آشنایی با محله شهید رسول چوب‌تراش

تهران پرس گزارش می‌دهد؛ آشنایی با محله شهید رسول چوب‌تراش در گذشته حدود ۵۰ سال قبل محله شهید چوب‌تراش کوچه باغی با یک راه باریک و خاکی بود. حتی خودرو‌ها از آن به سختی عبور می‌کردند. به گزارش خبرنگار گروه مناطق «تهران پرس»؛ در گذشته حدود ۵۰ سال قبل محله شهید چوب‌تراش کوچه باغی با […]

تهران پرس گزارش می‌دهد؛ آشنایی با محله شهید رسول چوب‌تراش در گذشته حدود ۵۰ سال قبل محله شهید چوب‌تراش کوچه باغی با یک راه باریک و خاکی بود. حتی خودرو‌ها از آن به سختی عبور می‌کردند. به گزارش خبرنگار گروه مناطق «تهران پرس»؛ در گذشته حدود ۵۰ سال قبل محله شهید چوب‌تراش کوچه باغی با یک راه باریک و خاکی بود. حتی خودرو‌ها از آن به سختی عبور می‌کردند. ساکنان طرشت و پونک از این راه باریک برای رفت و آمد استفاده می‌کردند.
اکنون اکثر این باغ‌ها از بین رفته‌اند مانند باغ حاج رحمت حسینمردی، حاج عبدالله، قاسم سالار، غلامحسین حسینمردی و…  و امروزه تنها تعداد کمی از باغ‌ها آن هم در سمت شمال شرقی بلوار باقی‌مانده است البته در بخش جنوبی هم باغ‌های قدیمی وجود دارند. امروزه ساکنان بلوار ازاهالی طرشت و مهاجران کُرد و تُرک هستند.
«ابراهیم حسینمردی» یکی ازساکنان قدیمی این محله می‌گوید: «اوایل دهه ۵۰ چند مغازه قدیمی مانند خواربارفروشی آقای غلامی وجود داشت. اهالی مایحتاج خود را از آنجا تأمین می‌کردند. چند مغازه در حوزه ساختمانی هم دیده می‌شد و در یکی از باغ‌های کوچه باغ، استخری وجود داشت که متعلق به ملک «حسین طرشتی» بود. اهالی تابستان‌ها برای تفریح و آبتنی به استخر می‌رفتند. هزینه آن پنج تومان بود. اما حالا نشانی از آن استخر نیست. حمامی هم به نام حمام گلناز، در کوچه باغ بود که خزینه داشت. البته حمام گلناز هنوز در قسمت شمالی وجود دارد. ولی شکل سنتی آن از بین رفته است. دیگر از خزینه در آن نشانی نیست. این حمام هم مانند سایر حمام‌های عمومی و به علت تغییر سبک زندگی اهالی و شهرگرایی، تعطیل شد.»

بلوار شهید رسول چوبتراش از شمال به محله صادقیه و از جنوب به خیابان شهید تیموری در محله طرشت و بزرگراه شیخ فضل‌الله‌نوری  و از غرب بلوار به خیابان شهید آیت‌الله کاشانی و از شرق به محله ستارخان منتهی می‌شود.

شهید رسول چوب‌تراش
امروزه انتهای بلوار چوبتراش به خیابان شهید تیموری در محله طرشت منتهی می‌شود و در قسمت جنوبی بلوار، بزرگراه شیخ فضل‌الله‌نوری قرار دارد و نرسیده به بزرگراه و در میان راه بلوار، زیرگذر قدیمی هست که  در گذشته و حدود ۴۰ سال قبل این زیرگذر محل رفت و آمد اهالی طرشت به کوچه باغ بود. ابتدا این زیرگذر ۲ طرفه بود اما با گسترش شهرنشینی و افزایش تردد خودرو‌ها اکنون یک‌طرفه و به سمت طرشت شده است.
 
انتهای پیام/خ