دلایل حذف بخش پوستر و عکس «تئاتر فجر»/ رفع ابهامات بینال خوشنویسی
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در گزارش پیشرو درصدد هستیم تا گوشهای از این مهجور بودن را جبران کنیم. […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در گزارش پیشرو درصدد هستیم تا گوشهای از این مهجور بودن را جبران کنیم.
هرچند جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم میکند. بر این اساس، در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
برگزاری شب گرافیک هنرمندان انقلاب در جشنواره عمار
ویژهبرنامه «آرمان روحالله»؛ شب گرافیک هنرمندان انقلاب در اولین روز از چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار روز ۲۲ دی با یاد و گرامیداشت شهدای اغتشاشات ۱۴۰۱ با حضور پدر شهید مدافع امنیت روحالله عجمیان و خانواده شهید دفاع مقدس عزتالله کرمعلی برگزار شد.
اهدای جوایز در سه بخش پوستر، تصویرسازی، کارتن و کاریکاتور توسط پدر شهید روحالله عجمیان انجام شد. اسامی برگزیدگان این سه بخش به شرح زیر اعلام شد:
در بخش پوستر، لوح تقدیر و مقام سوم به امید کردی از لرستان تقدیم شد. لوح تقدیر و مقام دوم به دانیال ثاقبی فر و سجاد رضایی از خراسان جنوبی اهدا شد و لوح تقدیر و مقام اول این بخش به اثری از محمدجواد روزبه از قم تعلق گرفت.
در بخش «تصویرسازی» لوح تقدیر و مقام سوم به محمدامین سرمدی از همدان و سید رضا احمدی از خوزستان تقدیم شد. لوح تقدیر و مقام دوم در این بخش به صورت مشترک به ساناز برجیخانی از تهران و سه هنرمند؛ محمدمظفری مقدم از کرمان، سمیه کشاورز از گیلان و خواهران فلاحیان از شیراز اهدا شد و لوح تقدیر و مقام اول را نیز فاطمه صادقی از قم دریافت کرد.
در بخش «کارتون و کاریکاتور» لوح تقدیر و مقام سوم به زهرا سادات طباطبایی از تهران تقدیم شد. لوح تقدیر و مقام دوم به حسین نقیب از مشهد و لوح تقدیر و مقام اول به حسام پاشایی از تهران تعلق گرفت.
فانوس مقام اول بخش «آرمان روحالله؛ مواجه با فتنه» به احمد وجداننژاد از یاسوج با موضوع فلسطین برای اثر «استواری، یادگار سروهاست» اهدا شد و فانوس مقام دوم «آرمان روحالله؛ مواجه با فتنه» به پرکارترین هنرمند در خلق اثر گرافیکی با هفتاد اثر به نازنین اسماعیلی زاده از کرمان تقدیم شد.
جایزه ویژه «چادر شاهچراغ» که پیش از این به رسم امانت در مجمع طراحان انقلاب اسلامی مازندران (حرا) قرار داشت، به گروههای طراحان انقلابی خوزستانی «آب و آیینه» و «سدر» «خاک نگار» اهدا شد. لوح تقدیر رتبه دوم مجموعه فعال هنر انقلاب اسلامی نیز به مجمع طراحان انقلاب اسلامی استان البرز (رسم) تقدیم شد.
خبرهای از «تجسمی فجر» و فجر استانها
در هفتهای که گذشت، امیر عبدالحسینی دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با صدور احکامی مجزا بهنام زنگی را به عنوان دبیر و علی رمضانی، علی اصغر فهیمیفر و سمیه رمضانماهی را به عنوان داوران بخش ناشران کتابهای تجسمی این رویداد هنری معرفی کرد.
همچنین، سعید فلاحفر دبیر بخش «تجسم هنر» جشنواره تجسمی فجر شانزدهم از مشارکت ۱۰۰ درصدی استانها در این بخش خبر داد و گفت: چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان، استانهای جدیدی هستند که آمادگی خود را برای حضور در بخش «تجسم هنر» اعلام کردهاند. پیش از این نیز ۲۸ استان برای حضور در این بخش اعلام حضور کرده بودند که به این ترتیب بخش «تجسم هنر» با مشارکت ۱۰۰ درصدی استانها در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
در روزهای پایانی هفته بود که پوستر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با طراحی و اجرای صابر شیخرضایی رونمایی و منتشر شد. همچنین، پوستر بخش «تجسم هنر» شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با طراحی و اجرای سعید کریمی منتشر شد.
دوسالانه خوشنویسی و برخی ابهامات آن
در میانه هفتهای که گذشت نشست خبری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی با حضور محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، حسین براتی دبیر دوسالانه خوشنویسی و مدیرکل ارشاد قزوین، علی اشرف صندوق آبادی عضو شورای سیاستگذاری دوسالانه و قایم مقام انجمن خوشنویسان ایران، امیر ملاحسنی معاون هنری ادارهکل ارشاد قزوین و جعفر واحدی رییس موسسه توسعه هنرهای معاصر ایران در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد که در این نشست جزییاتی از این دوره دوسالانه تشریح شد.
در این نشست مطرح شد که تاکید شورای سیاستگذاری بر کاهش تعداد آثار دوسالانه خوشنویسی بود تا در سیر زمانی به نقطه ای برسد که با افزایش کیفیت، دوسالانه تبدیل به آرزوی جدیتر برای هنرمندان باشد. اما به سیاق چندین دوره قبلی دوسالانه، در هفتمین دوره نیز رشته «نقاشی خط» حذف شده است و این موضوع در این نشست مورد بحث قرار گرفت.
صندوق آبادی درباره آن توضیح داد: نقاشی خط به عنوان هنری که جوانان به آن مشغول هستند، رشد خوبی داشته است. نقاشی خط در اساسنامه انجمن خوشنویسان آمده و انجمن مکلف است شورای ارزشیابی آن را داشته باشد و آن را ساماندهی کند. انجمن قویاً دنبال ریلگذاری نقاشی خط است و ما حوزه بودجه و اعتبارات را داریم که اولویت بندی میشود و در این زمینه بسترسازی میکنیم تا باکیفیت قوی جلو برویم.
اما خراسانیزاده نیز در این مورد گفت: نقاشی خط پدیده ای مستقل است به این معنی که با نقاشی خطهایی مواجه هستیم که پایه خوشنویسی ندارند و بیشتر سمت گرافیک رفته اند. ماهیت اصلی نقاشی خط به معنای فاصله گرفتن معنا تا مفهوم است بلکه به ظاهر واژگان اکتفا میکنیم لذا دسته بندی کردن خط در خوشنویسی از این حیث درست نیست. شاید نقاشی خط باید رشتهای مستقل داشته باشد مثل نگارگری که جدا از نقاشی است. وقتی نقاشیخط در سطح متوسطی ارایه شود ناخودآگاه کیفیت را پایین میآورد لذا به اعتقاد من که معلم هنر هستم نقاشی خط نباید زیرمجموعه دوسالانه خوشنویسی باشد.
در این نشست، اما حسین براتی دبیر دوسالانه و علی اشرف صندوق آبادی قایم مقام انجمن خوشنویسان، در پاسخ به خبرنگار سردبیر پرس درباره هوش مصنوعی و لزوم حضوری نویسی در دوسالانه، یکی از راههای برطرف شدن شک و شبهه در مورد اصل آثار را حضوری نویسی قلمداد کردند.
برگزاری اولین کارگاه عکاسی جشنواره امام رضا (ع)
اولین کارگاه عکاسی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور ۳۰ عکاس تهرانی در جریان سیزدهمین جشنواره بینالمللی عکس رضوی (ع)، ۲۶ و ۲۷ دی برگزار شد. همچنین قرار است ۳ کارگاه دیگر در حرمهای مطهر حضرت معصومه (س)، حضرت شاهچراغ (ع) و امام رضا (ع) برگزار شود. رویداد کارگاه عکاسی از حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در تهران با مشارکت بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) و با همکاری ۴ عتبه مقدسه حضرت عبدالعظیم (ع)، حضرت معصومه (س)، حضرت شاهچراغ (ع) و امام رضا (ع) برگزار شد.
رسول اولیازاده دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی عکس رضوی نیز با بیان اینکه درصدد استفاده از فضای حرم های کشور برای عکاسی هستیم، گفت: هدف ما از این طرح، استفاده از ظرفیت این مکان های مقدس برای تولید عکس های جدید است لذا در این زمینه ملاک، عکسهای آرشیوی نیست بلکه صرفاً تولید اثرات جدید است.
انتشار فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی
چهل و ششمین شماره از فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی با پرونده ویژه «اقتصاد هنر» منتشر شد.
در این فصلنامه مطالبی از مصطفی گودرزی، حسین خسروجردی، سمیه رمضانماهی، مهدی خانکه، پژمان دادخواه، محمد زرویی نصرآباد، محبوبه کاظمی دولابی، وحید ملک، مجید احمدی، سجاد باغبانماهر، شاداب برومند، پرویز براتی، حسین محسنی، سحر فروزان، مهدی نصیری، شهاب شاهپرویزی، امیر عبدالحسینی و … ارایه شده است.
فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی با مدیر مسؤولی محمدمهدی دادمان و سردبیری امیر عبدالحسینی در تارنمای مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری منتشر میشود.
دلایل حذف بخش پوستر و عکس در «تئاتر فجر» و یک پیشنهاد
در هفتهای که گذشت، مهدی حامدسقایان دبیر چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر درباره دلایل حذف بخش پوستر و عکس به خبرنگار سردبیر پرس گفت: حذف بخش پوستر و عکس در تئاتر فجر بر اساس آسیب شناسی انجام شده است. تنها جلوهای که بخش پوستر و عکس در جشنوارههای تئاتر فجر پیدا کرده برگزاری نمایشگاه در چند سالن و اهدای یکسری جایزه به برخی افراد است؛ این در حالی است که در جوایز بخشهای مختلف جشنواره اعم از صحنهای و خیابانی، جایزه پوستر و بروشور وجود دارد و به برگزیدگان این بخش جایزه اهدا میشود. پس بخش پوستر به صورت اتوماتیک در جشنواره تئاتر فجر جایزه میگیرد.
وی ادامه داد: به کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی پیشنهاد دادم بخش پوستر و عکس تئاتر را در جشنواره تجسمی فجر قرار دهیم و جشنواره هنرهای تجسمی فجر بخشی را به پوستر و عکس تئاتر اختصاص دهد. البته امسال این امر میسر نشد زیرا باید زودتر با جشنواره هنرهای تجسمی فجر هماهنگ میکردم تا بخش مورد نظر را در دوره جدید جشنواره لحاظ کنند. امیدواریم در دورههای آینده جشنواره هنرهای تجسمی فجر این اتفاق رخ دهد.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاههای آنلاین نقاشی سمیه خزایی در گالری گستان، نمایشگاه «نقش ماندگار» در نگارخانه کلک خیال، نمایشگاه انفرادی نقاشیهای کامیار صادقی با عنوان «دیگران» در گالری شکوه، نمایشگاه «نمو» در نگارخانه بهارک، چهارمین نمایشگاه «لطفی، تقاطع مشاهیر» در گالری گویه، نمایشگاه «قاب غمگین» در موزه هنرهای معاصر فلسطین به مناسبت روز غزه، نمایشگاه «ستایشگر زندگی، عشق و زیبایی» شامل مجموعه آثار نقاشی، طراحی و چاپِ بهرام دبیری در گالری سهراب، نمایشگاه آثار کامبیز حضرت پور و رضا علیزاده هنرمندان معاصر با عنوان «دو دیدگاه» در گالری آواد و نمایشگاه «کلکسیونر مدرن» با آثاری از هنرمندان نامآشنای هنر مدرنیسم در گالری آرتیبیشن، از جمله نمایشگاههایی است که جمعه ۲۹ دی ماه افتتاح خواهند شد.
منبع : مهر نیوز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰