پرداخت ۱۲۰ میلیارد تومان وام به دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی
به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر سیما سادات لاری در نشست خبری ویژه چهلویکمین سالگرد انقلاب اسلامی گفت: ایام دهه فجر و چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی را گرامی میداریم و یادی میکنیم از شهدای حادثه سقوط هواپیما و شهدای حادثه کرمان و درود میفرستیم […]
به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر سیما سادات لاری در نشست خبری ویژه چهلویکمین سالگرد انقلاب اسلامی گفت: ایام دهه فجر و چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی را گرامی میداریم و یادی میکنیم از شهدای حادثه سقوط هواپیما و شهدای حادثه کرمان و درود میفرستیم به روح شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم که امنیت و استقلال کشور را مدیون خون این شهدای عزیز هستیم.
لاری با بیان این که علیرغم جوی که در کشور به دلیل مشکلات اقتصادی وجود دارد، حال ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی خوب است گفت: این موفقیت حاصل تیم خوب و نگاه ویژه وزیر بهداشت به حوزه فرهنگی است. مساعدت همه دوستان، لطف خدا و همتی که همه مسؤولان و معاونان فرهنگی در دانشگاهها دارند موجب شد از جایی که فکر نمیکردیم منابع مالی بسیار خوبی را به دست آوردیم و همان منابع مالی موجب ایجاد شور و شوق در فضای دانشجویی شده است و خداراشکر در مجموع وضعیت خوبی را داریم.
کمک به ساخت خوابگاه های دانشجویی در دانشگاه های علوم پزشکی
معاون وزیر بهداشت با بیان این که در بحث رفاهی و خوابگاهی بودجههایی برای ساخت وجود ندارد، گفت: ما تعدادی پروژه در دست ساخت داریم که به کمک رئیس صندوق رفاه وزارت بهداشت، مدیرکل دانشجویی، معاونت توسعه و دیگر دوستان قراردادی با دو بانک جهت حمایت از ساخت و تکمیل این خوابگاههای دانشجویی بسته شده است؛ که بر این اساس بنا شد یکی از بانک ها مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان و بانک دیگر مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان با دو سال تنفس و سود یک تا ۱۸ درصد با مشارکت صندوق رفاه را در اختیار دانشگاهها جهت ساخت خوابگاه قرار دهند.
وی افزود: این مسیر مشکل تکمیل خوابگاههای استاندارد نیمهکار دانشگاههای علوم پزشکی را برطرف کرده و حتی بحث خرید را برای آن دسته از دانشگاهها و دانشکدههایی که مشکل ساخت دارند نیز گنجاندهایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به مشکلات حوزه تغذیه اشاره و خاطر نشان کرد: در چند ماه گذشته موفق شدیم ۱۵۰ میلیارد تومان به دانشگاهها در بحث تغذیه کمک کنیم که منجر به کاهش بدهیهای دانشگاهها در بحث تغذیه شده و همچنین کیفیت غذا را در دانشگاهها را بالاتر برده است. بحث صنعتی کردن سلف سرویسها را نیز به شدت دنبال میکنیم و باید با افتخار بیان کنیم که ما در وزارت بهداشت دانشگاهی نداریم که سلفش کاملا سنتی باشد و تمامی دانشگاههای علوم پزشکی بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد پخت غذا را صنعتی کردهاند.
رشد چشمگیر مشارکت دانشجویان دختر و پسر در فعالیتهای ورزشی
وی به موضوع ورزش و تحرک بدنی دانشجویان اشاره کرد و گفت: در بحث ورزشی نیز رشد چشمگیری داشتهایم که شاهد این مدعا برگزاری المپیاد همگانی دختران و پسران در اسفندماه جاری است و در حالی مسابقات فوتسال پسران را در دست برگزاری داریم که رشد ۵۰ درصدی مشارکت تیمها در این مسابقات را شاهد هستیم به نحوی که تعداد تیمهای شرکت کننده در این مسابقات از ۴۳ تیم به ۶۱ تیم رسیده است.
این مقام مسؤول اظهار داشت: این موفقیت در حالی است که در شرایط حال کشور بسیاری از مجموعهها در حوزه ورزشی به صورت انقباضی وارد شدهاند اما ما فضای ورزش را در دانشگاههای خود تقویت کرده و شادی را به دانشجویان تزریق میکنیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به بازدید مستمر خود از وضعیت فرهنگی، ورزشی و رفاهی دانشجویان علوم پزشکی کشور، گفت: بنده از تیرماه سال جاری که مسؤولیت معاونت فرهنگی و دانشجویی را پذیرفتهام، از ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی با تیم خود بازدید کردهایم. در این بازدیدها معمولا دو الی سه ساعت با فعالان دانشجویی دانشگاه دیدار داریم در ادامه از خوابگاهها، سلف سرویس و فضای ورزشی دانشگاه دیدن کرده و در نهایت مشکلات را جمع بندی و با هیأت رییسه دانشگاه مشکلات را درمیان میگذاریم و برای رفع آن به جمعبندی میرسیم.
وی گفت: بعد از گذشت دو الی سه هفته، گزارشی مفصل از مشاهدات خود در سفر را برای دانشگاه مربوطه میفرستیم و سه ماه بعد برای رصد اهدافی که مشخص شده است اقدام میکنیم و تخصیصهایی در هر سفر با توجه به شرایط هر دانشگاه داده میشود.
پرداخت ۱۲۰ میلیارد تومان وام به دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی
لاری در خصوص اعطای وامهای دانشجویی، گفت تغییراتی در حوزه وام ها نداشتیم. ۱۲۰ میلیارد تومان مبلغ کل وام هایی بوده است که به دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در سال تحصیلی جدید تاکنون پرداخت شده است. در بحث بودجه تلاش بسیاری کردیم کل رقم تغذیهای که به دانشگاه های علوم پزشکی تعلق می گرفته و ۴۵۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ بوده است را افزایش دهیم که با تزریق ۱۵۰ میلیارد تومان، یک سوم این رقم باری دیگر به دانشگاهها تزریق شد.
وی گفت: در صحبتهای انجام شده با کمیسیون برنامه بودجه مجلس، موفق شدیم رشد اعتبارات ۷۵.۲ درصدی در بحث تغذیه دانشجویی داشته باشیم در حالی که کل بودجه وزارت بهداشت در سال آینده رشد ۱۵ درصدی داشته است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در بودجه ستادی نیز رشد خوبی داشتهایم، خاطر نشان کرد: ما اعتقاد داریم اگر بتوانیم بودجه ستادی را تقویت کنیم، در برگزاری جشنواره های خود که تاثیر زیادی در ایجاد نشاط دانشجویی به مدت یک سال در دانشگاهها دارد، موفقتر خواهیم بود. در این مسیر با کمک دکتر نمکی و همراهی کمیسیون تلفیق این پذیرفته شد و رشد خوبی در بودجه ستادی داشتیم.
وی افزود: در تبصره ۹ بند «د» بودجه اشارهای به بحث فضاهای آموزشی ورزشی برای وزارت علوم و آموزش و پرورش شده است که وزارت بهداشت در این خصوص دیده نشده بود که این را نیز گنجاندیم و این پول به عنوان مبلغ غذا هم به وزارت علوم و هم به وزارت بهداشت داده شد که جمعا ۴۰۰ میلیارد تومان بود. این مبلغ اکنون در داخل بودجه قرار گرفته است و سال دیگر نیز به ما داده خواهد شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: ما تلاش کردیم ردیف بودجه فرهنگی را از ذیل آموزش بیرون آورده و مستقل کنیم که متاسفانه موفق نشدیم اما در تلاشیم کاهش اعتبارات فرهنگی در دانشگاهها را ممنوع کنیم. در اجلاس روسای دانشگاهها این قول را از وزیر بهداشت گرفتیم که به شکل دستورالعمل این موضوع به دانشگاه ها ابلاغ شود که کاهش اعتبارات فرهنگی را نداشته باشیم.
بخش ویژه «سرزمین مادری» به جشنواره «تیتر ۱۲» اضافه شد
این مقام مسؤول با اشاره به فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: در زمینه فرهنگی ۱۰ نشست منطقهای نشریات دانشجویی برگزار شده است و برخی کانونهای فرهنگی ما مطالبه ایجاد مجمع تخصصی را داشتند که با رایزنیهای انجام شده مجوز ایجاد پنج مجمع تخصصی «کانونهای جهادی، ادبی، هلال احمر، اخلاق حرفهای و کانونهای مذهبی» گرفته ش.
وی افزود: اولین جلسه سیاستگذاری جشنواره تیتر ۱۲ برگزار و بخش ویژه «سرزمین مادری» به این جشنواره اضافه شده است تا دانشجویان ایرانی خارج از کشور هم بتوانند نشریات الکترونیک و چاپی خود را در جشنواره تیتر ۱۲ مشارکت دهند. در جشنواره تیتر ۱۱ نارضایتی از سوی دانشجویان در خصوص فقدان رتبه بندی و کارنامه هر نشریه بود که در جشنواره تیتر ۱۲ این مهم علیرغم هزینه بر بودن اعمال کردیم و به شکلی برنامهریزی شده تا کمترین بیعدالتی در جشنواره تیتر ۱۲ صورت بگیرد و مرحلهای برای اعتراض فعالان نشریات دانشجویی گذاشتیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰