مشارکت و همبستگی در انتخابات آینده از سطح دانش آموزی آغاز می شود

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، افتتاحیه دهمین دوره مجلس دانش آموزی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ظهر امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری در این مراسم گفت: […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، افتتاحیه دهمین دوره مجلس دانش آموزی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ظهر امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری در این مراسم گفت: شما دانش آموزان مجلس شورای دانش آموزی هر کسی را که نسبت به آینده انقلاب نگرانی دارد، امیدوار می‌کنید. اینکه یک عده جوان با شعور، با آگاهی و توانمندی بالا وجود دارند که سرنوشت این کشور و انقلاب به دست آن‌ها خواهد افتاد که آن را به بهترین وجه ممکن اداره خواهند کرد.

وی ادامه داد: صمیمانه به همه شما دانش آموزان و کسانی که عضو این مجلس هستند، تبریک می‌گویم و امیدوارم موفق باشید. شما کار خودتان را با انگیزه انجام دهید، مسئولین کشور اگر توجه و آگاهی داشتند از این ظرفیت می‌توانند برای حل مسائل استفاده کنند. سعی کنید هر جلسه‌ای که برگزار می‌کنید نتیجه آن جلسه را در قالب مسائلی که مورد توافق همه شما است به آقای حاجی میرزایی، به دولت و حتی به سه قوه اعلام کنید که ما چنین انتظاراتی داریم.

جهانگیری بیان کرد: به بانیان مجلس دانش آموزی در هر جایی که هستند دست مریزاد و خداقوت می‌گویم. این اقدام کار ارزنده و ماندگاری برای امروز است، آثار مبارک آن در ارتقا توان شهروندی هویدا شده و معلوم است از این طریق مدیران و سرمایه‌هایی برای آینده کشور تربیت خواهد شد. آموزش مردم سالاری، تقویت روحیه همکاری، بالا بردن مهارت اجتماعی، مشارکت، رقابت‌های مؤثر اجتماعی و سیاسی از جمله ضرورت‌هایی است که انتظار می‌رود همراه با آموزش به فرزندان این کشور یاد داده شود.

وی افزود: یکی از اشکالات که گاهی اوقات به جوامع در حال توسعه گرفته می‌شود این است که آن‌ها در کار انفرادی موفق شدند ولی در کارهای جمعی و با همدیگر نمی‌تواند کار کنند. یکی از کارهای مهم این است که آموزش و پرورش در دورانی که فرزندان مردم را در اختیار دارد، کمک کند که این اتفاق بیفتد. خیلی از صاحب‌نظران آموزش در دنیا و ایران معتقدند که ضرورت‌های زیادی وجود دارد که یادگیری آن‌ها جزو مسائلی است که باید در کنار یادگیری متون درسی و آموزش به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: نظام مردم‌سالاری موضوع جدی است که باید در کنار آموزش مورد توجه قرار بگیرد. ما باید از زمانی که کودک در خانواده است آن‌ها را به گونه‌ای تربیت کنیم تا زمانی که از مدرسه بیرون می‌آیند به طور کامل این مهارت‌ها را بیاموزند. ما مدت‌ها در این دوره‌های اخیر در کشور بحث کردیم که گفتگوی ملی راهکار حل مشکلات کشور است و خیلی‌ها نتوانستند موضوع گفتگو را به عنوان مسئله جدی به رسمیت بشناسند. مهارت گفتگو مهارت مدارا کردن با یکدیگر است مثلاً وقتی به همدیگر می‌رسیم به زبان خشونت با یکدیگر صحبت نکنیم، ما دشمنان همدیگر نیستیم، ما یک ملتیم که در یک کشتی نشسته‌ایم و یک سرنوشت داریم.

جهانگیری خاطر نشان کرد: مهارت تاب آوری در این دوره سخت اقتصادی نشان داد می‌تواند کمک کننده باشد. مردم ایران در این دوران اخیر که آمریکایی‌ها جنگ اقتصادی را شروع کردند خیلی جدی بودند و آن چیزی که نهایتاً آمریکایی‌ها را در مقابل ملت ایران تسلیم کرد مقاومت ملت ایران بود. ما حتماً نیازمند مهارت تاب آوری، آینده اندیشی، مهارت فهم تاریخ کشور و مهارت‌های اخلاقی هستیم.

جهانگیری اظهار کرد: ما کشوری هستیم که ۲۵۰۰ سال رژیم شاهنشاهی داشته و موضوع انتخابات اکنون برای ما مردم مهم است. در برخی از کشورهای همسایه و منطقه هنوز مسئله‌ای به نام انتخابات وجود ندارد، بلکه یک قبیله‌ای سر کار هستند و از صدها سال در آن کشور حکومت می‌کنند و بعد از فوتشان فرزندانشان حکومت را به عهده می‌گیرند. پس معلوم می‌شود که در آموزش و پرورش به دانش آموز گفته می‌شود که موضوع انتخابات مهم است و خوب انتخاب کردن و خوب انتخاب شدن باید مورد توجه قرار بگیرد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: از همین انتخابات مجلس دانش آموزی می‌توان انتخابات را اثربخش کرد. مشارکت، همبستگی بیشتر، رقابت معنادار در انتخابات، بیشتر شدن امید به آینده و … از مسائلی است که در انتخابات آینده از انتخاباتی مثل انتخابات مجلس دانش آموزی و از سطح دانش آموزی آغاز می‌شود.

وی افزود: در مجلس دانش آموزی، مسئولانه رأی دادن، نمایندگی کردن، کمک کردن به حل مسائل جامعه در بُعد و اندازه خودش عملیاتی می‌شود. همین که اکثریت دانش آموزان یک مدرسه، شهرستان، استان و کشور افرادی را انتخاب می‌کنند به آن‌ها می‌گویند شما وکیل هستید تا این کارها را پیگیری کنید بسیار حائز اهمیت است.

جهانگیری ادامه داد: امروز مسئله‌ای که در نهادهای انتخاباتی وجود دارد این است که یاد بگیریم چگونه درک‌مان را از مسائل و فرصت‌ها و تهدیدهایی که در کشور با آن مواجه هستیم مشترک کنیم. شما نمایندگان مجلس شورای دانش آموزی می‌توانید مؤثر واقع شوید تا به عنوان مثال وسیله گرمایشی و سرمایشی را برای همیشه حل کنیم. آموزش و پرورش هم باید توضیح دهد که بخشی از اینها حل شده است.

وی تصریح کرد: مشکلات زیادی وجود دارد و ما می‌توانیم به محدودیت‌ها و مشکلات غلبه کنیم و مطمئن هستیم که این کشور به فضل الهی ظرفیت زیادی داشته و آینده آن درخشان است. ما نباید اجازه دهیم یک عده از روی ناآگاهی نسل جوان را نسبت به آینده ایران مأیوس کنند هرکدام از شما می‌تواند یک مریم‌میرزاخانی باشد. شاید ما به عنوان یک مسئول ضعف داشته باشیم اما ظرفیت‌های زیادی در شما وجود دارد که می‌توانیم مسائل کشورمان را توسط آن حل کنیم. بدخواهان زیادی در منطقه ما هستند که نمی‌خواهند ایران توسعه پیدا کنند و باید با تدبیر از این مسائل عبور کنیم تا ایران سربلند شود.