اختصاص ۴۵۶۰ میلیارد ریال اعتبار دستاورد سفر رئیس دستگاه قضا به کرمانشاه

به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، سفر رئیس دستگاه قضا و هیات همراه به استان کرمانشاه مهمترین رویداد خبری این استان پس از انتصاب استاندار در مدت اخیر است. حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه در راس هیات عالی قضایی به استان کرمانشاه سفر کرد، در این سفر، در جمع خانواده معظم شهدا، قضات و […]

به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، سفر رئیس دستگاه قضا و هیات همراه به استان کرمانشاه مهمترین رویداد خبری این استان پس از انتصاب استاندار در مدت اخیر است.
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه در راس هیات عالی قضایی به استان کرمانشاه سفر کرد، در این سفر، در جمع خانواده معظم شهدا، قضات و کارکنان دستگاه قضا، فعالان اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان و بازرگانان در استان حضور یافت و در پایان در شورای اداری استان که با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و مسئولین و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، شرکت کرد.
رئیس قوه قضائیه و هیات همراه صبح روز پنج‌شنبه شانزدهم آذر ماه با استقبال حجت الاسلام والمسلمین غفوری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، منوچهر حبیبی استاندار، ماموستا قادری امام جمعه شهرستان مرزی و اهل سنت نشین پاوه و جمعی از مسوولان دستگاه قضایی در فرودگاه کرمانشاه مورد استقبال قرار گرفت و در گفت و گو با خبرنگاران گفت: حضور در جمع مردم و شنیدن فرمایشات و مطالبات آنها از جمله اهداف اصلی سفرهای استانی هیئت عالی قضایی است فلذا در جریان سفر به استان کرمانشاه نیز تلاش خواهیم کرد تا دغدغه‌ها و فرمایشات مردم عزیز این استان را استماع کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار امیدواری کرد بتوانیم با تلاش و هماهنگی با مسئولان استانی در جهت رفع مسائل حوزه قضایی استان کرمانشاه و همچنین رفع سایر مسائلی که قوه قضاییه می‌تواند نسبت به آنها کمک کند اقدام کنیم.

استان کرمانشاه با تقدیم ۱۰ هزار شهید، مایه مباهات کشور است رئیس قوه قضاییه در نشست صمیمی با مادران و همسران شهدای استان کرمانشاه، طی سخنانی اظهار کرد: خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران، ستارگان درخشان کشور اسلامی ما هستند؛ یاد و خاطره شهدا و جانبازان از بین رفتنی و فراموش شدنی نیست و خانواده‌های این عزیزان مایه مباهات کشور ما محسوب می‌شوند.
رئیس عدلیه گفت: استان کرمانشاه مفتخر به تقدیم قریب به ۱۰ هزار شهید برای اسلام و انقلاب و امنیت کشور است فلذا همه ما مردم ایران مدیون شما و مدیون همه خانواده‌های معظم شهدا در سراسر ایران اسلامی هستیم؛ یقیناً شما بزرگواران نیز در ثوابِ جهاد و شهادت عزیزان‌تان شریک هستید.
رئیس دستگاه قضا همچنین در واکنش به درخواست مادران و همسران شهدای استان کرمانشاه ناظر بر اهتمام بیشتر مسئولان نسبت به مقوله رفع بیکاری و حل مشکل اشتغال جوانان در این استان گفت: یکی از اولویت‌های اصلی ما متمرکز بر رفع موانع تولید و فراهم آوردن زمینه‌های جذب سرمایه‌گذاری در نقاط مختلف کشور است؛ امری که تاثیر بسزایی در بالا رفتن نرخ اشتغال دارد؛ این دغدغه شما بزرگواران را ارج می‌نهیم و همین دغدغه و مطالبه شما، مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌سازد.

تخصیص ۴۵۶ میلیارد تومان اعتبار برای مراکز قضایی کرمانشاه حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در ادامه سفر خود در جلسه شورای قضایی استان کرمانشاه اعلام کرد که در جریان سفر استانی به این استان، بیش از ۴۵۶ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز مراکز و مراجع قضایی اختصاص یافته است.
وی بر پیگیری‌های لازم جهت پرداخت این اعتبارات تأکید کرد و گفت: ضروری است که نگاه ویژه‌ای به نامه‌ها و درخواست‌های مردم داشته باشیم و تدابیر خاصی برای رسیدگی به آن‌ها اتخاذ شود.
پایان بلاتکلیفی ۱۰ ساله ساکنان شهرک پردیس کرمانشاه حجت‌الاسلام و المسلمین خلیلی، معاون اول قوه قضائیه هم در این جلسه‌ از پایان بلاتکلیفی ۱۰ ساله ساکنان شهرک پردیس در کرمانشاه خبر داد. این شهرک با جمعیتی بالغ بر ۴۷ هزار نفر، در سال ۱۳۷۱ به تعاونی مسکن ارتش واگذار شده بود. اما در سال ۱۳۹۱، اراضی این شهرک ملی اعلام شد و مشکلاتی برای ساکنان به وجود آمد.
با پیگیری‌های دادگستری استان و برگزاری جلسات مشترک با نهادهای مختلف، تفاهم‌نامه‌ای برای حل مشکلات اهالی این منطقه منعقد شد و در نهایت، مشکل نقل و انتقال املاک آنها برطرف گردید.

در اتاق دربسته قانون وضع نکنیم
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سفر خود در دیدار با فعالان اقتصادی، مسوولان و اقشار مختلف مردم استان کرمانشاه همچنین اخذ نظر بخش خصوصی در زمان مطرح شدن لوایح و طرح ها را ضروری دانست و گفت: آیا نباید بدانیم پیامد این لوایح بر بخش خصوصی چیست؟
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نباید در اتاق در بسته قوانینی وضع شود در حالی که ندانیم در میدان چه خبر است، ادامه داد: اینکه سالهاست گفته می شود تصدی گری دولت باید کم شود باید در عمل انجام داد و کارها را به مردم سپرد.
وی تاکید کرد: درست است که بخش خصوصی در کار خود دغدغه دارد اما این دغدغه ها نباید ایجاد ترس کند بلکه باید تلاش کنیم دغدغه رفع و کار ارزشمندی به نفع تولید در کشور انجام شود. محسنی اژه ای گفت: اینکه می گویند بازرسی کل کشور موانعی ایجاد می کند که جرات را می گیرد درست نیست و گاهی ممکن است در برداشت از قانون اختلاف ایجاد شود لذا باید تحمل خودمان را بالا ببریم. در تعامل با بخش خصوصی باید بازنگری کنیم
رییس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر قبول داریم بخش خصوصی باید به میدان بیاید و بعضی مشکلات را حل کند باید در تعامل با آن‌ها بازنگری کنیم، آنچه تا امروز بوده خوب نبوده و اشکال داشته است.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ادامه داد: ما ۲ جور افراد داریم که یکی عامدانه فساد درست می کند و یک نوع برخورد می خواهد و دیگر اینکه بر اثر مدیریت ضعیف اشتباه کرده و زمین می خورد و مشکلاتی که خارج از توان او بوده برای این افراد هم باید جور دیگر برخورد کرد.
وی از فعالان اقتصادی خواست تا به دستگاه‌های قضایی و نظارتی کمک کنند تا دست افرادی که زمین خورده اند را بگیرند و بی تفاوت نباشند.
رییس دستگاه قضا در ادامه ۲ نکته دیگر را خطاب به فعالان بخش خصوصی بیان کرد و گفت: اول باید کیفیت کالا و خدمات را بالا ببریم چون ممکن است موقتا سودی حاصل شود اما در دراز مدت ضرر می کنیم.
وی افزود : فعالان اقتصادی برای پیش رفتن کارشان به کسی باج و پول بی وجه ندهند چرا که کار را سخت تر می کند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای شخصی را مثال زد که مبلغ سنگینی را به جاعلی داده بود که حکمی را با اسم مقامات مختلف به او بدهد،
وی گفت: حتی اگر می خواستیم به این شخص کمک کنیم همین موضوع کار او را سخت تر کرده بود.

جبران عقب‌ماندگی کرمانشاه نیازمند رشد و توسعه پرشتاب است رییس عدلیه در جلسه در شورای اداری کرمانشاه نیز در خصوص این استان خطاب به مدیران منطقه پرسید؛ شما توقع دارید که در جلسه سران قوا نسخه ای هایی برای استان کرمانشاه پیچیده شود اما آیا فکر می کنید مسوولان خارج از استان به همه ظرفیت های استان اشراف دارند؟
وی با تایید اینکه این اشرافیت خارج از استان وجود ندارد افزود: اگر همین مجموعه شورای اداری استان با هم مسائل را احصا کنند اول ببینند چه مقدار با توجه به اختیارات و ظرفیت های داخل استان قابل حل است و برای مسائلی که نیاز به اصلاح قانون یا تصمیم گیری در سطح بالاست یک نامه را همه امضا و درخواست کنند تا تاثیر گذاری آن بیشتر باشد.
حجت الاسلام اژه ای در ادامه اعلام آمادگی کرد تا آن دسته از اختیاراتش که قابل واگذاری است را به رییس کل دادگستری استان کرمانشاه تفویض کند.
وی افزود: اگر از دولت نیز همین درخواست را داشته باشید اختیارات به استانداران تفویض خواهد شد. بدون مشارکت جدی بخش خصوصی رفع مشکلات اقتصادی با تصدی گری دولت شدنی نیست.
رئیس دستگاه قضا بوروکراسی طولانی را عمده ترین گلایه مردم دانست و گفت: این موضوع منجر به مشکلاتی شده است.
وی خطاب به مدیران استان کرمانشاه پرسید آیا قانون برنامه هفتم توسعه را مطالعه کرده اند تا ببینند چه ظرفیت هایی برای حل مشکلات دارد؟
حجت الاسلام محسنی اژه ای تاکید کرد: اگر برای ترک فعل از یک قانون مجازات تعریف نشده است صرفا تخلف بوده و نباید انتظار دیگری داشت.
وی از فعالان اقتصادی اعلام حمایت کامل کرد و گفت: همچنین در راستای رفع مشکلات مردم حمایت کامل من را دارید.

آمادگی رفع مشکلات استان کرمانشاه را داریم رییس قوه قضاییه در ادامه در خصوص مشکلات املاک قولنامه ای حاشیه شهر کرمانشاه و موضوع انتقال زندان مرکزی به خارج از شهر گفت: برای املاک قولنامه ای اگر راهکار قانونی وجود داشته باشد همکاری خواهیم کرد و برای انتقال زندان نیز با توجه به کمبود اعتبار نیازمند کمک استانداری و نمایندگان مجلس هستیم.
حجت الاسلام محسنی اژه ای با اشاره به تشکیل شورای عالی پیشگیری به ریاست رییس قوه قضاییه بیان کرد: برای پیشگیری دستگاه های دیگر نیز باید به وظایفشان عمل کنند. وی در خصوص حل ناترازی انرژی نیز گفت: اگر برق صنعت و کشاورزی قطع شود مضر است و باید مقداری در روشنایی و گرمایش ساختمان ها صرفه جویی کنیم.
نماینده ولی فقیه: کرمانشاه برای توسعه نیازمند یک برنامه ویژه است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با یادآوری دچار شدن استان به عقب افتادگی در عرصه های مختلف گفت که برای ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه به عنوان زمینه ساز رشد و توسعه نیازمند یک برنامه ویژه هستیم. درخواست استاندار کرمانشاه از رئیس قوه قضائیه برای رونق استان
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه نیز در این جلسه خواستار توجه ویژه و تصمیمات خاص برای رونق استان کرمانشاه از سوی سران قوا شد.
حبیبی با اشاره به جمعیت ۲ میلیون نفری کرمانشاه و وجود ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین، خواستار حمایت قضایی برای کنترل حاشیه‌نشینی و همچنین انتقال زندان مرکزی کرمانشاه از داخل شهر شد. وی ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری استان را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و بزرگترین پایانه مرزی کشور، ۵۰ درصد صادرات به این کشور را انجام می‌دهد.
استاندار کرمانشاه همچنین به وجود ۴ هزار اثر تاریخی و ۳۳ اثر طبیعی در استان اشاره کرد و افزود: استان ما در حوزه گردشگری بعد از فارس در جایگاه دوم کشور قرار دارد و مستعد توریسم درمانی است.
حبیبی به فعالیت ۱۰ هزار واحد تولیدی و ۹۰ واحد دانشگاهی با ۵۰ هزار دانشجو در استان اشاره کرد و گفت: این ظرفیت‌ها نیازمند حمایت‌های بیشتری برای رشد و توسعه هستند.

۷۰ درصد شهرک های صنعتی استان کرمانشاه ورشکسته دست بانک ها هستند در این دیدار حجت الاسلام وحید احمدی نماینده کنگاور، صحنه و هرسین هم گفت: ۷۰ درصد شهرک های صنعتی استان ورشکسته دست بانک ها هستند که نتیجه آن فلاکت استان شده است.
وی تاکید کرد که دولت باید برای یک دوره پنج تا ۱۰ ساله به صورت ویژه استان کرمانشاه را ببیند تا تحول ایجاد شود.
آزادسازی ۱۷۰ زندانی جرائم غیرعمد در کرمانشاه
در جریان این سفر ۱۷۰ زندانی جرائم غیرعمد در استان کرمانشاه با حضور دادستان کل کشور و رئیس سازمان زندان‌ها آزاد و به آغوش گرم خانواده‌های خود بازگشتند. این اقدام با استفاده از ارفاقات قانونی، کسب رضایت از شکات و کمک خیرین نیک‌اندیش استان صورت گرفت.
در این مراسم، همچنین بازدید از بندهای اصلی زندان و توزیع هزار بسته معیشتی به خانواده‌های زندانیان نیازمند انجام شد.

به علاوه، انجمن حمایت از زندانیان استان کرمانشاه نیز با همکاری خیّرین نیکوکار، اقدام به اهدای هشت سری جهیزیه به نوعروسان و هزار بسته معیشتی به خانواده‌های تحت پوشش خود کرد. هر سری از جهیزیه شامل اقلامی نظیر تلویزیون، یخچال، لباسشویی، جارو برقی و اجاق گاز بود. ارزش ریالی در مجموع مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان رسیده است.