نشست هم اندیشی کانون اندیشمندان جوان(کاج) در دوره جدید برگزار گردید.

نشست هم اندیشی کانون اندیشمندان جوان (کاج) در دوره جدید با حضور دکتر صحرایی قائم مقام ستاد مرکزی دکتر پزشکیان در استان کرمانشاه برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار سردبیرپرس, نشست هم اندیشی کانون اندیشمندان جوان (کاج) در دوره جدید با حضور دکتر صحرایی قائم مقام ستاد مرکزی دکتر پزشکیان در استان کرمانشاه برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم دکتر معین قاسمی، از اعضای کاج ضمن خوش‌آمدگویی ، به بیان نکاتی در خصوص اهمیت و جایگاه کنشگری‌اجتماعی و ضرورت فعالیت سازمان‌های مردم نهاد پرداخت. وی با اشاره به تجربه تاریخی صورت گرفته در خصوص بهره حداکثری از سمن‌ها در سطوح مختلف اجتماعی، کانون اندیشمندان جوان را فرصت ارزنده‌ای دانست تا بتواند بستر مناسبی را برای رشد و شکوفایی جوانان در حیطه های مختلف فراهم آورد. وی با اشاره به آنکه توسعه اقتصادی جز با تکیه بر توسعه فرهنگی و بنیادهای اجتماعی آن ممکن نیست ، آموزش، مطالعه و نشر این ارزش‌ها را از رسالت‌های کانون اندیشمندان بیان نمود. او فضای ایجاد شده پس از انتخابات و روی کارآمدن دولت وفاق را فرصتی دانست تا علاوه بر توجه به مشکلات و چالش های بزرگتر همانند تورم، گرانی، مذاکرات رفع تحریم و … بتوان با تکیه بر سازمان های مردم نهاد و ظهور و بروز آنان در تصمیم‌گیری‌های استانی، از افراد کارآمد و با تجربه در این زمینه استفاده نمود.
قاسمی اشاعه فرهنگ کتابخوانی به جهت ایجاد اثرگزاری اجتماعی را یکی از ملزومات جامعه کنونی ایران دانست و افزود: کانون تلاش خواهد نمود با استفاده از ظرفیت شکل گرفته این فرهنگ را بسط دهد و در ابعاد گوناگون با ایجاد بستر مطالعه، کتابخوانی و گفتگو این فرهنگ را نشر دهد.

در بخش میانی نشست، مانیفست کانون اندیشمندان جوان در دوره جدید توسط شکیب‌کماسی، از اعضای کاج، قرائت گردید. وی مانیفست را حلقه‌ی وصل و مشی راه اعضای کانون دانست و بر سرلوحه قرار دادن آن توسط اعضا تأکید نمود. متن مانیفست قرائت شده به شرح ذیل است:
مانیفست کانون اندیشمندان جوان (کاج)
♦️ جوامع ، در عصر کنونی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه با چالش‌های پیچیده‌ای روبه‌رو هستند ، از روند‌های گذار سنت‌به‌مدرنیته ، گسترششهرنشینی و صنعتی‌شدن گرفته تا بروز پدیده‌هایی نظیر آنومی ، چندپارگی‌های فرهنگی ، شکاف‌های‌اجتماعی و‌… را شامل می‌شوند ؛ استان کرمانشاه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بعنوان یکی از مناطقی که ساختاری سنتی و بافتاری عشیره‌ای و عشایری دارد ، با این چالش‌ها به شکلی پیچیده‌تری مواجه است. رشد سریع شهرنشینی ، در کنار تضادهای موجود بین فرهنگ‌های سنتی و نیازهای مدرن، منجر به ایجاد نوعی جامعه کژمدرن در ایران شده است که این وضعیت ، موضوع مبتلابه سراسر کشورست.

مجموعه‌ی کانون اندیشمندان جوان بعنوان یک NGO (سازمان مردم نهاد/ سمن) آموزش شهروندی ، باورمند است راه گریزی جز مطالعه ، کتابخوانی و ارتقای سطح دانایی و آگاهی جامعه برای رهایی از چالش‌های مزبور و خروج از بن‌بست توسعه‌نیافتگی وجود ندارد ، لذا برآنست تا از طریق برنامه‌های آموزشی و پژوهشی، به پرورش نیروی انسانی نخبه و آگاه بپردازد و با ارتقای سطح دانش و آگاهی‌عمومی مردم ، در کنار نیروی‌انسانی‌نخبه ، مسیر جدیدی برای توسعه اجتماعی و فرهنگی استان تعریف کند که نهایت امر و در بلندمدت به تغییر‌ فورماسیون اجتماعی توسعه در استان منتج گردد.

اما متاسفانه در شرایط کنونی، فرهنگ عشیره‌ای و پاتریمونیالیسم پدرسالارانه در استان همچنان به عنوان مانعی جدی بر سر راه توسعه عمل می‌کند. لذا ، کاج به دنبال آن است که با تشویق به مشارکت فعال جوانان و قشر متوسط ، بسمت توسعه اجتماعی نخبه‌محور و تغییر ساختارهای فرهنگی و اجتماعی مبادرت ورزد. استنباط بنیادین هسته مرکزی کاج ، آن است که : توسعه واقعی و پایدار زمانی محقق می‌شود که شهروندان از سطح آگاهی کافی برخوردار بوده و بتوانند بعنوان عوامل مؤثر در روند تغییرات اجتماعی به شکلی ایجابی نقش‌آفرینی کنند. هدف نهایی ما، ایجاد یک جامعه مدنی پویا و آگاه است که به سوی توسعه متوازن و پایدار گام بردارد و در این مسیر، توانایی‌های انسانی و علمی خود را به حداکثر برساند. در همین راستا ، کاج با طراحی و اجرای برنامه‌های آموزشی متنوع در حوزه‌های روان‌شناسی ، جامعه‌شناسی ، فرهنگ‌وهنر ، فلسفه ، تاریخ ، اقتصاد توسعه و … تلاش می‌کند تا ظرفیت‌های فکری و اجتماعی نسل جوان (بالاخص نسل Z) و قشر متوسط را تقویت کند. در این فرآیند، کانون نقش تسهیل‌گرایانه‌ای را ایفا می‌کند و می‌کوشد تا بستری فراهم آورد که جوانان بتوانند از طریق مشارکت فعال در مباحث اجتماعی ، به درک عمیق‌تری از مشکلات جامعه خود برسند و برای حل این مسائل ، راهکارهای نوآورانه و علمی ارائه دهند

♦️ حوزه عمومی / عرصه عمومی

بر اساس نظریه حوزه عمومی ، وجود یک فضای آزاد ، غیردولتی ، غیرمتمرکز و مردم نهاد برای تبادل نظر و گفت‌وگو میان شهروندان از جمله عوامل کلیدی در شکل‌گیری یک جامعه قوی است. کانون‌اندیشمندان‌جوان با الهام از این نظریه و با رویکرد حکومت‌قوی_مردم‌قوی ، به دنبال ایجاد و تقویت فرهنگ گفت‌وگو و خلق بستری برای مشارکت آزادانه و آگاهانه افراد در مباحثات اجتماعی و فرهنگی است. این مهم از طریق برگزاری همایش‌ها ، سمینارها ، سمپوزیوم‌ها ، حلقه‌های مطالعاتی، نشست‌های آزاد و کارگاه‌های گفت‌وگومحور تحقق خواهد یافت.

🔶 نتیجه‌گیری و چشم‌انداز آینده

در نهایت، کانون اندیشمندان جوان با تکیه بر این محورها، به دنبال ایجاد تغییرات مثبت در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی استان کرمانشاه است. این تغییرات از طریق آموزش، توانمندسازی و ایجاد بسترهای گفت‌وگو به دست خواهد آمد و در نهایت انشالله به توسعه اجتماعی نخبه‌محور منجر خواهد شد.

هدف نهایی کانون، تربیت نسلی آگاه، فعال و مسئول است که قادر باشد به‌عنوان موتور محرکه توسعه اجتماعی و فرهنگی عمل کند و با ایجاد جامعه‌ای پویا و متعادل، چند‌پارگی‌ها و شکاف‌های موجود را برطرف سازد.

تداوم این مسیر نیازمند همکاری و حمایت‌های گسترده از سوی تمامی نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است تا بتوان تحولات معنادار دانایی‌محوری را در سطح جامعه به ارمغان آورد.

در ادامه نشست آقای دکتر صحرایی، عضو هیئت علمی دانشگاه رازی و قائم مقام ستاد مرکزی دکتر پزشکیان در استان کرمانشاه، ضمن تبریک به مناسبت آغاز به کار مجدد کانون اندیشمندان جوان، فضلیتِ دانایی را ملاک مناسبی جهت برتری بین افراد دانست و مطالعه را پیش نیاز  جدی این موضوع دانست.
وی مهم ترین عامل ایجاد مشکلات در ابعاد گوناگون و بخش‌های مختلف را عدم مطالعه و شناخت موضوعات دانست و جایگاه سمن‌های اینچنینی در ارتقای سطح مطالعه عمومی را بسیار حائز اهمیت دانست.
صحرایی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت جوانان در کشور و به خصوص استان افزود: در روزها و هفته‌های اخیر تلاش‌هایی در خصوص معرفی فردی توانمند در حوزه استانداری کرمانشاه صورت گرفته است تا بتواند از ظرفیت‌های بالقوه جوانان در خصوص رفع مشکلات استان استفاده نماید. وی وفاق ملی مطرح شده از جانب دولت آقای دکتر پزشکیان را فرصت مغتنمی شمرد تا بتوان از ظرفیت های بالقوه کشور، افراد توانمند و شایسته را فارغ از اولویت‌هایی همانند اصلاح‌طلبی و اصولگرایی در جایگاه های مختلف استفاده نمود. صحرایی با تکیه بر اهمیت و‌ جایگاه گفتگو و آثار مترتب آن در ابعاد اجتماعی، چنین نشست‌هایی را فرصت مناسبی برای آغاز گفتگو در موضوعات مختلف دانست. وی رعایت آداب و اخلاق گفتگو را یکی از پیش نیازهای گفتگو دانست و بر اهمیت رعایت آنها در جهت به نتیجه رسیدن یک گفتگوی سازنده ، حیاتی دانست.
صحرایی در پایان افزود: بها دادن به چنین کانون‌هایی را ضرورت بر شمرد و با تاکید مجدد بر حرکت شایسته جوانان در این کانون اظهار امیدواری نمود که این حرکت نهایتا به خیر عمومی برای استان و کشور منجر گردد.

در بخش پایانی مراسم نیز معین قاسمی ضمن تشکر مجدد از حضور اعضای کانون در نشست، مانیفست ارائه شده توسط کانون را مورد بررسی قرارداد و پیرامون مطالب مندرج در مانیفست نیز مباحث و پرسش و پاسخ هایی مابین اعضای کانون شکل گرفت.

این سلسله نشست‌ها در هفته های آینده و به صورت منظم با تدوین برنامه‌هایی در راستای برنامه های از پیش تعریف شده کانون ادامه خواهد یافت.