خلیجفارس بخشی از هویت تاریخی و حاکمیتی این دیار بهحساب میآید
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، عبدالکریم گراوند در پیامی به مناسبت ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیجفارس اظهار داشت: خلیجفارس نامی ماندگار برای این پهنه آبی پرافتخار و سندی درخشان از حاکمیت همیشگی ایران بر این آبراه است که به واسطه اقتدار ایثار و فداکاری مرزنشینان به ویژه مردمان این استان در تاریخ به ثبت رسیده […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، عبدالکریم گراوند در پیامی به مناسبت ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیجفارس اظهار داشت: خلیجفارس نامی ماندگار برای این پهنه آبی پرافتخار و سندی درخشان از حاکمیت همیشگی ایران بر این آبراه است که به واسطه اقتدار ایثار و فداکاری مرزنشینان به ویژه مردمان این استان در تاریخ به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: دهم اردیبهشت، روز ملی خلیجفارس برای همه ایران به ویژه مردم استان بوشهر، یادآور رشادت، پایمردی، وطنپرستی و جانفشانی دلیرمردان و حماسهسازانی همچون شهیدان رئیسعلی دلواری و مهدویها و همه مرزداران غیوری است که در طول تاریخ از این پهنه آبی پاسداری کرده و دشمنان و متجاوزان را ناامید کردند.
گراوند اضافه کرد: همه ما امروز مفتخریم که این دریا سرشار از نعمت و برکت با نام زیبای فارس مزین و مردم ایران از مزایای فراوان تجاری، صیادی، گردشگری و ذخایر نفت و گاز و منافع استراتژیک آن بهره برده و میبرند.
وی در این پیام با ادای احترام به مقام شهدا و ایثارگرانی که در طول تاریخ از این پاره وطن دفاع و پاسداری کردهاند، ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیجفارس را به همه مردم ایران و به ویژه مردم استان بوشهر تبریک گفته است.
۱۰ اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیجفارس و ایران روز ملی خلیجفارس نامگذاری شده است.
پرتغالیها، هلندیها و انگلیسیها کشورهای قدرتمند آن زمان به ویژه در بخش دریایی بودند که هر کدام به نوبه خود بر بخشهایی از جزایر و بنادر خلیجفارس مسلط شده و برخی بیش از یک تا دو قرن بر این مناطق حکمرانی کردند.
پرتغالیها اولین استعمارگرانی بودند که به خلیجفارس هجوم آوردند و بخشهای عمدهای از جزایر و بنادر آن را تصرف و به پایگاههای نظامی و حکمرانی خود تبدیل کردند.
آنان به ویژه در جزایر جنوبی خلیجفارس ازجمله هرمز بیشتر حضور داشتند و ظلم و آزار اذیت آنان بر مردم بومی این مناطق به حدی رسید که آنان بهناچار تاب نیاوردند و دست به قیامهای متعددی علیه این اشغالگران و استعمارگران زدند.
درنهایت حکومت مرکزی ایران در زمان شاهعباس صفوی امام قلی خان سردار مبارز خود را با سپاهش روانه مبارزه با استعمار گران در جزیره هرمز کرد و این فرمانده شجاع به کمک نیروهای مردمی با تجاوزگران و استعمارگران پرتغالی موفق به شکست آنها و بیرون راندنشان از جزیره هرمز و خلیجفارس شد.
در ۲۲ تیرماه ۱۳۸۴، بنا به مصوبه هیئت دولت روز دهم اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالیها از خلیجفارس به عنوان روز ملی خلیجفارس نامگذاری شد.
دهم اردیبهشت در تاریخ ایران یادآور از خود گذشتگیهای ملت سرافراز ایران و فرار اشغال گران متجاوز پرتغالی بعد از ۱۱۷ سال تسلط جابرانه بر سواحل جنوبی کشوراست.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰