تاریخ مهندسی سرزمین ایران، روایت خردورزی است

به گزارش سردبیر پرس، غزال راهب رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پیامی روز مهندس را تبریک گفت. متن پیام وی به شرح زیر است: تاریخ مهندسی سرزمین ایران، روایت خردورزی در  بهره‌مندی و  انکشاف  قابلیت‌های محیط طبیعی و  جنبه‌ای  از  تاریخ  اجتماعی  این حوزه جغرافیایی  است که  آوازه  آن، در  جهان جاری‌ و ساری […]

به گزارش سردبیر پرس، غزال راهب رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پیامی روز مهندس را تبریک گفت. متن پیام وی به شرح زیر است:
تاریخ مهندسی سرزمین ایران، روایت خردورزی در  بهره‌مندی و  انکشاف  قابلیت‌های محیط طبیعی و  جنبه‌ای  از  تاریخ  اجتماعی  این حوزه جغرافیایی  است که  آوازه  آن، در  جهان جاری‌ و ساری است.
فن و ذوق هنری در پیوند با یکدیگر، همواره صناعتی بدیع  و سودمند را شکل داده که یادگارهای ارزشمندی  در  پهنه این سرزمین  بر جای گذاشته  است؛ معماران چیره‌دستی که در پهنه گسترده کویر ایران زمین، «خاک را به نظر کیمیا» و عمارت‌های دلنواز برپا کردند. مهندسانی که به‌مدد  هندسه فاخر و  کمال‌یافته  و ابزارهای  دقیق، «طرحی نو  در  انداختند»  و نقش‌های  مانا  از خود  به‌ یادگار گذاشتند، مقنیان  ورزیده‌ای  که  با تلاش  و  درایت  آب  را  از  عمق  زمین  با  شاهکار مهندسی  قنات‌ها   تمنا کردند  و یا  با مهار آب‌های جاری در جای‌جای این سرزمین ، پهنه  دشت‌ها  را سیراب نموده  و  آبادانی ساختند؛ خردمندانی  که   با خلق بدیع آسبادهای خراسان،  بادگیرهای  یزد  و  کاشان  و  دیگر شهرها   و  فن‌ورزی‌ ظریف، جریان  باد   را  مهمان  زندگی   آدمیان کردند   و از  نوازش آن بهره جستند، بزرگانی که نقشی از جهان  در اصفهان  در انداختند، مهندسانی که استحکامات دفاعی گرداگرد شهرها   بنا نمودند و راه‌ها  را هموار و ایمن کردند  که ایران زمین  دروازه  گذر تمدن‌ها   شود، همگی در معرفت برپایی  مشترک هستند  و سنت ساخت خود  را  بر جهان‌بینی‌ای  پایدار و منطبق  بر نظم  کیهانی   بنا  نهاده‌اند.  آری مهندسی در تمام این مصداق‌ها سرشتی خام را  به‌واسطه‌ نعمت خردی الهی، مستدل و از پیش به دقت انگاشته شده،  بدل  به  ابنیه  یا  ابزارهای سودمند کرده است.
پنجم اسفند ماه، مصادف با روز بزرگداشت دانشمند شهیر ایران‌زمین خواجه نصیرالدین طوسی، روز مهندسی نامگذاری شده و فرصتی مغتنم برای پاسداشت زحمات مهندسانی است که تمام توان خود را در عمران، آبادانی و توسعه این مرزوبوم به‌کار گرفته‌اند. خردورزانی که با تعقل و بینش عمیق از شرایط، پاسدار منابع  و دارایی‌های  کشور برای نسل‌های فعلی    و  آینده  همچنین  بهره‌وری بهینه از آن‌ها   هستند.
در پایان یاد تمامی مهندسانی که با تلاش جهادی و نثار جان شیرین خود، عمران، آبادانی  و صلابت را به فرزندان ایران اسلامی هدیه  دادند، گرامی داشته  و  امید  داریم که مهندسان امروز ادامه دهندگان راه ایشان بوده و در مسیر  توسعه و پیشرفت و رفع معضلات کشور قدم بردارند.