دستور استاندار کرمانشاه در خصوص شبکه آبیاری پایاب سد تنگه حمام
به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، منوچهر حبیبی عصر دوشنبه هنگام سرکشی از سد تنگه حمام و طرح سامانه گرمسیری با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای اجرای شبکه های آبیاری و برخورداری اراضی پایاب این سد، افزود: یکی از محورهای اصلی معیشت و اقتصاد مردم بحث اقتصاد کشاورزی و زمین های کشاورزی است که در […]
به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، منوچهر حبیبی عصر دوشنبه هنگام سرکشی از سد تنگه حمام و طرح سامانه گرمسیری با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای اجرای شبکه های آبیاری و برخورداری اراضی پایاب این سد، افزود: یکی از محورهای اصلی معیشت و اقتصاد مردم بحث اقتصاد کشاورزی و زمین های کشاورزی است که در این رابطه اقدام های خوبی صورت گرفته و اکنون بیش از سه هزار هکتار زمین از آب این سد مشروب شده است. وی اظهار کرد: اکنون یک هزار ۱۰۰ هکتار از زمین های باقی مانده زیر کشت است و باتوجه به زمان محدودی که داریم نیازمند همراهی کشاورزان هستیم چون پیمانکار پروژه مشخص و اعتبار طرح تامین شده است. به گفته او، چنانچه همراهی مردم با سازمان جهادکشاورزی صورت گیرد در آینده نزدیک کل اراضی منطقه زیر کشت خواهد رفت استاندار کرمانشاه گفت: نکته دوم شامل زمین هایی است که تاکنون زیر طرح سامانه گرمسیری نرفته که پیگیری می شود تا در قالب این طرح اراضی بیشتری را زیر شبکه های آبیاری ببریم تا مردم منتفع شوند و این موضوع در مجمع نمایندگان استان مطرح و یک طرح پیشران و محرک در حوزه کشاورزی است. حبیبی گفت: با توجه به اهتمام نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی نیز مقرر شد به زودی با حضور وزیر نیرو ومدیران آب درتهران موضوع دنبال شود تا بتوان تخصیص آب اراضی باقی مانده را گرفت نماینده مردم قصرشیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از استاندار کرمانشاه در رابطه با اهمیت به آب های مرزی گفت: برای مجمع نمایندگان مهم است که زمین های کشاورزی باقی مانده در شهرستان های گیلانغرب، قصرشیرین و سرپل ذهاب که بالای ۵۰ هزار هکتار است از سامانه برخوردار شوند. فتح الله حسینی افزود طرح عظیم سامانه گرمسیری در خاورمیانه کم نظیر است و این اقدام بزرگ نظام جمهوری اسلامی قابل قدردانی است. وی اضافه کرد: برخی کشاورزان رنجدیده مشکلشان حل نشده و از آب بهره مند نشدند و امیدواریم با به نتیجه رسیدن طرح آنها نیز خوشحال و بهره مند شدند و ما نیز تمام قد از طرح حمایت می کنیم.
به گزارش سردبیرپرس، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار بخش کشاورزی هستند. استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی قطب کشاورزی است. طبق گفته کارشناسان، سامانه گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است. بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد که این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست. بر اساس افق ترسیم شده برای این طرح، اجرای سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در قالب این طرح به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰