گزارش| علی اف، میانجی بین ترکیه و رژیم صهیونیستی
به گزارش گروه بین المللسردبیر پرس، دولت ترکیه در ماه های گذشته، در مورد عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، مواضع بینابینی گرفته و هیچگاه به تندی، اقدام کشورهای عربی و جا گرفتن آنان در بازی داماد یهودی دونالد ترامپ را محکوم نکرده اند. در همین حال خبر رسیده که خود ترکیه نیز با وجود تمام اقدامات خبیثانه رژیم صهیونیستی، تمایل دارد که مجددا روابط خود را با رژیم اسرائیل، عادی کند.
چندی پیش رسانه های ترکیه خبر از این موضوع دادند که دیپلمات ۴۰ ساله جوانی به نام افق اولوتاش به عنوان سفیر جدید ترکیه در اسرائیل انتخاب شده و به زودی معرفی خواهد شد. در همین حال، گزارش هایی از اقدامات خبیثانه رژیم صهیونیستی برای سوءاستفاده از اختلافات آنکارا – آتن منتشر شده و صهیونیست ها به دنبال آن هستند که با خرید بزرگترین کارخانه تسلیحات و صنایع دفاعی یونان و نفوذ در قبرس، عملا ترکیه را در منگنه قرار دهند. اما با این حال، تیم اردوغان، اقدامات اولیه ای انجام داده که بر اساس آن، احتمالا روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی، در میان مدت، وارد فاز کاملا جدیدی خواهد شد.
تا اینجای کار، از برخی ظرفیت های الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان استفاده شده و او به عنوان رئیس کشوری که به تازگی با کمک ترکیه، پیروزی های جدیدی در جنوب قفقاز به دست آورده و همچنین با استفاده از کارتی به بنام ارتباط دفاعی و سیاسی با رژیم صهیونیستی، برای میانجی گری بین آنکارا و تل آویو، اعلام آمادگی کرده سات.
روزنامه ملی گازته ارگان حزب اسلامگرای سعادت (شاگردان مرحوم نجم الدین اربکان)، امروز در گزارش ویژه ای، پرده از تلاش های ترکیه برای گفتگو با اسرائیل برداشت. در همین حال، بخش ترکی صدای آمریکا نیز در خبر مشابهی، سخنان یکی از مشاوران رئیس جمهور ترکیه را به عنوان سندی برای عاید سازی رابطه با اسرائیل، مثال آورده است.
مشاور اردوغان: تل آویو یک قدم بردارد، ما دو قدم بر می داریم
پروفسور حقی چاشن، استاد دانشگاه در حوزه روابط بین الملل و تحلیلگر سیاسی، از چند سال پیش به عضویت حلقه مشاورین سیاست خارجی و امنیت ملی رئیس جمهور درآمده است. این حلقه که ریاست آن با ابراهیم کالن مشاور اردوغان است، نقش مهمی در تصمیمات نهاد ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی دارد.
پروفسور حقی چاشن، در مصاحبه با بخش انگلیسی صدای آمریکا گفته است: «تل آویو یک قدم بردارد، ما دو قدم بر می داریم. اگر اسرائیل چراغ سبز نشان دهد و اقدامات مثبت انجام دهد، ما هم پاسخ مثبت می دهیم. بله. چرا نباید به سمت عادی سازی برویم؟ بالاخره ترکیه و اسرائیل، نقش مهمی در استقرار صلح دارند. ما نمی خواهیم پس از ماوی مارمارا، شاهد تنش مجدد دیگری بین ترکیه و اسرائیل باشیم. اگر همه چیز خوب بپش برود، احتمالا در ماه مارس، می تواینم سفیرمان را به آنجا اعزام کنیم.»
سخنان مشاور سیاست خارجی و امنیت ملی نهاد ریاست جمهوری ترکیه در مورد رژیم صهیونیستی اسرائیل، فقط به این موضوعات بسنده نشده و در ادامه گفته است: «ما در گذشته، سلاح های بسیاری از اسرائیل خریدیم. باز هم می توانیم چنین اقدامی انجام دهیم. ما بر این باوریم که صنایع دفاعی اسرائیل و ترکیه، در کنار هم می توانند پیشرفت کنند.»
پروفسور حقی چاشن، در ادامه در مورد مسائل مهم حوزه انرژی نیز اظهار نظر کرده و گفته است: «می دانید که انرژِی، برای ترکیه موضوع مهمی است. الان اسرائیل، به طور مداوم در حوزه های مختلف، در حال اکتشاف و استخراج گاز است. خوب …آنها که فقط ۸ میلیون نفر جمعیت دارند. می خواهند با این همه نفت و گاز چه کاری انجام دهند؟ آیا مشتری بهتری غیر از ترکیه سراغ دارند؟ آیا بازاری بهتر از بازار ما پیدا می کنند؟ ما، هم می توانیم مصرف کننده نفت و گاز آنها باشیم،؛ هم این که لوله ای بر کف دریا بیاندازیم و گاز اسرائیل را از حیفا به ترکیه بیاوریم و از اینجا به اروپا بفرستیم.»
علی اف میانجی شد
بکر شیرین تحلیلگر روزنامه ینی چاغ با اتکا به یک گروه رسانه ای صهیونیستی به نام Walla News نوشته است: «الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان، برای رساندن ترکیه و رژیم صهیونیستی اسرائیل به نقطه تفاهم، اقدامات اولیه ای انجام داده و اطلاعاتی که به بیرون درز کرده که نشان می دهد جیحون بایرام اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، به طور اختصاصی در این مورد با همتای صهیونیست خود گابریل اشکنازی، گفتگوی مفصلی انجام داده است.»
بر اساس اطلاعاتی که رسانه های صهیونیست منتشر کرده اند، پس از گفتگوی بایرام اف و اشکنازی، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان، شخصا با همتای ترک خود رجب طیب اردوغان صحبت کرده و جویای نظر او شده است. سپس در تماس بعدی، مشاور علی اف، به مقامات اسرائیلی اطلاع داده که اردوغان به این موضوع نگرش مثبتی دارد و مشکل و مانع بزرگی در میان نیست.
شواهد نشان می دهد که حالا موضوع مهمی به نام استفاده از منابع نفت و گاز شرق مدیترانه، برای ترکیه اهمیت حیاتی پیدا کرده و آنکارا در کنار نیاز مبرم و ضروری به منابع انرژی، سودای آن را رد سر دارد که پس از حل مشکلاتی که با اتحادیه گازی شرق مدیترانه دارد، با مصر، یونان و قبرس نیز مشکلات خود را حل کند و رفته رفته به سمت سویی حرکت کند که تبدیل به هاب انتقال انرژی منطقه شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰