«جو بایدن» به توافق هستهای با ایران باز می گردد/ شباهت به اوباما
پایگاه خبری سردبیر، گروه بین الملل – فاطمه محمدی پور: بسیاری از کارشناسان معتقدند بحران کرونا میتواند ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» و شانس موفقیت او در انتخابات ریاستجمهوری امسال را نابود کند. حتی حامیان ترامپ هم که میگویند او اوضاع اقتصاد آمریکا را بهتر کرده، اکنون اذعان دارند که اشتباهات فاحش رئیسجمهور آمریکا در مواجهه با […]
پایگاه خبری سردبیر، گروه بین الملل – فاطمه محمدی پور: بسیاری از کارشناسان معتقدند بحران کرونا میتواند ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» و شانس موفقیت او در انتخابات ریاستجمهوری امسال را نابود کند. حتی حامیان ترامپ هم که میگویند او اوضاع اقتصاد آمریکا را بهتر کرده، اکنون اذعان دارند که اشتباهات فاحش رئیسجمهور آمریکا در مواجهه با پاندمی کووید -۱۹ اقتصاد این کشور را وارد یک سقوط آزاد کردهاند.
باید گفت موفقیت ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری امسال پس از افتضاح او در مدیریت بحران کرونا در هالهای از ابهام است.
در این راستا خبرنگار سردبیر پرس گفتگویی با پروفسور «رابرت وای شاپیرو» استاد علوم سیاسی دانشگاه کلمبیا آمریکا تنظیم نموده که در ادامه میآید.
*متأسفانه تعداد قربانیان ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشت. این در حالی است که دولت ترامپ پیش بینی میکرد تعداد قربانیان به این رقم نرسد. به نظر شما تأثیر عملکرد ترامپ در مقابله با ویروس کرونا چقدر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مؤثر است؟
این بزرگترین مشکل وی در انتخابات خواهد بود. او باید امیدوار باشد که ویروس کاملاً تحت کنترل قرار گیرد و اقتصاد به اندازه کافی به حالت عادی بازگردد تا بتواند مطمئن شود که دموکراتها در ایالت میشیگان، پنسیلوانیا یا دیگر ایالتهای مهم میدان را در دست نمیگیرند.
*آثار شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد آمریکا نیز از جمله مسائلی است که باعث شده ترامپ در تلاش باشد تا شرایط قرنطینه را زودتر بردارد. این موضوع تا چه اندازه میتواند به وخامت اوضاع کمک کند؟
این امر بستگی دارد به اینکه ایالتها و مردم در زمان افتتاح امور چقدر از خود مراقبت میکنند و اقدامات احتیاطی را انجام میدهند. اگر تعداد مبتلایان به ویروس افزایش یابد، نکته اصلی این خواهد بود که چگونه ایالات و مردم واکنش نشان میدهند – به طوری که مانع گسترش ویروس به سطوح فزاینده قبلی شوند.
*یکی از رویکردهای دولت ترامپ در سیاست خارجی که به نظر میرسد از دیدگاههای هنری کیسینجر نیز باشد فشار و مهار گستردهتر چین باشد. اخیراً هم ترامپ اعلام کرده اگر دولت چین قانون حفاظت از امنیت ملی هنگ کنگ را تصویب کند، شرکتها را از هنگ کنگ خارج میکند. از سوی دیگر ترامپ تحرکات در دریای چین جنوبی را نیز تشدید کرده است. دلایل اصلی تشدید مهارچین چیست؟
او میخواهد توجه را به سمت چین به عنوان منبع این بیماری همه گیر و گمراه کردن جهان در مورد جدی بودن آن در اوایل بحران، بکشاند. سیاست این امر این است که ترامپ بین سرزنش چین و استفاده از آن به عنوان حواس پرتی، همراه با بهبود اوضاع ویروس و اقتصاد – و سرزنش دموکراتها به دلیل کندی در ابتدای امر – آسیبهای سیاسی که برای انتخابات ایجاد شده را کاهش دهد.
*اگر «جو بایدن» رئیس جمهور بعدی آمریکا باشد آیا رویکردش به چین تغییر خواهد کرد؟ رویکردش در قبال ایران و قرارداد هستهای با ایران چطور؟
رویکرد بایدن باثبات تر و مداوم خواهد بود. در مورد ایران، او به دیدگاه اوباما در مورد توافق هستهای باز میگردد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰