روزهای سخت برای سنندج/ کویید ۱۹ در کردستان همچنان میتازد
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: روند مبتلا شدن به ویروس کرونا در سراسر استان کردستان وارد شیب تندی شده و این وضعیت در شهرستان سنندج بهعنوان مرکز استان به مراتب نگران کنندهتر است. شیب صعودی مبتلا شدن به ویروس کرونا در استان کردستان از میانههای اردیبهشت ماه جاری آغاز شده و متأسفانه با آغاز […]
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: روند مبتلا شدن به ویروس کرونا در سراسر استان کردستان وارد شیب تندی شده و این وضعیت در شهرستان سنندج بهعنوان مرکز استان به مراتب نگران کنندهتر است.
شیب صعودی مبتلا شدن به ویروس کرونا در استان کردستان از میانههای اردیبهشت ماه جاری آغاز شده و متأسفانه با آغاز ماه جاری این روند با سرعت بیشتری همچنان ادامه دارد و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در خصوص روزهای آینده هشدار میدهند.
نگاهی به آمارهای اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در خصوص شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در این استان نشان میدهد که نیمی از افراد مبتلا مربوط به ۲۰ روز گذشته است و به همین دلیل نگرانیها در خصوص روزهای آینده در این استان را صدچندان کرده است.
در حالی که در روزهای پایانی سال ۹۸ و ابتدای سال ۹۹ وضعیت شهرستان سقز در زمینه شمار افراد مبتلا قرمز بود که با توجه به اقدامات صورت گرفته، این روزها وضعیت این شهرستان تا حدودی بهبود پیدا کرده و حال نوبت شهرستانهای سنندج و قروه است که در ردیف شهرستانهای قرمز کشور قرار بگیرند.
جدای از وضعیت نگران کننده ۲ شهرستان سنندج و قروه بهعنوان مناطق قرمز کرونایی در کشور، بر اساس اعلام وزارت بهداشت استان کردستان نیز در ردیف استانهای در مرز هشدار قرار گرفته است و با ادامه این روند صعودی تا چند روز آینده در ردیف استانهای قرمز کشور قرار خواهد گرفت.
تعطیلی ۱.۵ ماهه ستاد مقابله با کرونا در کردستان
در حالی که این روزها وضعیت ابتلاء به ویروس کرونا در استان کردستان بهویژه شهرستان سنندج به شرایط نگران کنندهای رسیده که متأسفانه از روزهای نخستین اردیبهشت ماه تا ۱۵ خرداد ماه ۹۹ بهصورت عملی ستاد مقابله با کرونای استان کردستان تعطیل شده بود.
تعطیل شدن ستاد کرونای استان کردستان در کنار بیتفاوتی مدیران و مسئولان و همچنین بیخیالی اقشار مختلف مردم، سبب شده تا امروز وضعیت این بیماری در استان کردستان نگران کننده شود و البته پیشبینیها در خصوص روزهای آینده بهویژه در شهرستان سنندج بهشدت نگران کنندهتر است.
۲۰ روز سخت در انتظار شهرستان سنندج
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت در دو شهرستان سنندج و قروه قرمز شده است و ما نگران روزهای آینده به ویژه در شهرستان سنندج هستیم.
ابراهیم قادری خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم در ۲۰ روز آینده اوجگیری شیوع ویروس کرونا نگران کنندهای را در شهرستان سنندج را شاهد باشیم و به همین دلیل بار دیگر از همه مردم این شهرستان درخواست داریم بهصورت ویژه مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن تاکید بر لزوم پرهیز مردم از حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت، یادآور شد: اگر کسی ضرورتاً باید در معابر عمومی حضور پیدا کند، نیاز است ماسک به همراه داشته باشد در غیر اینصورت روند ابتلاء به این بیماری هر روز بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته از سوی کادر بهداشت و درمان در راستای خدمت به مردم بهویژه افراد مبتلا، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی از تمامی ظرفیتهای در اختیار خود در این بخش استفاده میکند ولی باید به این نکته هم توجه داشت در صورت ادامه این روند نمیتوان نگران آینده نبود.
در حالی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بهشدت نگران روزهای آینده در خصوص وضعیت بیماری کرونا در شهرستان سنندج و البته دیگر شهرهای استان هستند که متأسفانه از سوی مدیران و مسئولان تصمیمگیر استانی خبری از اقدام عملی برای مدیریت وضعیت نیست.
از آخرین جلسه ستاد مقابله با کرونای استان کردستان یک هفته میگذرد و براساس تصمیمهای این جلسه، مصوباتی برای اجرا ابلاغ شد ولی هیچگونه ضمانت اجرایی برای اجرایی این مصوبات در میان نیست و البته کسی هم در خصوص روند اجرایی کردن آنها مباحثی را مطرح نکرده است.
همکاری مردم تنها راه مقابله با کرنا در کردستان است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در همین خصوص به خبرنگار سردبیر پرس گفت: متأسفانه وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کردستان نگران کننده است و بههمین دلیل نیاز است از همه ابزارهای در اختیار استفاده شود.
بهرام نصراللهیزاده ادامه داد: متأسفانه با وجود تمامی هشدارهای صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت و سایر مراجع مرتبط، میزان رعایت مسائل بهداشتی از سوی اقشار مختلف مردم حداقلی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان گفت: در شرایط فعلی باید مردم را به رعایت مسائل بهداشتی تشویق و ترغیب کرد، چراکه متأسفانه امروز میزان ترس از این ویروس بهشدت کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه رسانههای مختلف و شبکههای اجتماعی در این شرایط باید به بهترین شکل ممکن عمل کنند، بیان کرد: خوشبختانه اصحاب خبر و رسانه در استان کردستان تاکنون به بهترین شکل ممکن رسالت خود را انجام دادهاند و انتظار میرود این روند همچنان ادامه داشته باشد.
نصراللهی زاده ضمن اشاره به مشکلات موجود در راستای اعمال محدودیتهای جدید در استان کردستان، عنوان کرد: به هر حال باید واقعیتها را هم پذیرفت چرا که زندگی مردم هم نباید دچار اختلال شود و این مهم برای کسب و کارهای اقتصادی ضروری است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای اقتصادی و کسب و کارهای را نمیتوان بهصورت کامل تعطیل کرد، اظهار کرد: تلاش در راستای همراهی و مشارکت بهتر مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی یکی از نیازهای لازم و ضروری است.
مدیر علمی برنامههای ستاد مقابله با کرونا در کردستان در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس با بیان اینکه جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری وابسته به همراهی مردم است، گفت: ابزار مسئولان برای کنترل ویروس کرونا، مشارکت اقشار مختلف با متولیان امور است.
لزوم پرهیز مردم از حضور در تجمعها
بهزاد محسنپور گفت: تا جاییکه ممکن است مردم از دستورالعملهای بهداشتی اعلام شده پیروی کنند، چراکه ممانعت از شیوع بیشتر ویروس کووید ۱۹ وابسته به مشارکت مردمی است و این مهم هم ابزار مسئولان برای کنترل این بیماری بهشمار میرود.
وی اظهار کرد: مردم از مهمانی رفتن و حضور در مکانهای شلوغ پرهیز کنند که برخی از شهروندان این موارد را هنوز رعایت نمیکنند و انتظار میرود رسانهها بیشتر به این قضیه ورود پیدا کنند.
وضعیت فعلی و چشمانداز روزهای آینده این استان بهشدت نگران کننده است و بههمین دلیل نیاز است جدای از مسائل روزمره اداری و سازمانی، مدیران و مسئولان استان بهدنبال راهکارهای بهتر برای مقابله با این بیماری باشند.
تدوین یک برنامه جامع در بخشهای بلندمدت و کوتاهمدت در راستای مقابله عملی با ویروس کرونا در استان کردستان و همچنین ارائه مشوقهای لازم برای مشارکت و همراهی بیشتر اقشار مختلف مردم یکی از نیازهای لازم و ضروری برای استان بهشمار میرود ولی متأسفانه تاکنون بیشتر مسئولان بهجای درمان مناسب به این موضوعات جدید بهدنبال مسکنهای مقطعی بودهاند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰