سرخط خبری مهمترین رخدادهای جهان؛ پرواز بمب افکن های آمریکایی بر فراز خلیج فارس /برگزیت؛ آغاز یک جدایی؟ /سنا زیر بار زور نرفت
به گزارش سردبیر پرس تصویب توافقنامه برگزیت، اعلام توافق تجاری میان اتحادیه اروپا و چین، خارج شدن پیشنهاد ترامپ از دستور کار سنای ایالات متحده، انفجار در فرودگاه عدن و پرواز تحریکآمیز هواپیماهای بی۵۲ بر فراز خلیج فارس مهمترین خبرهایی بود که تیتر اول رسانههای بینالمللی را در نیم روز گذشته شکل دادهاند.
برگزیت؛ آغاز یک جدایی؟
به گزارش رویترز، بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا ساعتی پس از تصویب توافقنامه خروج انگلستان از اتحادیه اروپا گفت برگزیت یک پایان نیست، بلکه یک آغاز است. تایید سلطنتی این توافقنامه پس از تصویب مفاد آن در مجلس عوام و اعیان بریتانیا در آخرین ساعات روز چهارشنبه در شرایطی صورت پذیرفت که از آخرین ساعات امروز بریتانیا از مدار اتحادیه اروپایی خارج شده و به رابطه پرتلاطم ۴۸ سالهاش با آن خاتمه میدهد. اگر چه برخی از نمایندگان از فرصت بسیار کوتاه برای بررسی این توافقنامه شکایت داشتند، اما در نهایت نمایندگان مجلس عوام با رای ۵۲۱-۷۳ به توافق نامه منعقد شده بین دولت انگلیس و اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند.
پیش از این در همه پرسی ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ ، ۱۷٫۴ میلیون نفر (۵۲ درصد رایدهندگان) از برگزیت حمایت کرده بودند و ۱۶٫۱ میلیون نفر (۴۸ درصد) رای به ماندن در اتحادیه داده بودند. بر اساس نظرسنجیها از آن زمان تعداد کمی از افراد تصمیم خود را تغییر دادهاند. نزد حامیان برگزیت، خروج از اتحادیه اروپا فرار از یک قراردادی بود که در آن محکوم به پذیرش سلطه آلمان هستند و عقبماندگی روزافزون از قدرتهای برتر دنیا همچون ایالات متحده و چین را تشدید میکند. اما به عقیده مخالفان، برگزیت یک حماقت است که غرب و بریتانیا را تضعیف میکند، از نفوذ بینالمللی و قدرت اقتصادی بریتانیایی میکاهد و در نهایت آن را به جزیرهای منزوی مبدل میکند.
در جریان همهپرسی برگزیت در بریتانیا انگلیس و ولز رأی به خروج و اسکاتلند و ایرلند شمالی رأی به ماندن در اتحادیه اروپا دادند. شاید بیش از هر چیز این همهپرسی نشان داد که پادشاهی متحد بریتانیا بیش از اتحادیه اروپا در خطر جدایی قرار دارد و آینده بریتانیایی متحد را با ابهاماتی مواجه میسازد.
توافق زیر سایه نگرانی
در شرایطی که روز گذشته چین و اتحادیه اروپا از توافق بر سر سرمایهگذاریهای متقابل خبر دادند، رسانههای امریکایی به انعکاس نگرانیهای دولت این کشور از این مسئله پرداختند. این توافق که رسیدن بدان نزدیک به هفت سال به طول انجامید و برای عملی شدن دستکم به یک سال دیگر نیاز است، به شرکتهای اروپایی اجازه دسترسی بیشتری به بازار چین خواهد داد. بدین ترتیب شرکتهای اروپایی مجاز خواهند بود در بخشهایی چون خودروهای برقی، بیمارستانهای خصوصی، ساخت و ساز، تبلیغات و صنایع دریایی و بخشهایی از مخابرات سرمایهگذاری و فعالیت کنند.
به گزارش سیانان این توافق میتواند به روابط بروکسل با دولت آمریکا، که ابراز تمایل کرده بود با اتحادیه اروپا در مورد مسائل مربوط به چین همکاری کند، آسیب برساند. در واشنگتن، بسیاری همکاری با اروپا را موثرترین راه مقابله با اقدامات اقتصادی چین و مسئله حقوق بشر میدانند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت آتی جو بایدن، هفته گذشته در توییتر در مورد توافق اتحادیه اروپا نوشت «از رایزنیها با شرکای اروپایی در مورد نگرانیهای مشترک درباره تجارت با چین استقبال میکند». چندی پیش از این بایدن حتی پا را فراتر گذاشته بود و رئیسجمهور چین را رذل و اوباشی توصیف کرده بود که حتی یک استخوان دموکراتیک در بدن خود ندارد.
درست همزمان با اعلام این توافق سیانان از قول یکی از مقامات امنیتی دولت گزارش دادکه دونالد ترامپ در اوایل ماه جاری اطلاعاتی را دریافت کرده که بر اساس آن چین به دنبال پرداخت پول به نیروهای ضددولتی در افغانستان برای حمله به نیروهای آمریکایی در این کشور است.
سنا زیر بار زور نرفت
میچ مککانل، رئیس مجلس امریکا درخواست دموکراتهای سنا برای رایگیری مستقیم درباره افزایش مبلغ چکهای حمایتی را رد کرد و گفت «سنا زیر بار زور نمیرود و عجله ندارد تا به دوستان ثروتمند دموکراتها که نیازی به کمک ندارند، پول قرض بدهد».
مککانل افزایش مبلغ چک از ۶۰۰ دلار به ۲۰۰۰ دلار را به معنای یک بدهی عظیم دیگر دانست و به جای آن پیشنهاد داد موضوع افزایش مبلغ چک همراه با خواستههای دیگر دونالد ترامپ که با مخالفت دموکراتها روبرو شده، به رای گذاشته شود. یکی از این پیشنهادات که بند ۲۳۰ نام دارد در صورت تصویب به مصونیت حقوقی شرکتهای حوزه تکنولوژی پایان میدهد و دیگری راه را برای تشکیل کمیسیون متشکل از دو حزب برای تحقیق در تقلب انتخاباتی باز میکند. به عقیده نمایندگان و سناتورهای دموکرات پیشنهاد مککانل صرفا برای ممانعت از تصویب افزایش مبلغ چک طراحی شده است.
اعطای حق ختم بارداری در سرزمین پاپ
در روز چهارشنبه در آرژانتین مجلس سنای با رای مثبت خود حق پایان داوطلبانه بارداری را در این کشور قانونی کرد. این مسئله برای اولین بار است که در یک کشور بزرگ آمریکای لاتین با اکثریت جمعیت کاتولیک اتفاق افتاده است. تا پیش از این تنها در کوبا با دولتی کمونیستی، اروگوئه و برخی مناطق مکزیک این امر قانونی بود. جلسه پرمناقشه سنا بعد از ساعتها مذاکره به رایگیری نهایی انجامید و در نهایت با ۳۸ رای موافق در برابر ۲۹ مخالف و یک رای ممتنع این قانون تصویب شد.
انفجار فرودگاه عدن
شمار کشتهشدگان انفجارها در فرودگاه عدن از ۲۶ تن فراتر رفت. به گزارش العربیه روز گذشته همزمان با فرود هواپیمای حامل وزرای دولت جدید یمن در فرودگاه عدن، وقوع سه انفجار موجب کشته و زخمی شدن شماری از افراد حاضر در فرودگاه شد. بر اساس این گزارش، بلافاصله پس از آنکه هواپیمای مقامات دولت جدید وحدت یمن در فرودگاه عدن به زمین نشست، انفجاری بزرگ روی داد و صدای تیراندازی شنیده شد.
مانور تحریکآمیز دوباره بی۵۲
به گزارش بیبیسی، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد دو بمبافکن بی۵۲ نیروی هوایی ایالات متحده در منطقه خاورمیانه و بر فراز آبهای خلیج فارس به پرواز درآمدهاند. سنتکام در بیانیهای گفت که هدف از حضور حسابشده این بمبافکنهای استراتوفورترس تاکید بر تعهد ارتش آمریکا به امنیت منطقه و نشان دادن توانایی منحصر به فرد پیادهسازی سریع نیروی رزمی در فرصت کوتاه بوده است.
این سومین دور از پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز خلیج فارس در یک ماه و نیم گذشته است که همزمان با روزهای پایانی دولت دونالد ترامپ انجام میشود. یک مقام ارشد آمریکایی نیز در این رابطه در مصاحبه با فاکسنیوز ابراز عقیده کرده که در روزهای آتی احتمال عملیاتهای پیچیدهتر علیه آمریکاییها در عراق وجود دارد و ممکن است به سفارت این کشور در بغداد دوباره حمله شود.
انتشار ویروس جهشیافته و اعمال کنترلهای بیشتر
یک روز پس از اعلام اولین مورد از نمونه جدید ویروس کرونا در ایالت کلرادو، فرماندار ایالت کالیفرنیا نیز خبر از مشاهده اولین مورد از این ویروس جهشیافته در جنوب کالیفرنیا داد. در واکنش به این خبر آنتونی فائوچی گفت که از شنیدن آن تعجب نکرده و احتمالا در روزهای آتی در سایر ایالتها نیز مشاهده خواهد شد.
او پیشبینی کرده که با وضعیت کنونی تا پاییز سال آینده بتوان ویروس را در امریکا مهار کرد. بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا هم در یک کنفرانس خبری اعلام کرده که سرعت بالای انتشار گونه جدید ویروس کرونا ما را مجبور میکند که در برخی مناطق اقدامات سختگیرانهتری را اعمال کنیم. با توجه به تایید واکسن آسترازنکا آکسفورد در روز گذشته، جانسون این مسئله را دستاورد بزرگی برای دانش بریتانیا دانست که به آنها اجازه می دهد افراد بیشتری را با سرعت بیشتری واکسینه کنند.
قرن رقابت با چین و هند
ایوان اشپیگل بنیانگذار اسنپچت در مصاحبه با بیبیسی گفته ایالات متحده در حال ورود به دوره جدیدی از رقابت جهانی است و این کشور به سرمایهگذاری بیشتر در نسلهای آینده نیاز دارد. او در این مصاحبه گفت که ایالات متحده با یک قرن رقابت استراتژیک با کشورهایی مانند چین و هند روبهروست که در حال رشد سریع هستند؛ چیزی که قبلا تجربهاش را نداشتیم. به عقیده او ایالات متحده برای رقابت در آینده باید بلندمدت فکر کند.
اشپیگل اسنپچت را هنگام تحصیل در دانشگاه استنفورد راهاندازی کرد و در ۲۵ سالگی به یکی از جوانترین میلیاردرهای جهان تبدیل شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰