مردم استان بوشهر در دومین شب لیالی قدر ندای«الغوث الغوث» سر دادند
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، شب قدر شبی که در قرآن کریم و روایات ائمه (ع) مورد تاکید بسیار قرار گرفته و ارزش آن از هزار ماه بیشتر ذکر شده است و به استفاده بهینه از برکات این لیالی بسیار سفارش شده است. فضیلت هیچیک از شبها در طول سال مانند شب قدر نیست و […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، شب قدر شبی که در قرآن کریم و روایات ائمه (ع) مورد تاکید بسیار قرار گرفته و ارزش آن از هزار ماه بیشتر ذکر شده است و به استفاده بهینه از برکات این لیالی بسیار سفارش شده است.
فضیلت هیچیک از شبها در طول سال مانند شب قدر نیست و البته انجام اعمال در ماه مبارک و پر خیر و برکت رمضان از ماههای دیگر ارزشمندتر است.
شب قدر شب تعیین سرنوشت و شبی است که میتوان دلها را صاف و زلال کرد و در واقع یکی از شبهای مهم و تعیین کننده در سرنوشت هر انسانی و بهترین فرصت برای طلب مغفرت و آمرزش گناهان است.
هر سال مساجد و مراکز مذهبی در این شبها میزبان تعداد زیادی از شب زندهداران و مؤمنان و خداجویانی بودند که میخواستند شب قدر را با نماز و دعا سحر کنند.
امسال با شیوع ویروس کرونا و در راستای تصمیم ستاد ملی مقابله با این ویروس به منظور حفظ سلامت مردم و پیشگیری از شیوع گسترده آن اماکن مذهبی و مساجد و تجمعات مذهبی نیز تعطیل شد تا شاهد متفاوتترین ماه رمضان و شبهای قدر باشیم.
اگر چه امسال مراکز مذهبی و تجمعات تعطیل بود ولی مؤمنان و خداجویان با حضور در آئین و برنامههای ویژه این ماه که توسط هیئتهای مذهبی و گروههای مختلف از طریق فضای مجازی تدارک دیده شد از فیوضات این ماه عظیم الهی بهره بردند.
جهت برگزاری آئینهای ویژه شب قدر امسال نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و به منظور حفظ سلامت مردم و پیشگیری از گسترش شیوع این ویروس، ضوابط و شرایط خاصی پیش بینی شده و مساجد و برخی اماکن مذهبی با اجرای این ضوابط میتوانند مراسم این شبها را برگزار کنند تا مشکلی از نظر انتشار ویروس کرونا پیش نیاید.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در برگزاری مراسم شبهای قدر فاصله یک متری افراد حاضر در مراسم از اطرافیان، استفاده از ماسک و دستکش، به همراه داشتن مهر، سجاده، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی (مخصوص بانوان)، برگزاری مراسم حداکثر در دو ساعت و رعایت تهویه مناسب از جمله مواردی است که باید رعایت شود.
از کسانی که بیماری زمینهای دارند نیز خواسته شده از حضور در مجامع عمومی و مساجد خودداری کنند.
مساجد و مراکز دینی شهرستان گناوه نیز در اولین و دومین شب از لیالی قدر با رعایت دستورالعمل ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس کرونا میزبان مؤمنان و شب زنده داران بود.
برخی از مساجد، آستان مقدس امامزاده سلیمان بن علی (ع)،گلزار شهدا، یادمان شهدای گمنام و برخی از مراکز دینی و مذهبی گناوه در اولین و دومین شب از لیالی قدر با رعایت دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا میزبان خداجویان و مؤمنان شب زنده دار بود.
همزمان با دومین شب از لیالی قدر و در شب شهادت مولی متقیان امیرالمومنین علی (ع)، آئینهای ویژه این شب در مصلی جمعه گناوه با حضور مؤمنان و خداجویان و با رعایت کامل نکات بهداشتی برگزار شد.
همچنین یادمان شهدای گمنام گناوه میزبان خداجویان و مومنانی بود که این شب گرانقدر را در جوار شهدا در این یادمان مقدس به دعا و استغاثه پرداختند و سلامت و عافیت همه مردم و بیماران را از درگاه خدا طلب کردند.
آئین ویژه ای نیز به مناسبت شب قدر و شهادت امیرالمومنین علی (ع) همچنین بزرگداشت اربعین ذاکر و مداح اهل بیت (ع)، زنده یاد حسن توزی، با سخنرانی امام جمعه گناوه و مداحی ذاکران اهل بیت همراه با ویژه برنامههای شب قدر در گلزار شهدای گناوه برگزار شد.
مؤمنان شرکت کننده در این مراسمها با دعا و استغاثه و بر سر گذاشتن قرآن مجید، از درگاه خداوند متعال و بخشنده، آمرزش گناهان، درمان بیماران و برطرف شدن همه بیماریها و مشکلات و بیماری کرونا را از درگاه احدیت خواستار شدند.
شب زنده داران و مؤمنان حاضر در آئینهای احیا شب قدر در سوگ مولای متقیان حضرت علی (ع) عزاداری کردند و اشک ماتم ریختند.
بسیاری از مردم و خانوادهها نیز از خانههای خود و همراه با برنامههای مجازی تدارک دیده شده ویژه ایام ماه مبارک رمضان و شبهای قدر مراسم این شب را برگزار کردند.
رئیس شورای هیئتهای مذهبی شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار داشت: امسال با شیوع ویروس کرونا در کشور و به منظور حفظ سلامت مردم و پیشگیری از گسترش شیوع این ویروس، برای برگزاری این مراسم شبهای قدر ضوابط خاصی پیش بینی شده تا مشکلی از نظر انتشار ویروس کرونا پیش نیاید.
عبدالحمید شیخی افزود: بسیاری از هیأتها، اماکن مذهبی و مساجد شهرستان گناوه همزمان با شبهای قدر آئینهای ویژه این شبها را در اماکن مقدس با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کردند.
وی بیان کرد: بر اساس دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا تعداد مراکز برگزار کننده و افرادی که در این مراسم میتوانستند شرکت کنند محدود شده بود.
وی گفت: علاوه بر برگزاری آئینهای ویژه این شب در اماکن مذهبی، برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان و لیالی قدر از طریق فضای مجازی نیز توسط هیئتهای مذهبی اجرا و در اختیار مردم قرار گرفت که این برنامهها تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه مییابد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰