ایجاد یک مرکز واکسیناسیون تماماََ دانشجویی/ محک خوبی برای دانشجویان در بعد مدیریتی

مرکز واکسیناسیون دانشجویی بسیج دانشگاه علوم پزشکی مازندران پس از یک دوره فعالیت مشترک بین بسیج دانشجویی دانشگاه، معاونت فرهنگی و دانشجویی، معاونت بهداشتی و شبکه‌های بهداشت سراسر استان شکل گرفت و در شهر ساری به خدمت رسانی مشغول است. به گزارش مفدا مازندران، محمد فامیلیان، دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و مسئول بسیج […]

مرکز واکسیناسیون دانشجویی بسیج دانشگاه علوم پزشکی مازندران پس از یک دوره فعالیت مشترک بین بسیج دانشجویی دانشگاه، معاونت فرهنگی و دانشجویی، معاونت بهداشتی و شبکه‌های بهداشت سراسر استان شکل گرفت و در شهر ساری به خدمت رسانی مشغول است.

به گزارش مفدا مازندران، محمد فامیلیان، دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با مفدا مازندران از تاسیس یک مرکز واکسیناسیون تماماََ دانشجویی در شهرستان ساری که به همت بسیج دانشجویی، معاونت بهداشتی و فرهنگی و دانشجویی دانشگاه خبرداد و گفت: مرکز واکسیناسیون دانشجویی بسیج دانشگاه علوم پزشکی مازندران پس از یک دوره فعالیت مشترک بین بسیج دانشجویی، معاونت فرهنگی و دانشجویی، معاونت بهداشتی و شبکه‌های بهداشت سراسر استان شکل گرفت.
فامیلیان در خصوص جذب نیرو توضیح داد: ما از حدود ۳ ماه پیش فراخوان‌هایی برای جذب کمک دانشجویی در امر واکسیناسیون کرونا ارائه کردیم. این جذب شامل: دانشجویان علوم پزشکی به عنوان ثبات و واکسیناتور و همچنین دانشجویان سایر رشته ها به عنوان ثبات بود. دراین پروژه در مجموع تعداد افرادی بالغ بر ۲۰۰ نفر ثبت نام کردند و بسیج دانشجویی طی نامه‌هایی گزارش این همکاری را به معاونت بهداشت استان مازندران اعلام کرد و در نتیجه‌ی این فراخوان، افرادی که برای همکاری اعلام آمادگی کرده بودند در مراکز واکسیناسیون سراسر استان بکار گرفته شدند.
در ادامه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه افزود: با افزایش واردات واکسن، بسیج دانشجویی تصمیم بر تلاش برای کاهش بار مراکز واکسیناسیون و کاستن از ازدحام جمعیت در سایر مراکز گرفت. باتوجه به شرایط و امکانات موجود، ما برآن شدیم تا از حداکثر توان نیروی دانشجویی خود استفاده کنیم تا از طرفی سبب ایجاد یک مرکز واکسیناسیون با توجه به استانداردهای مدنظرمان باشیم و از طرف دیگر بعد مدیریتی خودمان را نیز محک بزنیم.
فامیلیان درخصوص نحوه تجهیز این مرکز دانشجویی اظهار داشت: باتوجه به اینکه شعبه سابق بانک صنعت و معدن واقع در خیابان امیر مازندرانی به شبکه بهداشت شهرستان ساری ارائه شد و همچنین پیگیری‌های بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای ایجاد یک مرکز واکسیناسیون تماماََ دانشجویی، این مکان به ما پیشنهاد شد. با کمک‌های معاونت بهداشتی، بانک صنعت و معدن و بسیج دانشجویی شهرستان ساری و استان مازندران، ما موفق به تجهیز این مرکز همراه با تمامی امکانات مورد نیاز شدیم جهت جذب نیروی انسانی در این مرکز نیز مجددا فراخوان دادیم که تاکنون ۵۰ نفر در این فراخوان ویژه آمادگی خود را اعلام کرده‌اند. در نتیجه‌ی تمام این تلاش‌ها نهایتاََ در تاریخ ۶ مهر ۱۴۰۰، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران موفق به افتتاح اولین مرکز واکسیناسیون تماماََ دانشجویی کشور شد. با توجه به محاسبه انجام شده، مجموعاََ زمان به طول انجامیدن این پروژه (تهیه ی مجوزها، تجهیز و آموزش اولیه) ، مقداری بالغ بر ۳۰۰ ساعت برد.

محمد فامیلیان در ارتباط با تعداد نفرات و بازه فعالیت این مرکز توضیحاتی ارائه داد:
در هر شیفت حداقل ۸ نفر در مرکز مشغول به کار هستند.
ما با ۴ جایگاه شروع به کار کردیم که در هر جایگاه یک نفر واکسیناتور و یک نفر ثبات مستقر می‌باشد.
در پیک کاری و در مجموع تمامی تیم حدود ۱۴ یا ۱۵ نفر می‌باشند.
ساعات کاری مرکز، هر روزه بجز جمعه‌ها از ساعت ۸صبح تا ۷عصر می‌باشد.

وی درخصوص آموزش‌هایی که به افراد داوطلب ارائه می‌شود، بیان کرد: تمامی افرادی که هم‌اکنون در مرکز مشغول هستند و کسانی که در آینده درمرکز شروع به فعالیت خواهند کرد، بایستی دو سری آموزش شامل؛ آموزش تئوری و عملی در شبکه‌ی بهداشت و یکی از مراکز تجمیعی دریافت کنند. همچنین به تازگی مرکز واکسیناسیون بسیج دانشجویی هم یکی از مراکزی است که آموزش هم ارائه می‌دهد. در واقع ازین پس دانشجویان داوطلب در مرکز ما آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند و سپس با ثبت در مجموعه شبکه بهداشت در همین مرکز بکارگیری می‌شوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در تشریح میزان فعالیت روزانه‌ی این مرکز واکسیناسیون اظهارکرد: میانگین دوز تزریقی روزانه این مرکز بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دوز می‌باشد. باتوجه به اینکه اکثر روزها ازدحام جمعیت درمرکز وجود ندارد، پیش‌بینی می‌شود که درصورتی که مرکز دانشجویی هم مانند سایر مراکز گسترش پیدا کند و مراجعات افزایش داشته باشد، ظرفیت تزریق۵۰۰ تا۶۰۰ دوز را نیزهم دارا می‌باشد..
در پایان نیز محمد فامیلیان سخن خود را با تشکر و قدردانی از حمایت‌های معاونت بهداشت استان مازندران و شبکه بهداشت شهرستان ساری، همچنین بسیج دانشجویی شهرستان ساری و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به پایان رساند.

خبرنگار: فاطمه عزیزآبادی