واکنش بیماران دیالیزی به واکسن کووید ۱۹ ضعیف تر است

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس به نقل از مدیسن نت، «ریتا سوری»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک گیل کانادا، در این باره می‌گوید: «ما توصیه می‌کنیم که دوز دوم واکسن کووید ۱۹ در بیماران دریافت کننده همودیالیز در فاصله زمانی ۳ هفته توصیه شده تجویز شود و اقدامات پیشگیرانه و کنترل دقیق کروناویروس در […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس به نقل از مدیسن نت، «ریتا سوری»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک گیل کانادا، در این باره می‌گوید: «ما توصیه می‌کنیم که دوز دوم واکسن کووید ۱۹ در بیماران دریافت کننده همودیالیز در فاصله زمانی ۳ هفته توصیه شده تجویز شود و اقدامات پیشگیرانه و کنترل دقیق کروناویروس در واحدهای همودیالیز تا زمان مشخص شدن اثر واکسن ادامه یابد.»
بیماران دیالیزی در برابر کووید ۱۹ آسیب پذیر هستند زیرا باید هفته‌ای سه بار به یک مرکز درمانی مراجعه کنند. در بین این بیماران، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد کُشنده بوده که ۱۰ برابر بیشتر از جمعیت عمومی است.
این مطالعه شامل ۱۵۴ بیمار دیالیزی بود. محققان دریافتند بعد از تزریق یک دوز واکسن، آنتی بادی در ۵۷٪ بیماران دیالیزی قابل تشخیص نبود. از بین این تعداد شرکت کننده، چهار نفر پس از واکسیناسیون به کووید ۱۹ مبتلا شدند.
به گفته محققان، «بیمارانی که همودیالیز می‌شوند و در ۴ هفته به واکسن پاسخ نداده اند، در هشت هفته هم پاسخ نمی‌دهند.»
بر اساس این مطالعه، در بیماران مسن و کسانی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند میزان تولید آنتی بادی در آنها بسیار کمتر است.
در حال حاضر واکنش بیماران دیالیزی به دوز دوم واکسن تحت مطالعه است.