کردستان تامین کننده دان مرغ برای ۲۲ استان کشور است

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، خالد جعفری ظهر امروز در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان، اظهار داشت: مرغداری صنعت مهمی در کردستان است که ۱۴ هزار نفر در این بخش شاغل هستند و یکی از دلایل سرپاماندن آن، سودآوری بوده اما این سودآوری دائمی نبوده و گاهی اوقات هم با زیان مواجه […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، خالد جعفری ظهر امروز در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان، اظهار داشت: مرغداری صنعت مهمی در کردستان است که ۱۴ هزار نفر در این بخش شاغل هستند و یکی از دلایل سرپاماندن آن، سودآوری بوده اما این سودآوری دائمی نبوده و گاهی اوقات هم با زیان مواجه شده اما در کل برایند این صنعت سودآور بوده است.
وی در این جلسه که با دستور کار بررسی مشکلات مرغداری‌های استان برگزار شد، افزود: پیش بینی هر ساله افزایش مصرف مرغ در نوروز و ماه رمضان است لذا جوجه ریزی در بهمن ماه نامتعارف نبود اما مباحث کرونا موجب کاهش شدید مصرف مرغ شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ادامه داد: تنظیم بازار چیزی نیست که دست دولت باشد قیمت توسط خود مرغداری‌ها تعیین می‌شود.
جعفری یادآور شد: فعلاً قیمت مرغ در کردستان پایین‌تر از استان‌های همجوار است چون ما تولید کننده هستیم و نباید قیمت در استان ما بالاتر از سایر استان‌ها باشد اما اگر لازم شود شرکت پشتیبانی، مرغ منجمد وارد بازار می‌کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در بحت تهیه نهاده‌های دامی بویژه سویا مشکل وجود دارد, بیان کرد: لازم است در فرمول خوراک و دان مرغی بازنگری شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: در رابطه با کارخانجات، سیاست دولت حمایت از تولید دان آماده است که در کردستان این سرمایه گذاریِ خوب انجام شده و در حال حاضر حدود ۱۸ کارخانه دان استان برای ۲۲ استان کشور دان تولید می‌کنند.
جعفری اظهار داشت: تمام تلاش دولت این بوده که در کنار تأمین غذای مصرفی مردم، نهاده‌های دامی هم تأمین شود.
وی افزود: همه می‌دانیم که کرونا روی صنعت مرغداری تأثیر زیادی داشته اما امروز قیمت هشت هزار و ۸۰۰ تومان (درب مرغداری) در شرایطی که جوجه با قیمت مناسب ۵۰۰ تومان خریداری شد قیمت مناسبی است و باید کمک کنیم در این شرایط سودآور، واحدها به فعالیت خود ادامه دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ادامه داد: وضعیت اقتصادی ناشی از کرونا مختص کشور ما نیست اما تلاش داریم در استمهال تسهیلات بانکی، به مرغداری‌ها کمک کنیم.
جعفری با مناسب خواندن عملکرد دامپزشکی کردستان در مباحثی مانند صادرات و تأمین واکسن، یادآور شد: تشکل‌ها هم می‌توانند در این خصوص کمک کنند چون وقتی واکسن از منابع معتبر تأمین شود هم به لحاظ قیمت و هم امنیت دام و طیور مطمئن‌تر است.
وی بیان کرد: در بحث بیمه، واحدهای تا پنج نفر اشتغال مشمول بخشودگی سهم دولت می‌شوند که اکثر مرغداری‌ها شامل این بخشودگی می‌شوند اما واحدهای با اشتغال بالاتر از پنج نفر، خود افراد باید تأمین کنند.