عید قربان نماد از خود گذشتگی و پا گذاشتن بر هوای نفسانی است
حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس، با تبریک عید سعید قربان و دهه امامت و ولایت اظهار داشت: عید قربان از اعیاد بزرگ مسلمانان و عید تسلیم درباره فرمان الهی و قربانی کردن خواهشها و هواهای نفسانی است. امام جمعه گناوه افزود: یکی از مقدسترین مکانها سرزمین منا است […]
حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس، با تبریک عید سعید قربان و دهه امامت و ولایت اظهار داشت: عید قربان از اعیاد بزرگ مسلمانان و عید تسلیم درباره فرمان الهی و قربانی کردن خواهشها و هواهای نفسانی است.
امام جمعه گناوه افزود: یکی از مقدسترین مکانها سرزمین منا است که بین مشعرالحرام و مکه قرار گرفته و جایی که حاجیان صبح روز عید قربان و تا دو روز پس از آن بخشی از اعمال حج را در آنجا انجام میدهند.
وی گفت: سرزمین منا به معنای آرزوست و بر اساس روایتی از امام رضا (ع) این نام برگرفته از سخنی از جبرئیل به حضرت ابراهیم (ع) خطاب شد که هر چه از خدا میخواهی آرزو کن و آن حضرت آرزو کرد که خداوند به جای ذبح فرزندش قوچی را برای قربانی کردن بفرستد.
امام جمعه گناوه ادامه داد: اعمالی در زمان حضور حاجیان در سرزمین منا بر آنها واجب است که قربانی کردن و رمی جمره عقبه از جمله این اعمال به شمار میرود.
وی گفت: قربانی کردن رمز گذشت از همه چیز در راه رضای خدا و مظهری از خالی نمودن قلب از یاد غیر خدا است.
حجت الاسلام رکنی حسینی تصریح کرد: عید قربان نماد از خود گذشتن و پا گذاشتن بر منیت ها و خودخواهیها است و این عبور از نفس و خواستههای نفسانی بالاترین درجه عرفان است.
وی گفت: هنگامی از این مناسک و اعمال بهره تربیتی و روحی برده میشود که تمام صحنه ذبح اسماعیل (ع) و روحیات این پدر و پسر در نظر ما مجسم و آن روحیات در وجود انسان پرتو افکن شود.
وی با اشاره به انجام رمی جمرات سه گانه در روزهای ۱۱ و ۱۲ ذی الحجه توسط حاجیان و سنگ باران شیطان یاد آور شد: شیطان سه بار سعی در ایجاد تردید و وسوسه حضرت ابراهیم (ع) در راه اجرای فرمان الهی و جهاد اکبر در قربانی کردن اسماعیل (ع) داشت و هر بار ابراهیم خلیل (ع)، قهرمان توحید، با سنگ شیطان را دور کرد و این مراسم یادآور همین نکته است.
امام جمعه گفت: محتوای این مراسم بیانگر آن است که همه ما در زندگی و در میدان جهاد اکبر با نفس در معرض وسوسههای شیطان و شیطان صفتان قرار داریم و تا این وسوسهها را از خود دور نکنیم پیروز نخواهیم شد.
وی تصریح کرد: خداوند متعال حضرت ابراهیم (ع) را مورد امتحان و آزمونهای مختلف قرار داد و یکی از این آزمایشهای بزرگ قربانی کردن فرزندش اسماعیل (عع) در راه رضای خدا بود.
امام جمعه گناوه با بیان آیاتی از قرآن کریم پیرامون زندگی حضرت ابراهیم خلیل الله (ع) و فرمان الهی بر قربانی کردن فرزندش اسماعیل (ع) ادامه داد: حضرت ابراهیم (ع) که بارها سربلند از امتحانهای الهی بیرون آمده بود در این آزمون نیز سر تسلیم در برابر فرمان خداوند فرود آورد و پیروز شد.
وی گفت: حضرت ابراهیم در راه عبودیت و بندگی خداوند از فرزندش گذشت و حاضر شد در راه اجرای فرمان الهی وی را قربانی کند.
حجت الاسلام رکنی حسینی خاطرنشان کرد: پیروزی و سربلندی حضرت ابراهیم و فرزندش حضرت اسماعیل (ع) در این امتحان بزرگ الهی درسی برای همه انسانها است که با توکل و تسلیم در برابر فرمان خدا میتوان به پیروزی نهایی و سربلندی در زندگی دنیا و آخرت دست یافت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰