جزئیات اجرای فاز سوم واکسن کرونای «کوبایی – ایرانی» در کرمان
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، نوذر نخعی ظهر دوشنبه در نشست خبری مجازی با موضوع «فاز سوم واکسن کرونای انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران در کرمان» بیان داشت: واکسن مشترک بین ایران و کوبا در مرحله سوم آزمایشات قرار دارد تا مشخص شود که چقدر میتواند ایمنی در بدن انسان ایجاد […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، نوذر نخعی ظهر دوشنبه در نشست خبری مجازی با موضوع «فاز سوم واکسن کرونای انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران در کرمان» بیان داشت: واکسن مشترک بین ایران و کوبا در مرحله سوم آزمایشات قرار دارد تا مشخص شود که چقدر میتواند ایمنی در بدن انسان ایجاد کند به این منظور قرار است این واکسن در ایران به ۲۴ هزار نفر تزریق شود.
وی افزود: به منظور تست این واکسن هفت شهر انتخاب شدهاند که کرمان هم یکی از این شهر هاست.
استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سه هزار نفر از کسانی که ساکن شهر کرمان یا شهرهای اطراف مثل ماهان میباشند، میتوانند برای تزریق این واکسن نام نویسی کنند؛ سه روز است که این فراخوان اعلام شده و تا این لحظه ۸۱۰ نفر داوطلب نام نویسی کردهاند.
نخعی تصریح کرد: برای شرکت در این آزمایشات رضایت آگاهانه شرط است و اگر کسی در هر مرحلهای از آزمایش منصرف شد میتواند از تحقیق خارج شود همچنین کسانی که واکسن را دریافت و عارضه جدی پیدا کنند بیمه مخصوصی وجود دارد که درمانش را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی گفت: خوشبختانه تاکنون عارضه جدی مشاهده نشده ضمن اینکه من و همسرم برای دریافت این واکسن نام نویسی کردهایم.
انجام همزمان فاز سوم روی ۴۰ هزار نفر در کوبا
نخعی یادآور شد: کسانی که برای این آزمایش داوطلب میشوند نباید تصور کنند که موش آزمایشگاهی هستند بلکه انجام آزمایشات یک واکسن فرصتی برای کرمان است ضمن اینکه در کوبا نیز همزمان با ایران این فاز از آزمایشات روی ۴۰ هزار نفر در حال انجام است.
نخعی ابراز داشت: برای تولید واکسن در فازهای اول و دوم حجم نمونه کمتری انتخاب میشود تا مشخص شود که آیا عوارضی در بر دارد و اثربخشی آن چقدر است و در صورتی که اثر بخشی واکسن کم یا واکسن آسیبرسان بود در همان فاز متوقف میشود اما اگر عوارض جدی به همراه نداشت وارد فاز سوم آزمایشات با نمونههای بیشتر میشود.
استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در فاز اول این واکسن بر روی ۴۰ نفر و در فاز دوم بر روی یک هزار نفر در کوبا انجام شده و نتایج امیدوارکنندهای دربرداشته است. عوارض این واکسن جزئی و اثربخشی آن بالای ۸۰ درصد بوده است به همین دلیل قرار دادی مابین انستیتو پاستور ایران و شرکت کوبایی منعقد شده تا نتایج نهایی که به دست آمد خط تولید آن در کشور ما هم راه اندازی گردد.
وی در خصوص نحوه شرکت در این تحقیق گفت: برای شرکت در آزمایشات کسانی که علاقه مند هستند از بین ردههای سنی ۱۸ تا ۸۰ ساله انتخاب میشوند که باید ابتدا به سایت www.pasteurcovac.ir مراجعه کنند و سوالاتی که مطرح شده را پاسخ دهند که از مهمترین بخشهای این فرم نامنویسی رضایت آگاهانه است.
وی افزود: بعد از نهایی شدن نام نویسی زمان و تاریخ مراجعه فرد اعلام میشود که باید در موعد مقرر به مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی واقع در شهر کرمان حد فاصل چهارراه فرهنگیان و امیرکبیر مراجعه کند. در تمامی مراحل اگر فرد سوال داشته باشد میتواند از طریق شماره ۳۷۵۰ از تلفن ثابت یا ۰۳۴۳۷۵۰ با تلفن همراه آن را مطرح کند.
نخعی تصریح کرد: از هفته آینده واکسیناسیون در شهر کرمان آغاز خواهد شد همچنین در زمان نام نویسی سوالاتی در سایت پرسیده میشود از جمله اینکه فرد بیماری خاصی دارد یا خیر. روز اول دریافت واکسن از افراد خون گرفته و تستها انجام میشود، ضمن اینکه در این مرحله برخی افراد مثل زنان باردار حذف میشوند.
نخعی یادآور شد: این واکسن در دو دوز به فاصله ۲۸ روز تزریق میشود و در این مدت اگر فرد عارضه به همراه نداشته باشد میتواند با شمارهای که اعلام شده تماس بگیرد تا اقدامات لازم در خصوص او انجام شود.
نخعی یادآور شد: در فاز سوم آزمایشات به جز ایران، پاکستان و ویتنام و چند کشور دیگر نیز اعلام آمادگی کردهاند اما ایران شریک اصلی تولید این واکسن محسوب میشود.
آغاز تزریق واکسن کوبایی – ایرانی از هفته آینده در کرمان
نخعی افزود: شهرهای ساری، بابل، زنجان، همدان، اصفهان، یزد و بندرعباس نیز در این آزمایشات شرکت خواهند کرد ضمن اینکه اصفهان از امروز تزریق را شروع کرده است و کرمان نیز هفته آینده کار تزریق را آغاز خواهد کرد.
وی در خصوص اینکه چقدر امیدواری نسبت به موفقیت این واکسن وجود دارد بیان داشت: به احتمال بسیار زیاد این واکسن موفق خواهد شد؛ چنانچه نتایج فاز سوم نیز امیدبخش شود از نیمه دوم تابستان پیشبینی میشود که این واکسن بتواند تاییدیههای نهایی را بگیرد و وارد فاز تولید انبوه شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰