کُنام رویان موجب رویش ایده‌ها در مجموعه می‌شود

رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در مراسم رونمایی از ۳ پروژه بزرگ‌این پژوهشگاه گفت: فرصتی برای محققان و پژوهشگران پژوهشگاه رویان فراهم شده است تا بتوانند با وجود تمام تنگناها و مشکلات، به تلاش خود ادامه داده و بخشی از تلاش‌های خود را به ایستگاه پایانی برسانند. امروز نیز نتایج ۳ طرح مهم این پژوهشگاه […]

رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در مراسم رونمایی از ۳ پروژه بزرگ‌این پژوهشگاه گفت: فرصتی برای محققان و پژوهشگران پژوهشگاه رویان فراهم شده است تا بتوانند با وجود تمام تنگناها و مشکلات، به تلاش خود ادامه داده و بخشی از تلاش‌های خود را به ایستگاه پایانی برسانند. امروز نیز نتایج ۳ طرح مهم این پژوهشگاه ارائه می‌شود که این نتایج حاصل تلاش و انباشت دانش و دو دهه فعالیت است.
به گزارش سردبیر پرس، دکتر عبدالحسین شاهوردی تأکید کرد: پژوهشگران رویان توانسته‌اند شعار از آزمایشگاه تا بالین را محقق کنند. این پروژه‌ها به صورت مشترک بین اعضای هیأت علمی مراکز مختلف به سرانجام رسیده است.در این راستا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت پژوهش و فناوری وزارت بهداشت و همچنین خیرین سلامت که حامی این پروژه‌ها بودند، قدردانی می کنم زیرا با حمایت این عزیزان، امکان به سرانجام رساندن این پروژه‌ها فراهم شده است.

رییس پژوهشگاه رویان گفت: در کشور شاهد اتفاقات خوبی هستیم؛ صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شکل گرفته‌اند؛ منابع مالی جهت حمایت از طرح‌های ملی در معاونت علمی و فناوری، همچنین در برنامه و بودجه دیده شده و تلاش می‌شود فرصتی فراهم شود تا از طریق به سرانجام رساندن پروژه‌ها، گوشه‌ای از مشکلات کشور حل شوند. اکنون نوبت محققان و پژوهشگران کشور است که با تعریف ایده‌های مؤثر، این مسیر را دنبال کنند.

دکتر شاهوردی افزود: از تمامی معاونین و رؤسای پژوهشگاه رویان که تمام سعی و تلاش خود را برای حفظ کنام رویان – یادگار مرحوم دکتر کاظمی – داشته‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنم. کنام رویان موجب رویش ایده‌ها در مجموعه می‌شود و پژوهشگران رویان با تلاش خود، بخشی از وظایفی که رهبر معظم انقلاب بر عهده ما گذاشته‌اند را محقق کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: بخشی از وظیفه‌ای که رهبر معظم انقلاب برعهده ما گذاشته‌اند، ملموس کردن نتایج تحقیقات بنیادی برای مردم کشور است و به لطف خداوند بخشی از این وظیفه انجام شده است. امیدواریم این مسأله نهایی شده و در کنار خدمات درمانی درمانی کشور، کاربرد سلول‌های درمانی هم در کشور متداول شود.

دکتر شاهوردی افزود: سال ۹۹ با وجود محدودیت‌های کرونا و مشکلات مالی، همکاران در پژوهشگاه رویان توانستند مطابق برنامه‌های استراتژیک و همچنین برنامه پنجم جهاد دانشگاهی، قدم‌های مهمی را بردارند. در سال جاری ۱۵۷ پروژه که ۲۴ با مرکز تحقیقاتی خارج از کشور مشترک بودند، به سرانجام رسیدند. چاپ ۲۸۹ مقاله در سطح ملی و بین‌المللی که ۱۲۰ مقاله مشترک با مراکز تحقیقاتی خارج از کشور بود و همچنین ۸ کتاب که ۳ کتاب مشترک با مراکز تحقیقاتی خارج از کشور بود، ۴ ثبت اختراع که یک مورد با حمایت معاونت علمی و فناوری در خارج از کشور صورت گرفت، بخشی از فعالیت‌های این پژوهشگاه در سال ۹۹ هستند.

رییس پژوهشگاه رویان گفت: تلاش کردیم از حوزه آموزش نیز غافل نشویم؛ ۲۴ وبینار ملی و بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره بین‌المللی رویان را برگزار کردیم. همچنین قدم اول ایجاد مرکز ملی نخستی‌سانان را برداشتیم و امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۰ حداقل یکی از فازهای این کار را به نتیجه برسانیم. معتقدیم پروژه‌های تحقیقاتی به سطح حرفه‌ای رسیده‌اند و نیاز است که از این پروژه‌ها با زیرساخت‌های حرفه‌ای حمایت شوند. شرایط کرونا نیز نشان داد که مجموعه‌هایی موفق بودند که علاوه بر نیروهای حرفه‌ای، زیرساخت‌های حرفه‌ای نیز داشتند.  

شایان ذکر است، در مراسمی که صبح امروز (۱۰ اسفند) در پژوهشگاه رویان برگزار شد، از ۳ پروژه مهم این پژوهشگاه شامل گزارش نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی استفاده از سلول‌های ایمنی برای هدف‌گیری تومورهای مغزی بدخیم، موش تراریخت hACE۲ برای ارزیابی تولید واکسن کووید ۱۹، گزارش پیشرفت اولین فرآورده ژن درمانی برای یک نوع سرطان خون رونمایی شد؛ همچنین فاز نهایی مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی رویان افتتاح شد.

انتهای پیام