تجمع زنان کارگر کارخانه “پسماند صُفیره”/ کارگران خواهان بازگشایی و بازگشت به کار شدند

یکی از کارگران گفت: هرکسی حاضر به پذیرش این کار نخواهد بود، سختی و تأمین مخارج زندگی، ما را مجاب به انجام این کار کرده است.

به گزارش ایلنا از خوزستان، امروز یکم دی‌ماه، تعدادی از زنان کارگر سایت پسماند صُفیره، نسبت به تعطیلی این شرکت و با درخواست بازگشت به کار، در مقابل شهرداری اهواز دست به تجمع زدند.

سایت پسماند صُفیره با ۱۲۰ کارگر، وظیفه تفکیک زباله‌های شهری و بعضاً بیمارستانی را بر عهده دارد که از ابتدای سال جاری به بهانه‌های مختلف چندین بار تعطیل و مجدداً آغاز به کار کرد تا در نهایت به‌طور رسمی تعطیل شد.

این کارگران در صحبت‌های خود از حساسیت و سختی این شغل گفتند، که هرکسی حاضر به پذیرش و انجام این کار نخواهد بود و کسب روزی و امرارمعاش برای مخارج زندگی، آن‌ها را مجاب به انجام این کار کرده است. چرا مسئولان توجه ای به این موضوع ندارند!؟

یکی از این کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: تعداد زیادی از کارکنان، بیماری‌های پوستی، حساسیت و مشکلات تنفسی و بیماری کلیوی دارند که بعد از تعطیلی کارخانه بیماری‌های روحی و افسردگی هم به آن اضافه شده است.

او می‌گوید: پیمانکار به بهانه بیماری کرونا، کارخانه را تعطیل کرد در صورتی که همه کارگران در‌ اوج این بیماری، دست از کار نکشیدند. از اول امسال به بهانه‌های مختلف، کارخانه را تعطیل کردند و با این تعطیلی‌ها هر ۱۲۰ نفر از کار بیکار شدند

یکی دیگر از زنان کارگر کارخانه پسماند صُفیره توضیح داد: نیمی از کارکنان این کارخانه را زنان تشکیل می‌دهند که بیشترین تعداد آن‌ها سرپرست خانواده هستند و به‌سختی زندگی خود را اداره می‌کنند. اکثر کارگران حدوداً ۸ سال سابقه کار دارند اما همه آن‌ها به حقوق ناچیز خود قانع بودند.

وی گفت: از اول امسال تا برج ۶ فقط در خردادماه به‌صورت کامل مشغول به کار بودیم و دیگر ماه‌ها را با تعطیلی‌های کوتاه و بلندمدت پشت سر گذاشتیم تا اینکه کارخانه به‌طور رسمی تعطیل شد

این کارگران در صحبت‌های خود اشاره کردند: به‌منظور واگذاری کارخانه، دو مرحله مزایده برگزار شد اما به بهانه‌های عدم استقبال و نبود پیمانکار کارخانه مجدداً تعطیل شد.

آن‌ها می‌گویند: مدیریت پسماند شهرداری اهواز، وعده بازگشت به کار و بازگشایی کارخانه از اول دی‌ماه را به آن‌ها داده است اما نه‌تنها وعده‌ها محقق نشد بلکه نوای امیدوار کننده‌ای هم به گوش نمی‌رسد و حتی در این مدت تعطیلی، به گفته کارگران برخی تجهیزات کارخانه به سرقت رفته است.

کم‌کار و کوتاهی در درج بیمه کارگران و همچنین عدم پرداخت مزایای بیمه، از دیگر گلایه و مطالبات کارگران کارخانه پسماند صُفیره محسوب می‌شود که یکی دیگر از زنان کارگر با اشاره به آن اضافه کرد: در حال حاضر بیمه درمانی و دفترچه بیمه نداریم. بیماری‌های پوستی، عفونی و ریوی که در همین کارخانه پسماند به آن دچار شدیم، حالا قدرت پرداخت هزینه درمان را برای آن نداریم. تکلیف بیمه بیکاری هم برای ما مشخص نشده است.