اتاقکی به نام زایشگاه در ثلاث باباجانی؛ تولد ۳۰۰ نوزاد در کانکس

به گزارش سردبیرپرس مردم شهرستان ثلاث باباجانی در منطقه اورامانات کرمانشاه به دلیل آسیب‌های وارده ناشی از زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ و نابودی زیرساخت های شهرستان با مشکلات عدیده ای مواجهند که یکی از آنها کم برخوردار بودن از شاخص های درمانی است. در این ارتباط رییس مرکز بهداشت و درمان شهرستان […]

به گزارش سردبیرپرس مردم شهرستان ثلاث باباجانی در منطقه اورامانات کرمانشاه به دلیل آسیب‌های وارده ناشی از زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ و نابودی زیرساخت های شهرستان با مشکلات عدیده ای مواجهند که یکی از آنها کم برخوردار بودن از شاخص های درمانی است.
در این ارتباط رییس مرکز بهداشت و درمان شهرستان ثلاث باباجانی گفت که روزانه حدود ۲۵۰ نفر از خدمات تنها مرکز درمانی شهرستان استفاده می‌کنند؛ این بیمارستان از چندین کانکس و اتاقک فلزی تشکیل شده است.

بیمارستان صحرایی ثلاث باباجانی هفت سال پس از زلزله

دکتر وهاب امینی طی گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس، در خصوص آخرین وضعیت بهداشتی و درمانی مردم شهرستان ثلاث باباجانی هفت سال بعد از زلزله کرمانشاه اظهار کرد: قبل از زلزله همین بیمارستان کانکسی را هم نداشتیم و خدمات بهداشتی – درمانی در مراکز بهداشت به مردم ارائه می شد.
وی ابراز کرد: یک سال بعد از زلزله استان کرمانشاه یعنی اواخر سال ۱۳۹۷ مرکز درمانی ثلاث باباجانی در کانکس فعالیت خود را آغاز کرد و باوجود برخی مشکلات و محدودیت‌ها تاکنون خدمات خوبی را به مردم ارائه داده است.
وی گفت: هم اکنون در شهرستان ثلاث باباجانی ۳۲ خانه بهداشت وجود دارد که ۱۰ مورد آن در شهر تازه آباد (مرکز شهرستان) و بقیه در شهرهای ازگله، میرآباد و بخش خانه شور پراکنده است.
به گزارش سردبیرپرس شهر کوچک ازگله نیز در زلزله سال ۱۳۹۶ کرمانشاه متحمل خسارت و تلفات زیادی شد.

ورودی شهر مرزی ازگله
رییس مرکز بهداشت و درمان ثلاث باباجانی با بیان اینکه در هر کدام از شهرهای تازه آباد، میرآباد و روستاهای نگره، شیخ صله (مرز) و چم زرشک یک مرکز جامع خدمات سلامت فعالیت دارد افزود: تمام این مراکز جامع خدمات سلامت بعد از زلزله سال ۹۶ کرمانشاه نوسازی و به بهره برداری رسید و برخی از آنها هم با تامین زمین ساخته شدند.
وی با تاکید بر اینکه قبل از زلزله سال ۹۶ مردم مجبور بودند برای دریافت ساده ترین خدمات بهداشتی و درمانی از شهرستان خارج شوند، گفت: بعد از زلزله نیروی انسانی ماهر در مراکز بهداشتی و درمانی ۲ برابر شد، به عنوان نمونه مرکز میرآباد که قبل از زلزله با چهار نیرو به مردم خدمات ارائه می داد، امروز ۱۲ نیرو در بخش های مختلف دارد.
دکتر امینی با بیان اینکه ساخت بیمارستان اصلی شهرستان ثلاث باباجانی با ۳۲ تخت از سال ۹۳ آغاز شده است، گفت: این بیمارستان نیمه تمام هنگام زلزله آسیب جدی دید ولی دوباره بهسازی و نوسازی آن آغاز شد و هم اکنون در مراحل پایانی ساخت قرار دارد بطوریکه تا چند ماه آینده به بهره برداری می رسد.
رییس مرکز بهداشت و درمان ثلاث باباجانی تلویحا نتیجه گیری کرد که اگر چه زلزله حادثه تلخی برای مردم ثلاث باباجانی بوده است اما باعث توجه بیشتر به این شهرستان و ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی منطقه شده است.
اما باوجود رشد شاخص های بهداشت و درمان در ثلاث باباجانی؛ مستند به آمار دیگر دستگاههای اداری هنوز این شهرستان تا رسیدن به استاندارد لازم فاصله زیادی دارد.
به عنوان مثال در حالیکه طبق آمار شبکه بهداشت و درمان ثلاث باباجانی از سال ۱۳۹۷ تاکنون حدود ۳۰۰ نوزاد در زایشگاه کانکسی این شهرستان به دنیا آمده اند بر طبق آمار سجلی اداره کل ثبت احوال استان کرمانشاه طی همین مدت چند هزار شناسنامه در ثلاث باباجانی صادر شده است.
معنا و مفهوم این آمار حکایت از آن دارد که بسیاری از خانواده ها و مادران ثلاث باباجانی به دلیل فقر امکانات بهداشتی برای درمان و زایمان به شهرستانهای مجاور مخصوصا جوانرود و کرمانشاه مراجعه می‌کنند و تفاوت بیش از هزار درصدی آمار زاد و ولد با صدور شناسنامه بر این موضوع صحه می‌گذارد.
به گفته منصور عزیزی مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه از ابتدای سال ۱۳۹۷ تاکنون ۳ هزار و ۳۹۹ شناسنامه در ثلاث باباجانی صادر شده است که اگر آمار سال ماقبل آن (نیمه دوم سال ۹۶) به آن اضافه شود؛ این عدد بسیار بیشتر خواهد بود.
این موضوع از آنجایی حائز اهمیت بیشتر است که بدانیم جاده ثلاث باباجانی به جوانرود که این شهرستان را به دیگر نقاط مخصوصا مرکز استان کرمانشاه متصل می کند ؛ جاده ای پرپیچ و خم و کوهستانی با عرض کم، آسفالت نامناسب و ابنیه بسیار ضعیف است.

جاده باریک و در دست تعمیر ثلاث باباجانی به جوانرود
حتی اگر فرض بگیریم آمبولانس یا خودرو مناسب در دسترس باشد؛ تصور اینکه مادر باردار با نوزاد ۹ ماهه بخواهد در چنین جاده ای با ۱۴۵ کیلومتر فاصله با شهر کرمانشاه سفر مخاطره ای آمیزی را تجریه کند؛ سخت و شاید وحشت آور است.
اگرچه آمار دقیقی از نوزادان و حتی مادران فوت شده احتمالی به دلیل مشکلات اشاره شده وجود ندارد؛ اما مستند به گفته مسوولان مختلف در راهداری و پلیس راه؛ جاده ثلاث باجانی به جوانرود یکی از نامناسب ترین و حتی به نوعی کم برخوردارترین جاده اصلی در استان کرمانشاه محسوب می شود.
خبرنگار سردبیرپرس در بررسی و تحقیقات خود به این نتیجه رسید بر اساس آمار رسمی پلیس راه سال گذشته ۵۴ سانحه رانندگی در جاده ثلاث باباجانی رخ داده است که بر اثر آن ۵ نفر فوت و ۷۰ نفر مصدوم شده اند.
امسال نیز که حدود ۸ ماه از آن می‌گذرد ۸۳ سانحه رانندگی با ۱۲۸ نفر مصدوم و ۲ نفر فوتی در جاده ثلاث باباجانی به جوانرود گزارش شده است.
جدا از فوت شدگانی که به رحمت خدا رفته اند؛ از ۱۹۸ مصدوم و مجروح سوانح جاده ثلاث باباجانی طی ۲۰ ماه اخیر معلوم نیست چند نفر به علت وخامت حالشان فوت شده یا باید تا آخر عمر رنج معلولیت را تحمل کنند که اگر چه همه این آمار به کمبود امکانات بهداشت و درمان مربوط نمی‌شود اما قطعا جاده غیراستاندارد ثلاث باباجانی در آن تاثیر گذاشته است که در گزارشی جداگانه به آن پرداخته خواهد شد.
در این بین معلوم هم نیست چه تعداد مادر یا نوزاد به دلیل کم برخورداری شاخص بهداشت و درمان ثلاث باباجانی در داخل شهرستان و یا به سبب نامناسب بودن جاده در حین سفر صدمه دیده یا جان خود را از دست داده اند.

بیمارستان صحرایی ثلاث باباجانی هفت سال پس از زلزله

به گزارش سردبیرپرس، زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم در غرب استان کرمانشاه برجای گذاشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار خانه مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
شهرستان ثلاث باباجانی با حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت در ۱۴۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.