نارضایتی مردم سرپل ذهاب از اجرای روند کند سامانه گرمسیری

کشاورزان سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار سردبیرپرس خواستار نظارت جدی تر مسوولان و شتاب بخشی در اجرای طرح سامانه گرمسیری با هدف آبرسانی مناسب به دشت های نیازمند آب شدند. خبرنگار سردبیرپرس در این رابطه نظر فرماندار سرپل ذهاب را جویا شد که وی با تایید روند کند اجرای سامانه گرمسیری در اراضی جامانده […]

کشاورزان سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار سردبیرپرس خواستار نظارت جدی تر مسوولان و شتاب بخشی در اجرای طرح سامانه گرمسیری با هدف آبرسانی مناسب به دشت های نیازمند آب شدند.
خبرنگار سردبیرپرس در این رابطه نظر فرماندار سرپل ذهاب را جویا شد که وی با تایید روند کند اجرای سامانه گرمسیری در اراضی جامانده این شهرستان توسط پیمانکار پروژه گفت که این موضوع باعث نارضایتی مردم شده است.
صدرالله بابلی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار سردبیرپرس افزود: ۲۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب تحت پوشش سامانه گرمسیری قرار دارد که تاکنون ۱۷ هزار هکتار آن به ساماته متصل شده و روند اجرایی در بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار در دهستانی های بشیوه، قلعه‌شاهین و پاتاق به کندی در حال انجام است.
وی با تاکید بر تسریع در اجرای این پروژه و مطالبه مردمی اظهار کرد: در همین راستا طی هفته جاری به همراه رییس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از روند اجرایی سامانه گرمسیری در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی باقیمانده که باید به طرح متصل شود بازدیدی انجام شد و اکنون پیمانکار پای کار آمده تا طرح با شتاب بیشتری دنبال شود.
فرماندار سرپل ذهاب گفت: معارضین اجتماعی در مسیر اجرای این طرح وجود دارد که در حال رفع موانع هستیم؛ همچنین از کشاورزان درخواست همکاری برای اجرای پروژه و نصب شیرآلات در داخل مزارع را داریم.
بابلی ادامه داد: سامانه گرمسیری یک طرح ماندگار ملی در منطقه است که در حوزه کشاورزی منطقه تحول خوبی صورت داده و این روند می تواند با شدت بیشتری ادامه یابد.
وی گفت: این طرح با نگاه ویژه مقام معظم رهبری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده و تلاشهای بسیاری در بالاترین سطح وزارتخانه های مربوطه تا پایین ترین سطوح انجام گرفته است.
در همین پیوند رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه طرح سامانه گرمسیری در قالب شبکه های آبیاری غرب و شمال غرب کشور از بزرگترین پروژه های کشاورزی است، گفت: بخش اعظم آن در شهرستان سرپل ذهاب در حال اجرا است.
علی چاله چاله افزود: بخشی از این پروژه در دهستان‌های قلعه شاهین و بشیوه و پاطاق و بخشی از اراضی زیردست سد تنگ حمام در شهرستان قصرشیرین دارای مشکلات معارض اجتماعی بود که مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه ای با پیمانکار مربوطه مقرر شد که موانع در سه سطح طبقه بندی شده و برای رفع آن تلاش شود.
جانشین معاون اجرایی طرح سامانه گرمسیری نیز گفت: طرح سامانه گرمسیری استان کرمانشاه تاکنون ۲۳ هزار و ۲۶ هکتار از اراضی کشاورزی را تحت پوشش قرار داده که از این میزان ۱۷ هزار و ۲۱۰ هکتار در حال بهره‌برداری است و دشت‌های بشیوه، پاطاق و قلعه‌شاهین آماده بهره‌برداری و تحویل آب به شبکه‌های فرعی برای استفاده کشاورزان در روزهای آینده انجام خواهد شد.
مازیار موحد افزود: در این سه دشت بیش از ۴۷ هزار و ۸۱ متر لوله‌گذاری و چهار ایستگاه پمپاژ اصلی نصب شده است که با اتمام کار شبکه‌های فرعی، به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.
به گزارش سردبیرپرس طبق گفته‌ کارشناسان سامانه گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است. بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد که این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست. بر اساس افق ترسیم شده برای این طرح، اجرای سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در قالب این طرح به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.