فلاکت در بام ایران به اوج رسید /مسئولان از بیان آمار طفره میروند
سردبیر پرس – گروه استانها: «فلاکت» شاخص اقتصادی است که از افزودن شاخصهای بیکاری و تورم به دست میآید و بیان گر وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه است. «بیکاری» به عنوان شاخصی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی و «تورم» به عنوان یک شاخص اصلی در حوزه اقتصاد مطرح هستند که جمع این دو نیز […]
سردبیر پرس – گروه استانها: «فلاکت» شاخص اقتصادی است که از افزودن شاخصهای بیکاری و تورم به دست میآید و بیان گر وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه است. «بیکاری» به عنوان شاخصی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی و «تورم» به عنوان یک شاخص اصلی در حوزه اقتصاد مطرح هستند که جمع این دو نیز تصویری کلی را از وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه پیش چشم قرار میدهد.
بنابراین زمانی که نرخ بیکاری روند رو به افزایشی داشته باشد و تورم نیز رشد فزاینده ای داشته باشد شاخص «فلاکت» نیز افزایشی خواهد بود.
بررسیها نشان میدهد که استان چهارمحال و بختیاری به علت نرخ بالای بیکاری از طرفی و تورم بالا از طرف دیگر از جمله سه استان اول کشور در نرخ بالای شاخص فلاکت است.
براساس آخرین آمارهای موجود از نرخ تورم و بیکاری در بین استانهای کشور، بررسیها نشان میدهد نرخ فلاکت در سه استان لرستان، کردستان و چهارمحال و بختیاری در وخیمترین وضعیت قرار دارد.
چهارمحال و بختیاری با ۴۸.۷ درصد رتبه سوم نرخ فلاکت را در استانهای کشور کسب کرده است.
چهارمحال و بختیاری از نظر شاخص فلاکت جز چهار استان کشور با نرخ بالای این شاخص قرار گرفته است و این در حقیقت، شاخصه خوبی نیست و موجب مهاجرت از استان شده است رئیس شوراهای اسلامی چهارمحال و بختیاری چندی پیش در نشست با فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا عنوان کرد که چهارمحال و بختیاری از نظر شاخص فلاکت جزو چهار استان کشور با نرخ بالای این شاخص قرار گرفته است و این در حقیقت شاخصه خوبی نیست و موجب مهاجرت از استان شده است.
فرهاد رئیسی عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری در بیکاری دومین استان کشور است که اکنون ۶۴ هزار نفر از جمعیت فعال آن بیکار است.
وی محرومیت زدایی را از موضوعات مهم در این استان عنوان کرد و گفت: چهارمحال و بختیاری تاکنون مورد ظلم قرار گرفته زیرا قبل از انقلاب از بسیاری نعمتها محروم بود و امروز متأسفانه هنوز نمود یک پیشرفت در آن مشاهده نمیشود.
اجرای ۳۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گرفته است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهار محال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار سردبیر پرس گفت: بر اساس اطلاعات دفتر آمار نرخ بیکاری استان سال ۹۸، ۲.۲ درصد کاهش یافت یعنی از ۱۷.۵ در سال ۹۷ به ۱۵.۳ در سال ۹۸ کاهش یافت که در بین استانها به عنوان بیشترین توفیق در کاهش نرخ بیکاری تلقی شده است.
الله کرم نصیری بیان کرد: در سال جاری به منظور اجرای برنامه جهش تولید حدود ۸۰ پروژه اصلی با اعتبار بیش از هشت هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی ملی و استانی، تسهیلات و سرمایه گذاری بخش خصوصی پیش بینی و پیشنهاد شد.
وی ادامه داد: همچنین ۳۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در بخشهای مختلف مورد تصویب قرار گرفت که با اجرای این موارد تحول خوبی در زمینه زیرساخت، تولید و اشتغال در سطح استان به وجود خواهد آمد.
پیگیریهای خبرنگار سردبیر پرس از سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری بی نتیجه ماند
پیگیریهای خبرنگار سردبیر پرس از سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری برای کسب اطلاعات از آمار دقیق از شاخص فلاکت بی نتیجه ماند و خبرنگار سردبیر پرس بارها از این سازمان و حتی رئیس این سازمان جویای آمار دقیق شاخص فلاکت شد که متأسفانه به نتیجهای در این زمینه نرسید.
به هر حال وضعیت نا مناسب اشتغال از طرفی و افزایش مخارج خانوار در پی تورم بالا از طرف دیگر زندگی را در این استان بسیار سخت کرده است و شرایط نامناسب اقتصادی و اجتماعی را در این استان رقم زده است.
استان چهارمحال و بختیاری با وجود داشتن ظرفیتهای بی نظیر از جمله گردشگری، منابع آب، نیروی انسانی و… نتوانسته است آنگونه که باید مورد سرمایه گذاری قرار گیرد و طی سالهای اخیر پروژه جدیدی مهمی برای توسعه استان کلید نخورده است.
آمارها از جمله شاخص فلاکت بیانگر این است برنامههای اقتصادی مدیران برای استان مناسب نبوده است و کارنامه قابل قبولی در این زمینه نداشتهاند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰