درباره خانه هنرمندان ایران بیشتر بدانیم
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ خانه هنرمندان ایران، یکی از مرکزهای فرهنگی و هنری است که هر ساله تئاتر و کنسرتهای زیادی در آن برگزار میشود، گالریهایی برای برگزاری نمایشگاهها هنرهای تجسمی، نقاشی، گرافیک، مجسمهسازی در این مجموعه وجود دارد. خانه هنرمندان در منطقه ۶ تهران در پارک هنرمندان محلهی ایرانشهر است .خانه هنرمندان […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ خانه هنرمندان ایران، یکی از مرکزهای فرهنگی و هنری است که هر ساله تئاتر و کنسرتهای زیادی در آن برگزار میشود، گالریهایی برای برگزاری نمایشگاهها هنرهای تجسمی، نقاشی، گرافیک، مجسمهسازی در این مجموعه وجود دارد.
خانه هنرمندان در منطقه ۶ تهران در پارک هنرمندان محلهی ایرانشهر است .خانه هنرمندان در زمان جنگ جهانی دوم در محوطه یکی از باغهای دوران قاجار، ساخته شده است و برای انبار مهمات و تجهیزات نظامی متفقین مورد استفاده قرار میگرفت. از وسطهای دهه بیست خورشیدی تا سال ۱۳۵۷ به صورت یک مرکز نظامی نیمهمتروکه باقی مانده بود تا اینکه در سال ۱۳۷۷ به به دست شهرداری تهران افتاد و این بنا پس از طراحی مجدد توسط بیژن شافعی، در سال ۱۳۷۸ به عنوان مرکزی برای برنامههای فرهنگی و هنری افتتاح شد.
بیژن شافعی یکی از معماران معاصر ایرانی و فارغ التحصیل معماری از دانشگاه تهران بود. او پروژههای زیادی را در حوزههای فرهنگی، اداری، مسکونی و… طراحی کرده که یکی از معروفترین آنها پروژه خانه هنرمندان است
سقف خانه هنرمندان در قسمت ورودی در ابتدا شیروانی بوده و بعدها سقف شیروانی آن را برداشته و با سقفی خرپایی که به صورت صاف روی آن پوشش داده شده عوض شده است.
فضای داخلی خانه هنرمندان
فضای این مکان فرهنگی به سه قسمت همکف، طبقه اول و زیرزمین تقسیم میشود. در طبقه همکف فضاهایی مانند؛ گالری، رستوران، بخشهای اداری و خدماتی، اتاقهای جلسات و صنفها و فروشگاه هنری وجود دارند.
در طبقه اول، بخشهای دیگری مانند آمفیتئاتر و سالن کنفرانس قرار دارد.
در زیرزمین یک سقاخانه و یک حوض قرار گرفته که محیطی آرام و دلنشین را برای مراجعین فراهم کرده است.
از قسمتهای جالب این مکان، ستونهای موجود در فضای لابی ورودی در طبقه همکف است. جنس این ستونها از پروفیلهای قوطی فلزی است که طراح آن برای هماهنگی با ویترینهای شیشهای، اندازه آنها را به ستون آجری اول تغییر داده است.
راهروها از دیگر بخشهای دیدنی این بنا میباشد که نقش یک گالری را دارند. ویترینهای دو طرفه خاصی در راهروها وجود دارند که در داخل اتاقها به شکل کمد و از سمت راهروها به شکل ویترینهای نمایش محصولات هنری ساخته شده است.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰