صحبتهای باخ درباره حضور زنی ۱۰۹ ساله در مراسم حمل مشعل المپیک توکیو و سوپرلیگ اروپا
به نقل از روابط عمومی کمیته ملی المپیک، توماس باخ با تقدیر از زحمات و تلاشهای کمیته برگزاری المپیک توکیو ۲۰۲۰ بر موضوع پیشبرد و آمادهسازی نهایی این رویداد بزرگ تأکید کرد و گفت: توکیو بهترین و آمادهترین شهر برای برگزاری بازیهای المپیک است. براساس آخرین اطلاعات از برگزارکنندگان، مراحل آمادهسازی با سرعت و روند مطلوبی پیش میرود. در صورت اعلام وضعیت اضطراری در توکیو، این موضوع یک اقدام پیشگرانه و طی هفته طلایی ژاپن Golden Week Holidays خواهد بود که مسیر استراتژی صحیح دولت ژاپن و در راستای برگزاری بازیهاست. این موضوع ارتباطی با محدود کردن روند برگزاری نخواهد داشت.
رئیس کمیته بینالمللی المپیک با اشاره به تقدیر هیئت اجرایی و حمایت نخست وزیر ژاپن از بازیهای المپیک خاطرنشان کرد: در حال تعامل کمیته برگزاری توکیو ۲۰۲۰، کمیته بینالمللی پارالمپیک و سازمان بهداشت جهانی هستیم. نسخه دوم کتاب بازیها Play Book با مبنای علمی تا پیش از پایان ماه جاری منتشر میشود و درباره بهبود و بازگشت ورزشکار مبتلا به سرطان ژاپن، ایکاکه خوشحالیم. این داستان حقیقی بازیهای المپیک است که ورزشکاران کوتاه نمیآیند و ایکاکه برای همه ژاپن و ورزشکاران جهان الگوست. خوشحالیم که متسویاما قهرمان رقابتهای مسترز گلف و از چهرههای شاخص ورزش ژاپن هم در حمایت از المپیک توکیو۲۰۲۰ گام برداشته است.
باخ حضور مادربزرگ ۱۰۹ ساله ژاپنی در مراسم حمل مشعل و اقدام وی را ستودنی توصیف کرد و گفت: آرزو میکنم بتوانم به زودی او را ملاقات کنم و به وی تبریک بگویم. شیگو کاگاوا حضور مؤثر و ارزشمندی برای بازیهای المپیک داشته است.
وی سپس به موضوع ایجاد تغییر در شعار المپیک (سریعتر، بالاتر، قویتر) و افزودن واژه «با یکدیگر together» و تأیید آن توسط هیئت اجرایی اشاره و خاطرنشان کرد که این موضوع به بحث و رأی نشست IOC و اعضای آن نیز گذاشته خواهد شد.
پس از سخنان آغازین باخ، خبرنگاران به طرح سؤالاتی در مورد انگیزه و هدف وی از سفر به توکیو، موضوع برخورد سختگیرانه در حوزه دوپینگ و موضوعات حضور تماشاگران در توکیو ۲۰۲۰ و عودت وجوه بلیتهای توکیو ۲۰۲۰ و واکسیناسیون پرداختند.
باخ در پاسخ به سؤالات خبرنگاران اظهار داشت:
* سفر به توکیو در مرحله برنامهریزی قرار دارد. هنوز این موضوع قطعیت نداشته و پس از انجام کامل برنامهریزیها اطلاعرسانی عمومی انجام خواهد شد.
* در موضوع تشکیل سوپرلیگ فوتبال در اروپا، تأکید میکنم که اقدامات متحدالشکل و جامعی در مبنای اینگونه مسائل با صدای واحد و تعامل حوزه اروپا صورت پذیرفته است و این موضوع نیز مورد بررسی و پردازش هیئت اجرایی نیز قرار گرفته است.
* عودت وجوه بلیتهای فروخته شده برای توکیو ۲۰۲۰ نیاز به زمان بیشتری دارد. هماکنون بر برگزاری رویداد متمرکز هستیم و چنین تغییراتی در آینده مورد تصمیمگیری قرار خواهد گرفت.
* موضوع ساخت و ساز درباره بازیهای میلانو -کورتینا (میزبان المپیک زمستانی ۲۰۲۶) موضوعی حاکمیتی است. این بخش مرتبط با میراث المپیک است و میزبان از عایدات آن منتفع خواهد شد، اما IOC یک دولت جهانی برای ورود به چنین سیاستگذاریهایی نیست.
درباره واکسیناسیون و اشاره به عدم اقبال عمومی در ژاپن بین ورزشکاران و مردم میگویم که در این حوزه اتفاقات مثبتی روی خواهد داد. مسابقات بینالمللی و جهانی بزرگی برگزار شده است که هیچ یک از آنها منبع انتشار و یا تشدید کووید- ۱۹ نبودهاند. این مدل خوبی است. در بحث حضور تماشاگران تشکیل حبابهای مختلف (قرنطینه) از بدو ورود به اماکن تا مسابقات و بسیاری اقدامات مقابلهای با کرونا در نظر گرفته خواهد شد.
روند واکسیناسیون در میان کمیتههای ملی المپیک و تیمهای المپیکی مطلوب بوده است. پیشنهاد ارائه واکسن به کشورهای ضعیفتر نیز در دست اقدام است و برخی از کمیتههای المپیک نیز در این موضوع شرکت خواهند کرد.
تعداد زیادی واکسینه خواهند شد و در مدت زمان اقامت در دهکده اقدامات سختگیرانه خواهد بود. تستگیری منظم، فاصلهگذاری و نرخ بالای واکسیناسیون دهکده را محلی امن و ایمن خواهد کرد. صحبتهای ما در موضوع واکسن مبنای علمی دارد.
در مسابقات کسب سهمیه اولویت سلامت و ایمنی ورزشکاران است تا سهمیه، بنابراین لغو برخی از رویدادهای مهم باید با درک متقابل و تفاهم استنباط شود. مشاوره با متخصصین و همه دستاندرکاران و براساس تجربه رویدادهای بینالمللی اخیر که بدون واکسن موفق بودهاند یک حقیقت علمی است، به همین دلیل جمعیت قابل توجهی دسترسی به واکسن خواهد داشت، اما IOC به صورت واقعگرایانه از این موضوع حمایت میکند و تضمین صد درصدی وجودی ندارد.
باید بدانیم که در میان ورزشکاران عدهای هستند که به دلایل زیادی نمیخواهند واکسینه شوند، اما این یک توصیه علمی است که میتواند با موفقیت توأم باشد تا ریسک رویداد در دهکده و بازیها به حداقل برسد. سناریوی برگزاری بدون تماشاگر مورد بحث نیست. تعطیلی هفته طلایی در ژاپن ارتباطی با بازیها و روند کار در دهکده ندارد، اقدام و سیاستگذاری از سوی دولت ژاپن خواهد بود و در صورت اعلام قرنطینه سراسری براساس آخرین بروزرسانی توسط کمیته برگزاری، فقط در این دوره و با محدودیت انجام خواهد شد.
* در موضوع مراسم حمل مشعل و پیغام ما برای جهان، پیغام ایکاکه شفاف و نمونه است. ورزشکاران متوقف نمیشوند وکوتاه نمیآیند. در زندگی شرایطی داریم که مردد هستیم و سطح انرژی ما پایین است و این همان زمان برخاستن است. به قضیه با امید نگاه میکنم. با اعتمادبهنفس و امید میتوان به آن نقطه رسید. مسابقات بینالمللی بزرگ مثل گلف اتفاق میافتد و ورزشکاران بزرگ ژاپنی در کنار دیگران به خوبی فعالیت میکنند. این رخداد خوب تکرار میشود و توصیههای علمی ما را مطمئن میکند که دولت ژاپن و فرمانداری توکیو از المپیک حمایت میکنند و همگی باید در مسیر ایجاد فضای بیشتری برای اعتماد و امید تلاش کنیم و نامیدی را کنار بگذاریم.
پس از پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران، کرستی کاونتری رئیس کمیسیون ورزشکاران IOC و عضو هیئت اجرایی گزارشی از روند اقدامات انجام شده در مسیر اصلاح قانون ۵۰ منشور المپیک ارائه کرد و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد. طرح کمیسیون ورزشکاران در نظرسنجی با مشارکت ۱۸۵ عضو کمیته ملی المپیک در ۴۱ رشته و با مشارکت ۵۰ درصد جمعیت از بانوان و ۴۹ درصد آقایان صورت پذیرفته است که بر مبنای آن اصلاحاتی با تأیید و تصویب هیئت اجرایی در قانون ۵۰ منشور صورت خواهد پذیرفت. از جمله این تغییرات نحوه استقرار ورزشکاران در اماکن، دهکده، سکوها، میادین مسابقات، تغییر برخی از اجزای سوگند المپیک و پیمان آتشبس IOC مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
نشست هیئت اجرایی کمیته بینالمللی المپیک به مدت چهار ساعت مورخ ۲۱ آوریل برابر با ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت ویدئو کنفرانس و کنفرانس خبری پس از نشست ساعت ۱۸ به وقت محلی در ارتباط تصویری با مقر کمیته بینالمللی المپیک در سوئیس صورت گرفت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰