دومین شماره ماهنامه گفتمان پیشرفت منتشر شد

به گزارش سردبیر پرس، شماره دوم ماهنامه فرهنگی-اجتماعی گفتمان پیشرفت با تصویری از رضا داوری اردکانی بر روی جلد، منتشر شد. این ویژه نامه نوروزی که در تعداد صفحات بیشتر در مقایسه با شماره نخست منتشر شده در پنج بخش «گفتمان»، «نقد»، «آینده»، «پرونده» و «متن و حاشیه» سامان یافته است. دو بخش «گفتمان» و […]

به گزارش سردبیر پرس، شماره دوم ماهنامه فرهنگی-اجتماعی گفتمان پیشرفت با تصویری از رضا داوری اردکانی بر روی جلد، منتشر شد. این ویژه نامه نوروزی که در تعداد صفحات بیشتر در مقایسه با شماره نخست منتشر شده در پنج بخش «گفتمان»، «نقد»، «آینده»، «پرونده» و «متن و حاشیه» سامان یافته است.
دو بخش «گفتمان» و «نقد» را باید در زمره کلیدی‌ترین بخش‌های گفتمان پیشرفت قلمداد کرد. در بخش گفتمان که محل طرح مباحث ایجابی است دربرگیرنده آثاری از حسن بنیانیان و نجف لک زایی پیرامون مقوله مهم حکمرانی فرهنگی و سیاسی است. علاوه بر این گفت‌وگویی تفصیلی با محسن الویری درباره مسئله تمدن نوین اسلامی و گفتاری از حسین کچویان با عنوان «انقلاب، تمدن و نظریه انقلابی» از جمله خواندنی‌ترین بخش‌های این مجله است. گفت‌وگو با فواد ایزدی و طراد حماده نیز مطالبی است پیرامون مباحث بین الملل که در بخش گفتمان این شماره قابل رویت است.
در بخش نقد شماره نوروزی گفتمان پیشرفت نیز تفکر و عملکرد نئولیبرال های ایرانی با محوریت مسعود نیلی مورد نقادی قرار گرفته است. همین طور یادداشتی از رضا داوری اردکانی در خصوص پایان عالم غربی و امکان سنجی سیادت تمدن غیر غربی انتشار یافته است. همچنین بیژن عبدالکریمی در متنی مفصل به این پرسش پاسخ داده است که «تفکر رضا داوری اردکانی به چه کار ما می‌آید؟». گفت‌وگو با هادی اکبرزاده در خصوص عملکرد دبیرخانه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت و گزارش‌هایی در نقد عملکرد این دبیرخانه از دیگر بخش‌های خواندنی این فصل از مجله گفتمان پیشرفت است. گفت‌وگو با استفان لندمن درباره رونمایی از چهره حقیقی دموکرات های آمریکا و دولت بایدن نیز برای طرفداران مذاکره و امتیازدهی به آمریکا جهت رفع تحریم‌ها، مطالب جالب توجهی دارد.
گفتمان پیشرفت در این شماره خود چهار پرونده متنوع در زمینه موضوعات فقهی، تاریخی، اقتصادی و سیاسی پرداخته است. در پرونده اقتصاد و با توجه به فراگیری مسئله بورس در کشور، پرونده‌ای در نقد وضعیت موجود امروز بورس در ایران انتشار یافته است که تلاش دارد ضمن بررسی انتقادی عملکرد بورس و نقش آفرینی دولت در فراز و نشیب این بازار مالی در سال گذشته به پیش بینی وضعیت بورس در سال آینده بپردازد. غلامرضا سلامی، عباس هشی، علی رحمانی، سعید اسلامی بیدگلی و … از جمله کارشناسانی هستند که در این زمینه اظهر نظر کرده‌اند.
«فقه نظامات و فقه موضوعات» نیز عنوان پرونده دیگر این مجله است که با حضور علیرضا پیروزمند، ابوالقاسم علیدوست و مهدی نصیری کارآمدی فقه نظام‌مند در پاسخگویی به مسائل امروز جامعه ایران را مورد واکاوی قرار داده است.
اما گفتمان پیشرفت در نخستین سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، پرونده‌ای با موضوع «نظریه نظام انقلابی» منتشر کرده است که از جمله فرازهای مهم بیانیه گام دوم محسوب می‌شود. این پرونده با حضور چهره‌هایی نظیر حسن خیری، سجاد ایزدهی، سیدجواد امینی و ابراهیم سرپرست سادات مواهب بهره‌مندی از نظریه نظام انقلابی را مورد ارزیابی قرار داده است.
عبور از چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز بهانه مناسبی برای تحریریه این مجله رغم زده است تا پس از سپری شدن بیش از ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی به ارزیابی تاریخ نگاری انقلاب اسلامی بپردازد. این پرونده که با عنوان «انقلاب در تاریخ نگاری انقلاب» انتشار یافته است ضمن نقد برخی آثار دگراندیش مارکسیستی، سلطنت طلبانه و لیبرال که سعی در قلب واقعیت و ماهیت انقلاب اسلامی دارند، به بررسی نهادی مراکز متولی تاریخ نگاری انقلاب نیر بپردازد. از همین رو در این پرونده شاهد آثاری از یعقوب توکلی، مسعود رضایی، عباس سلیمی نمین، قاسم تبریزی، مرتضی میردار و مهدی رمضانی است.
علاوه بر این چهار پرونده گفتمان پیشرفت در بخش «آینده» طی مطلبی وضعیت اقتصاد ایران در صورت ماندگاری نظام تحریم‌ها را مورد تحقیق و بررسی قرار داده است همین طور «زمانی که دیگر دیر است» عنوان مطلب دیگر این فصل از مجله است که تلاش دارد آینده محیط زیست و سیاستگذاری‌های جهانی دراین زمینه را مورد واکاوی قرار دهد.
«متن و حاشیه» نیز بخش انتهایی مجله است که بنا دارد در هر شماره آثار یک نویسنده مطرح را مورد بررسی قرار دهد که در این شماره به مناسبت درگذشت آیت الله محمدتقی مصباح یزدی کتاب شناسی جامع ایشان به همراه بررسی تفکر و اندیشه و حیات فکر و فرهنگی این عالم فقید مورد بررسی قرار گرفته است. از دیگر مطالب انتشار یافته در این بخش نقد و بررسی کتاب‌های روز انتشار یافته به زبان فارسی است. یکی از این آثار بخشی از کتاب تازه انتشار یافته «هیولا وارد می شود» با محوریت بررسی نسبت سرمایه‌داری با کرونا و سایر پاندمی‌هاست که به قلم مایک دیویس و ترجمه محمد نصیری منتشر شده است.
گفتمان پیشرفت با مدیرمسئولی عطاءالله رفیعی اتانی منتشر می‌شود و علی سهیلی نیز در جایگاه جانشین مدیرمسئول قراردارد. سردبیری مجله نیز به عهده مصطفی بیات است.
دومین شماره این مجله با قیمت ۶۰ هزار تومان و در ۳۰۴ صفحه از کتابفروشی‌های منتخب تهران و قم و همین طور دفتر مجله قابل ابتیاع است. نسخه الکترونیک مجله نیز با قیمت ۱۵ هزار تومان از طریق اپلیکیشن طاقچه برای علاقه‌مندان و مخاطبان این نشریه تحلیلی- تبیینی در دسترس خواهد بود.