تاکید عرب‌زاده بر خرید بیش از یک اثر در هر رشته هنری جشنواره فجر

به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از واحد ارتباطات و رسانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، جمال عرب زاده دبیر شورای هنری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره کمیت و کیفیت این دوره از جشنواره گفت: درباره کیفیت آثار می‌توانم بگویم بسیار بالاتر از انتظار اولیهمان را بود. سعی کردیم در کنار این بالا […]

به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از واحد ارتباطات و رسانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، جمال عرب زاده دبیر شورای هنری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره کمیت و کیفیت این دوره از جشنواره گفت: درباره کیفیت آثار می‌توانم بگویم بسیار بالاتر از انتظار اولیهمان را بود. سعی کردیم در کنار این بالا رفتن کیفیت، با یک چیدمان دقیق ارزش آثار را در نمایش بالا ببریم و به خوبی در کنار هم آثار دیده شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که تصمیم به خرید آثار برتر آیا این امکان را فراهم می‌کند که در هر رشته بیش از یک اثر انتخاب شود، گفت: این پیش بینی را کرده ایم که در برخی رشته‌ها تعداد آثاری که خریداری می‌شود بیش از یک اثر باشد. حرکت از اهدا جایزه به سمت خرید آثار، کار بزرگی بود که به سمت آن حرکت کردیم. در عرصه هنرهای تجسمی به سختی می‌توان ملاک معینی برای بهتر دانستن یک اثر داشته باشیم و کارها نیز بسیار وسیع است و جایزه محدود. در بینال‌های مختلف دنیا آثاری برگزیده می‌شوند که در کیفیت‌های مختلفی قرار دارند و عموماً انتخاب می‌شوند که تأمین مالی شوند و آثار خلق شود.

وی ادامه داد: در دنیای امروز دیگر جایزه دادن باب نیست. نه اینکه به طور مطلق وجود نداشته باشد اما عموماً به این سمت حرکت شده است که از پروژه‌ها تأمین مالی صورت بگیرد تا به حیات برسند و در برخی رشته‌ها این نوع حمایت بیشتر مورد نیاز است. حتی با این روش فرد احساس حرفه‌ای تری در کار خود پیدا می‌کند تا با دریافت جایزه.

عرب زاده درباره قیمت گذاری آثار نیز گفت: ما با مشورت خود هنرمندان آثار را قیمت گذاری کرده ایم. عموماً آنها قیمتی را پیشنهاد دادند و اگر همان عدد مورد قبول کار کاشناسی بود پذیرفتیم و در غیر این صورت باز هم با هماهنگی هنرمند قیمت تعیین شد. البته الزاماً قیمت‌های تعیین شده برای خرید اثر توسط جشنواره ممکن است قیمت واقعی اثر نباشد و یک حالت حمایتی هم داشته باشد.

عرب زاده در پاسخ به این پرسش که چه میزان گفتگوی هنرها در این دوره از جشنواره تحقق پیدا کرد نیز گفت: ما در تمام رشته‌ها به سمت این تم اصلی جشنواره نرفتیم. در برخی رشته‌های سنتی‌تر ما این روند، به صورت نامحسوس رخ داده است. اما دو وجه را برجسته کردیم. یکی اینکه آثاری که کیفیت بین رشته‌ای داشتند جوری نمایش داده شوند که دیالوگ بین رشته‌ای محقق شود. برخی رشته‌ها را در چیدمان به گونه‌ای ترکیب کردیم که آثار گفتمان بیشتری با هم داشته باشند.

دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن کار خود را آغاز کرده است و تا ۵ اسفند در مؤسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان طالقانی، ابتدای خیابان برادران مظفر برگزار می‌شود.