وضعیت مرکز بستر درمان کرندغرب با گذشت ۷ سال از زلزله نامناسب است
مسعود محنتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس با گرامیداشت یاد جانباختگان زلزله مهیب و مرگبار ۲۱ آبان ماه سال ۱۳۹۶ بخصوص ۱۹ نفر از ساکنان این شهرستان در جریان این حادثه افزود: با توجه به اعلام زود هنگام پایان عملیات بازسازی زلزله در سال ۱۳۹۹ و بسته شدن ردیف بودجه ماده […]
مسعود محنتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس با گرامیداشت یاد جانباختگان زلزله مهیب و مرگبار ۲۱ آبان ماه سال ۱۳۹۶ بخصوص ۱۹ نفر از ساکنان این شهرستان در جریان این حادثه افزود: با توجه به اعلام زود هنگام پایان عملیات بازسازی زلزله در سال ۱۳۹۹ و بسته شدن ردیف بودجه ماده ۱۲ بحران بسیاری از مراکز اداری و درمانی این شهرستان نیمه کاره رها شده و تکمیل آن ها نیازمند اعتبار است.
وی اظهار کرد: از جمله طرح های نیمه تمام در جریان زلزله در این شهرستان که با وجود گذشت هفت سال همچنان راکد مانده می توان به ساختمان بستر درمان شهر کرندغرب، مرکز خدمات جهاد کشاورزی بیوه نیج، ساختمان دامپزشکی، ساختمان امور عشایری و سه واحد آموزشی اشاره کرد و پیگیریهای لازم در جهت تامین اعتبار و تکمیل آنها همچنان ادامه دارد و نیازمند نگاه ویژه دولت برای اتمام این طرح ها هستیم.
فرماندار دالاهو اضافه کرد: اکنون شهرستان دالاهو تنها یک مرکز بستر درمان دارد که آن هم در زمان زلزله آسیب دیده و با وجود نیمه کاره بودن این مرکز خدمات پزشکی و درمانی در بخشی از این مکان با یک فضای نامناسب و محدود به مردم ارائه می شود که در شان مردم نیست و برای بازسازی نیازمند اعتبار است.
محنتی با بیان اینکه در جریان زلزله آبان سال ۹۶ در این شهرستان ۶ هزار و ۲۶۲ واحد مسکونی شامل سه هزار و ۷۹۰ واحد تخریبی و ۲ هزار و ۴۷۲ واحد تعمیری دچار خسارت شد گفت: ۹۳ درصد این واحدها بازسازی و مقاوم سازی شده و هفت درصد به دلیل مشکلات نتوانسته اند آن زمان از تسهیلات بازسازی استفاده کنند که اکنون متقاضی ساخت هستند.
محنتی ادامه داد: همچنین روستای ۶ خانواری روکوان از توابع بخش گهواره زمان زلزله به دلیل تنگ نظری کارشناسان وقت، بازسازی و مقاوم سازی نشده و می طلبد که همچون سایر روستاها با توجه به فرسوده بودن منازل از تسهیلات برخوردار شده و نوسازی شود.
فرماندار دالاهو همچنین گفت: مشکل دیگر این شهرستان موضوع امهال و بخشودگی وام های زلزله است که اکنون مردم با جرایم زیاد این وام ها توان بازپرداخت آن را ندارند و خواهان بخشودگی وام ها و یا جرایم آن هستند که مشکل ضمانتی آن ها نیز حل شود چون در زمان زلزله به صورت زنجیره ای تضمین بانکی صورت گرفته اکنون دچار مشکلات حقوقی شده و برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه هستند و نیاز است در این خصوص یک اقدام اساسی انجام شود.
به گزارش سردبیرپرس، دالاهو در ۹۹ کیلومتری کرمانشاه واقع شده و ۱۵۴ روستا دارد. دالاهونشینان که هنوز آثار جراحت بمباران شیمیایی زمان جنگ تحمیلی در زندگیشان هست در ۲۱ آبان سال ۹۶ در پی وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری شهرشان خراب و بار دیگر غمی مضاعف بر آن ها متحمل شد.
لرزش زمین در سال ۹۶، ۱۹ خانواده منطقه را داغ دار عزیزانشان کرد که در این حادثه جان باختند و همچنین باعث مصدوم شدن ۲۵۰ نفر شد. بازسازی بخشی از زیرساختها و اماکن دولتی آسیبدیده در زلزله دالاهو نیازمند اعتبار است.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم در غرب استان کرمانشاه برجای گذاشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار خانه مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰