به گزارش سردبیر پرس : پارکهای بانوان با رویکرد تفکیک جنسیتی از جمله راهکارهای پیشنهادی جهت حضور و بهرهمندی بیشتر بانوان با توجه به نیازهای فیزیولوژیک و رفع محدودیتهای بهرهمندی آنان از فضای سبز شهری مشترک است که در دهه اخیر در بسیاری از کلانشهرها و شهرهای بزرگ ایران ایجاد و مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاست.
خبر احداث پارک بانوان شهرستان سنقر اولین بار در تاریخ ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۴ ،توسط فرماندار سنقروکلیایی (آقای علیرضا ایزدی ) منتشر گردید و از آغاز عملیات احداث پارک بانوان در شهر سنقر از هفته آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: این پارک در ورودی شهر قرار گرفته و مساحتی حدود ۴ هزار مترمربع دارد،که اعتبارات آن نیز دریافت شده است و از هفته آینده عملیات احداث آن آغاز خواهد شد. اما متاسفانه این پروژه نیز به فراموشی سپرده شد .
احداث پارک بانوان شهرستان سنقر بار دیگر توسط مسئولین وقت شهری در سال ۹۹ مطرح شد و تصمیم به تغییر کاربری بوستان شاهد که قدیمی ترین و تنها پارک خانوادگی شهرستان سنقر است به پارک بانوان گرفته شد . تصمیمی که باعث اعتراض مردم شهرستان و کارشناسان امر در این خصوص شده است .
جناب آقای حدیدی در ارتباط با انتخاب پارک شاهد به عنوان پارک بانوان میگوید :
ماجرا از این قرار است که پارک شاهد که طی ماه های اخیر تبلیعات زیادی در شهر برای ساخت آن شده است ، معیارهای یک پارک ویژه بانوان را ندارد. دلیل این وضعیت هم مشرف بودن ساختمانهای اطراف این پارک است. تقریباً از هر طرف پارک ساختمانها به فضای داخلی آن دید دارند و با این حساب بانوان نمیتوانند در این پارک آنطور که انتظارش را داشتند راحت حضور یابند و به فعالیتهای ورزشی یا تفریح و سرگرمی بپردازند وی میافزاید: به هر حال این پارک شاهد قرار است به نام بانوان ساخته شود. اما این را هم میدانیم که یک سری از بانوان گرامی سنقر که اعتقادات مذهبی محکمتری دارند، با توجه به اشراف ساختمانهای اطرف از خدمات و فضای این پارک استفاده نمیکنند. منطقی است که گفته شود احداث این پارک برای این قشر مناسب نیست. از این نظر احداث پارک بانوان سنقر در مکان فعلی بوستان شاهد آن فضایی که انتظارش را داریم نمیشود و مفهوم پارکهای بانوان به معنای واقعی را ندارد.
ایشان اشاره کرد : تغییر ماهیت بوستان شاهد به دلیل عدم درک از مسئله طراحی شهری است و مسئله طراحی محیط، زمانی بوجود می آِید که بین ترکیب محیط فعلی و ترکیبـی کـه نیازهای افراد و گروههای مردم را برآورده می سازد تفاوت وجود داشته باشد. این بدین معنـا نیست که تنها وظیفه طراحان برداشتن موانع منفی از مـسیر توسـعه انـسانی اسـت، ایجـادمحیطهایی که ادراک انسان را ارتقا بخشند از اصلی ترین اهداف طراحی انـد.
هنگامیکه سخن از طراحی محیط و محوطه سازی به میان می آید اولین اصلی که باید در نظر گرفته شود این است که محوطه برای چه کسانی طراحی می شود. و این افراد برای چه منظوری از آن استفاده میکنند.
با توجه به بافت شناسی و جامعه نگری ، انتخاب پارک شاهد (شهرستان سنقر ) جهت احداث پارک بانوان از لحاظ کارشناسی و علمی انتخاب صحیحی نمی باشد و بهتر بود طراحان مکان دیگری را جهت احداث پارک بانوان انتخاب میکردند .
یک کارشناس کشاورزی در ارتباط با بیرون زدگی ریشه درختان پارک شاهد به دلیل عملیات خاکبرداری گفت :
متاسفانه درختان بوستان شاهد از درختان قدیمی شهرستان هستند و در عملیات خاکبرداری به بافت ریشه تعداد زیادی از این درختان آسیب وارد شده است و هرچه درخت مسن تر باشد، آسیب یک قسمت از ریشه به کل تاج درخت آسیب میرساند و بعد از مدتی میبینیم که تاج درخت خزان میشود و برگهای زیادی از آن میریزد.
ایشان در خصوص بیرون آمدن ریشه درختان از سطح خاک و عریان شدن آن و احتمال خشک شدن درخت در این صورت، اظهار کرد: ریشه درختان به شکل طبیعی نباید از زمین بیرون بیاید چراکه ریشه به طور کلی میل دارد به داخل زمین فرو برود و خلاف جهت نور حرکت کند.
وی افزود: در عملیات خاکبرداری اگر به هر دلیل خاک از سطح ریشه کنار رود و ریشه نمایان شود ، یک عارضه برای درخت ایجاد شده است که میتواند سبب خشک شدن درخت گردد ، در این صورت باید بلافاصله روی ریشه درخت را با “خاک نباتی” پوشاند. ایشان از مسئولین شهری درخواست کرد تا قبل از بروز آسیب های جبران ناپذیر به درختان این ناحیه ، نسبت به رفع آن اقدام نمایند .
همچنین ایشان در خصوص خاکبرداری چمن این بوستان افزود در مورد خاکهای سنگین جهت اصلاح خاک باید خاک را زیر و رو کنید. فرمول کلی برای تمام گیاهان این است که قبل از کاشت هر گیاهی نسبت به جمعآوری خاک های آلوده، زباله و نخاله ای ساختمانی(سیمان، گچ، آجر و…) اقدام نموده و در صورت نیاز با خاک مناسب زراعی تعویض گردد و استفاده از خاک های سنگین و نخاله های ساختمانی برای رشد چمن مناسب نمی باشد و ابراز امیدواری کرد تخلیه نخاله های ساختمانی در محوطه پارک شاهد جهت استفاده به عنوان خاک زراعی نباشد .
رسانه سردبیر پرس آمادگی دارد پاسخ مسئولین شهری را جهت شفاف سازی منعکس نماید ،
درود به شرفت
اقای حدیدی درست میگن ، این تخریب و احداث به دلایلی دیگست
وگرنه اقایون قصد خدمت و احداث پارک بانوان رو داشتن ، همون زمین میدان شام رو میکردند پارک که هم پارک شاهد رو تخریب نمیکردن و هم یه پارک بانوان بدون مشکلاتی که اقای حدیدی گفت داشتن
اما عزیزان اینا همش به خاطر ما مردم نیست
به نظرم مردم باید حلقه حفاظت از پارک شاهد رو تشکیل بدن و دست به دست هم از این پارک محافظت کنیم
بیایید بی تدبیر نباشیم
دست سردبیر و سفیر سنقر درد نکنه که این موضوعات رو پوشش میدن
الین درد گؤرمسین
ممنونم از شما دوست عزیز باعث دلگرمی ما هستین
بابا شما چقدر ساده اید
همه به فکر انتخابات اینده ان ، شما دنبال پاسخید
اما خوشحالم که شما فعلا کارتون رو درست انجام میدید
شاید سال اینده شما هم جیره خوار اقایون بشید ولی بدونید دیگه نمیتونید بگید رسانه مردمی شهر
ما در کنار شما مردمیم چون از جنس مردم هستیم
و در تمامی ساعات در اختیار شما دوستان هستیم وابستگی خاصی هم به مسئولی نداریم
خدا لعنت کنه اون مسئولی رو که بخدا دلخوشی رو از مردم بگیره
ما کشتارگاه زندگی میکنیم ، همه دلخوشی خانوادمون شده پارک شاهد که سالی یه بار بچه ها زا با وسایل ببریم و خوش باشیم
ما حتی نمیتونیم واسه تفریح به سراب بریم چون رفت و برگشت حداقل ۳۰ هزار کرایه میخواد که در توانمان نیست
ما که مثل مسئولین مرفه بی درد نیستیم
در کنار شما هستیم برای آبادانی شهرمون
انشالا با کمک شما دوستان بتوانیم شهری خوب و مسئولینی خوب داشته باشیم