برگزیدگان جایزه کتاب سال استان بوشهر معرفی شدند

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر عصر سه‌شنبه در این آیین گفت: قرار بود آیین اختتامیه نخستین جایزه کتاب سال بوشهر که برای نخستین بار در بوشهر برگزار می‌شود، در اسفندماه ۹۸ به‌شکل باشکوهی برگزار شود اما به‌دلیل شیوع کرونا این آیین به تعویق افتاد و به‌دلیل جلوگیری […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر عصر سه‌شنبه در این آیین گفت: قرار بود آیین اختتامیه نخستین جایزه کتاب سال بوشهر که برای نخستین بار در بوشهر برگزار می‌شود، در اسفندماه ۹۸ به‌شکل باشکوهی برگزار شود اما به‌دلیل شیوع کرونا این آیین به تعویق افتاد و به‌دلیل جلوگیری از شیوع این بیماری ویروسی، در نهایت تصمیم بر این شد که برگزیدگان این رویداد امروز در آیینی مختصر و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی معرفی و تقدیر شوند.
فاطمه کرمپور ادامه داد: نویسندگان و صاحبان قلم کسانی هستند که همواره در طول تایخ افتخار آفریده‌اند و چراغ راه بشر هستند؛ اگرچه رسانه‌های دیگر نظیر مطبوعات، صدا و سیما، سینما، تئاتر و… از بدو پیدایش خود به رقابت جدی با کتاب پرداختند اما کتاب به‌دلیل غنا و اهمیتی که در فرهنگ و تمدن جامعه دارد، همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است و نقش ماندگاری را در پرورش اندیشه، خردورزی، افزایش دانش و آگاهی ایفا می‌کند.
وی افزود: راه‌اندازی این جایزه فتح‌البابی برای تقدیر از صاحبان قلم و معرفی جایگاه آن‌ها در تعالی فرهنگ و هنر منطقه و آگاهی‌بخشی به جامعه است. از این‌رو، این رویداد در سال جاری نیز برگزار خواهد شد و از سال ۹۹ به بعد به‌صورت دوسالانه به کار خود ادامه خواهد داد.
کرمپور در خصوص معیارهای داوری جایزه کتاب سال بوشهر گفت: بدیع‌بودن موضوع کتاب، رعایت استانداردها در ساختار، فصل‌بندی، نگارش، دستور زبان و گزینش واژگان، رعایت استانداردها در ذکر منابع و مآخذ، بالابودن عیار علمی محتوای کتاب، بهره‌مندی از قدرت تحلیل و استنتاج منطقی، پاکیزگی و آراستگی کتاب از حیث حروف‌چینی، صفحه‌آرایی و چاپ، رعایت استانداردهای تصحیح و ترجمه در خصوص آثار ترجمه‌شده و تصحیح‌شده از جمله محورهای داوری این رویداد بود.
دبیر نخستین جایزه کتاب سال بوشهر در خصوص تعداد آثار ارسال شده به این دوره و داوری این آثار توضیح داد: در نخستین جایزه کتاب سال استانی بوشهر آثار در موضوعات ده‌گانه رده‌بندی دیویی و نیز گروه کودک و نوجوان ارزیابی و داوری شد. در این دوره، در مجموع ۹۵ عنوان کتاب از سوی ۲۷ داور مورد ارزیابی قرارگرفت که پس از داوری مرحله اول ۱۰ عنوان کتاب به مرحله دوم راه یافت که از میان آثار یادشده، پس از ارزیابی دقیق و علمی هر اثر از سوی حداقل دو نفر از داوران، ۴ عنوان کتاب، «برگزیده» و ۶ عنوان کتاب «شایسته تقدیر» شناخته شد. از میان آثار برگزیده هر ۴ اثر تألیف هستند. از میان آثار شایسته تقدیر، نیز هر ۶ اثر تالیف هستند.
شش اثری که از سوی هیات داوران این دوره شایسته تقدیر معرفی شدند به این شرح است:
علوم اجتماعی
اقتصاد: پولشویی و آشنایی با روش‌های مبارزه با آن،‌ تألیف مالک حکیم‌زاده، تهران: مؤسسه آموزشی تألیفی ارشدان، ۱۳۹۷.
هنر
هنرهای نمایشی: ۱) ادبیات نمایشی در بوشهر، تألیف جهانشیریاراحمدی، بوشهر: دریانورد، ۱۳۹۷. ۲) بوشهر سرزمین آیین و مراسم، تألیف محمد مظفری، بوشهر: دریانورد، ۱۳۹۴.
ادبیات
نثر معاصر:باغ استخوان‌های نمور، نوشته احمد آرام، تهران: نیماژ، ۱۳۹۶.
شعر معاصر:نهنگ سپید، سرودۀ غلامحسین دریانورد، بوشهر: دریانورد، ۱۳۹۶.
تاریخ و جغرافیا
تاریخ: روحانیت بوشهر و نهضت مشروطه، تالیف عبدالکریم مشایخی، تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۹۳.
در نهایت از سوی هیات داوران نخستین جایزه کتاب سال بوشهر ۴ اثر به‌عنوان آثار برگزیده معرفی شدند که عبارتند از:
در بخش هنر: هنرهای نمایشی: تعزیه و تعزیه‌خوانی در بوشهر، تالیف جهانشیریاراحمدی، بوشهر: دریانورد، ۱۳۹۳.
در بخش ادبیات: نقد ادبی: ترجمان صبح: بررسی اشعار شفیعی‌کدکنی بر اساس نقد عاطفه و همسویی آن با صور خیال، تألیف بشیر علوی، تهران: روزگار، ۱۳۹۷.
در بخش تاریخ و جغرافیا: تاریخ: تاریخ خاندان آل‌مذکور: حکمرانان بوشهر و بنادر جنوب (دفتر اول) (۱۱۴۸ـ۱۲۶۸ﻫ.ق/ ۱۱۱۴ـ۱۲۳۱ﻫش)، تألیف علیرضا مظفری‌زاده، تهران: صفحه سفید، ۱۳۹۵.
در بخش مستندنگاری: جلوه‌های نمایشی جنگ‬‏: بانگاهی به رفتار، گفتار و نوشتار رزمندگان (در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران)، تالیف غلامحسین دریانورد، تهران: سوره مهر، ۱۳۹۷‬‬این متعاقبا تکمیل می‌شود.