شناسایی عوامل مستعدکننده ناباروری در چهارمحال و بختیاری ضروری است
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مجید شیرانی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: روزهای پایانی اردیبهشت ماه سال ۹۳ بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران سیاستهای کلی جمعیت در ۱۴ بند را ابلاغ نمودند و تاکید داشتند رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه باید متناسب با این سیاستها انجام گیرد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مجید شیرانی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: روزهای پایانی اردیبهشت ماه سال ۹۳ بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران سیاستهای کلی جمعیت در ۱۴ بند را ابلاغ نمودند و تاکید داشتند رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه باید متناسب با این سیاستها انجام گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: بعد از ابلاغ این سیاستها از سوی مقام معظم رهبری، به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ اردیبهشتماه با عنوان روز ملی جمعیت نامگذاری شد.
وی عنوان کرد: پایگاه پرورش نسلی سالم، سرزنده و بانشاط نهاد خانواده است که به عنوان سنگ بنای جامعه اسلامی بهشمار میرود.
دکتر شیرانی بیان کرد: نهاد ارزشمند خانواده باید از همان ابتدا با آموزشهای صحیح قبل از ازدواج مستحکم شود و در ادامه نیز باید با ارائه خدمات باروری سالم با دو رویکرد افزایش نرخ باروری کلی و حفظ و ارتقای سلامت مادران و کودکان به صورت همراه و همزمان بیش از پیش تقویت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، کاهش میل به تک فرزندی و کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان ازجمله عوامل مؤثر در بحث جمعیت هستند که باید به صورت ویژه مدنظر مسؤولان امر به خصوص در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد قرار گیرند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در سالهای اخیر شاهد کاهش موالید و عدم تمایل زوجهای جوان به فرزندآوری هستیم، تاکید کرد: کاهش فرزندآوری در درازمدت منجر به پیری و از کارافتادگی جمعیت کشور خواهد شد، همین واقعه میتواند تبعات مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی به دنبال داشته باشد.
وی به شیوع کرونا از ابتدای ماه اسفند سال ۹۸ اشاره و افزود: شاید یکی از عواملی که باعث شد ایران بتواند در امر مبارزه با این بیماری نوپدید و جهان شمول از بسیاری از کشورهای پیشرفته جلوتر حرکت کند وجود نیروی انسانی متخصص، با دانش، پای کار، جهادی بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: بلافاصله بعد از اطلاع از شیوع بیماری کرونا در کشور عدهای بهعنوان پزشک، پرستار و کادر درمانی در بیمارستانها و مراکز درمانی حضور پیدا کردند، عدهای دیگر در قالب گروههای جهادی به ضدعفونی خیابانها و معابر پرداختند و عدهای هم در پشت جبهه مبارزه با این ویروس منحوس مبادرت به دوخت ماسک و دیگر تجهیزات بهداشتی کردند.
وی تاکید کرد: از همین رو است که نگاه همه دست اندرکاران نهتنها در حوزه بهداشت و درمان بلکه دیگر حوزههای دخیل در امر جمعیت باید به ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در زمینه فرزندآوری و ایجاد شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای پرورش نسلی شاداب، کارا و سالم باشد.
وی یادآور شد: شناسایی عوامل مستعد کننده ناباروری، شناسایی زوجهای مشکوک به ناباروری و ارجاع این افراد به سطوح تخصصی درمان ناباروری از سوی سیستم بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در چهارمحال و بختیاری ضروری است و باید در دستورکار مسؤولان امر در این خصوص قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰