تماشای عشق و امید و زندگی/ نقاشیهایی که تلفیق با دنیای امروز است
به گزارش پایگاه خبری سردبیر، نمایشگاه انفرادی نقاشیهای ایرج شافعی این روزها در گالری طراحی هنر برپاست. این نمایشگاه، نوزدهمین نمایشگاه انفرادی ایرج شافعی، دهمین و آخرین فرزند خانوادهای از خطه کردستان، جوان مستعدی است که زمستان ۱۳۶۲ آموزش نقاشی را نزد آیدین آغداشلو آغاز کرد و یادگیری تکنیکهای مختلف را یکی پس از دیگری […]
به گزارش پایگاه خبری سردبیر، نمایشگاه انفرادی نقاشیهای ایرج شافعی این روزها در گالری طراحی هنر برپاست.
این نمایشگاه، نوزدهمین نمایشگاه انفرادی ایرج شافعی، دهمین و آخرین فرزند خانوادهای از خطه کردستان، جوان مستعدی است که زمستان ۱۳۶۲ آموزش نقاشی را نزد آیدین آغداشلو آغاز کرد و یادگیری تکنیکهای مختلف را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت.
هنرمندی که تا امروز با برگزاری بیش از صد نمایشگاه گروهی در ایران و انگلستان، اسپانیا، چین، فرانسه، کانادا، آلمان، قطر، امارات و… با دستمایه قرار دادن طرحهایی از گل مرغ و پرنده تا خط، سفالینهها، ظروف، جامها جواهرات و نشانههایی از دوران تاریخی ایران و فرهنگ ایرانی توانسته نهتنها بر همنسلان و همکاران بلکه بر همه اقشار عاشق ایران در جهان اثر بگذارد.
اکنون شافعی در نمایشگاهی که تا ۶ اسفند در گالری طراحی هنر برپاست، عصارهای از ۳۵ سال فعالیت هنریاش را بهصورت انفرادی به نمایش گذاشته است. نمایشگاهی که با حضور اقشار مختلفی از هنرمندان و هنردوستان مانند سامان مقدم (کارگردان)، مسعود فراستی (منتقد سینما)، ناهید طباطبایی (نویسنده) و… افتتاح شد و همین تنوع، گواهی بر این حقیقت است که او با بیش از سه دهه فعالیت هنری و تدریس همچنان بر هدف خود که ارتباط با اقشار مختلف است، استوار مانده است.
تابلوهای آویخته بر دیوار، دری با کلون، کوبه و نشانهای از میراث و فرهنگ ایرانی جزئیاتی است که از نگاه کارگردان «نهنگ عنبر» نیز دور نمانده است. سامان مقدم برای تماشای آثار هنرمندی به گالری آمده است که به گفته خودش سال هاست آثارش را دنبال میکند و این شانس را داشته که هر بار توسط هنرمند از نمایشگاه جدیدش مطلع شود.
مقدم درباره حضورش در این نمایشگاه به مهر گفت: کارهای ایرج شافعی را بسیار دوست دارم، این هنرمند معاصر در زمانهای که بحرانیترین، ملتهبترین و تلخترین دورهای است که حداقل من تجربه کردهام، هنوز امید و زندگی و عشق به گذشته و ایران را در نقاشیهایش نشان میدهد و از این بابت بسیار خوشحالم.
علی سعادتمند عکاس و منتقد سینما نیز اعتقاد دارد که سبک و نگاه منحصربهفرد شافعی دارای امضایی مخصوص و شناختهشده در میان اهل هنر است.
وی درباره این نمایشگاه بیان کرد: شافعی مثل دورههای گذشته، همان سبک طبیعت بیجان را در این نمایشگاه نیز به نمایش میگذارد اما آثار این دوره بسیار قویتر و باشکوهتر از نمایشگاههای گذشته او است. نقاشیهای او همیشه یک ویژگی خاص دارد که آن قجری بودن کارها و تلفیق هنرمندانه آن با دنیای امروز است، این تلفیق برای من بسیار لذت بخش است.
حسن عباسی دکتر هماهنگکننده تیم پزشکی استاد شجریان نیز درباره آثار نمایشگاه گفت: آثار ایرج شافعی پدیده و ژانر خاصی از نقاشی است که من مشابه آن را ندیدهام، مخلوطی از مدرنیسم و سنت و همنشینی هنرمندانه دو عصر در یک قاب، موضوعی که بسیار جالب است. نقاشیهای او نوستالژیک است و هرکدام حس و حال خاصی را در بیننده برمیانگیزد.
استواری در تلفیق هنر قدیم و سنتی ایران، از معماری و زیورآلات کهن تا آثار مدرن را در تابلوها نمایان استلیلا نقلی مدیر هنری گالری «طراحی هنر» درباره نمایشگاه به پایگاه خبری سردبیر گفت: این نمایشگاه نوزدهمین نمایشگاه انفرادی استاد ایرج شافعی است، هنرمندی که آثارش عموماً بسیار پرمخاطب است و همه آن را دوست دارند. کارهای ایشان دکوراتیو است و سبک خاصی را دنبال میکنند که از سالها پیش عوض نشده و برای مخاطب آشناست، این استواری در تلفیق هنر قدیم و سنتی ایران، از معماری و زیورآلات کهن تا آثار مدرن را در تابلوها نمایان است. خوشحالیم که در گالری طراحی هنر میزبان این هنرمند هستیم و آنچه پیداست مخاطبان هم این آثار را دوست داشته و دارند و تاکنون نیز استقبال خوبی از این نمایشگاه صورت گرفته است.
ایرج شافعی نیز درباره نوزدهمین نمایشگاه انفرادیاش به مهر گفت: این نمایشگاه عصاره ۳۵ سال کار من است، موضوع اکثر نقاشیها، نمادهای سنتی و قدیمی ایران مثل مینیاتور، ظروف دوره صفوی، خطهای نفیس، کاشیکاری و.. و رابطه آنها با امروز است. اینکه داشتههای قدیمی ایران چه رابطهای با دنیای امروز ما دارد، مثل زندگی امروز ما که وابسته به گذشته است.
وی در مورد تکنیک آثار بیان کرد: تکنیک اکثر آثار اکریلیک و رنگ روغن است. همچنین بیشتر کارها پتینه و کهنه شده و قسمتهایی خیلی زیاد «پرداز» خورده است.
این هنرمند پیشکسوت در پاسخ به اینکه جوانهای علاقمند چگونه میتوانند راهشان را در هنر پیدا کنند، گفت: به نظر من اولین کاری که جوانها باید انجام بدهند این است که ازنظر فرهنگی غنی شوند و علاوه بر هنر نقاشی مقداری هم از هنرهای دیگر آگاه باشند. یکی از مهمترین اصول، پیدا کردن فردیت خودشان است، اینکه چیزهایی که خود به آن رسیدهاند طراحی کنند، نه اینکه کپی بقیه باشند، آن موقع است که میتوانند نقاشی موفق و هنرمند خوبی باشند.
او درباره اینکه آثارش را در نمایشگاههای دیگر هم به تماشا خواهد گذشت، اظهار کرد: چندین بار در خارج از کشور نمایشگاه گذاشتهام، در داخل ایران هم با گالریهای مختلفی کارکردم و حتماً بعد از این هم کار خواهم کرد، اما درباره این نمایشگاه گالری طراحی هنر را به دلیل فضا و آمبیانسی که دارد، مکان مناسبی برای نمایش آثارم دیدم و این همکاری اتفاق افتاد.
نمایشگاه نقاشیهای ایرج شافعی تا ۶ اسفندماه در گالری طراحی هنر به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، نرسیده به زعفرانیه پلاک ۲۸۸۰، برقرار است. این گالری روزهای چهارشنبه تعطیل است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰