معیار کار فرهنگی احیا فرهنگ ناب اسلامی است
حجت الاسلام محمد کریمی در گفتگو با سردبیر پرس با بیان اینکه فرهنگ به معنای ادب، تربیت، دانش، علم، معرفت و آداب و رسوم تعریف شده است، اظهار کرد: کار فرهنگی در یک جامعه بسیار مهم است. وی با اشاره به اینکه کار فرهنگی کردن یعنی نجات غریق بودن، عنوان کرد: کسی که میخواهد دیگران […]
حجت الاسلام محمد کریمی در گفتگو با سردبیر پرس با بیان اینکه فرهنگ به معنای ادب، تربیت، دانش، علم، معرفت و آداب و رسوم تعریف شده است، اظهار کرد: کار فرهنگی در یک جامعه بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه کار فرهنگی کردن یعنی نجات غریق بودن، عنوان کرد: کسی که میخواهد دیگران را نجات بدهد، نسبت به آن کسی که به دنبال نجات خود است به ریاضتها و تمرینهای بیشتری نیاز دارد.
مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کار فرهنگی مؤثر زمان بر خواهد بود و نیاز به تعیین مسیر و نقشه راه دارد.
حجت الاسلام کریمی تصریح کرد: رویکردی هم که به اصلاح جامعه دارد، در مسیر سازندگی، رشد و قرب او به خدا مطرح است.
وی با بیان اینکه در زمینههای فرهنگی، دنبال کارهای تشریفاتی و ویترینی نباید بود، مطرح کرد: نمایش دادن کار فرهنگی، نه اینکه فایدهای ندارد؛ ضرر هم دارد فلذا در زمینهی فرهنگ باید دنبال کارهای محتوایی، اصیل و واقعی رفت، که امروز نیاز عمدهی کشور هم این است.
مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری افزود: اگر میخواهیم فرهنگ کسی و یا جامعهای را ارتقا دهیم، باید اعتقادات و تفکراتش را ارتقا بدهیم.
حجت الاسلام کریمی گفت: بنابراین کار فرهنگی یعنی هر کاری که فکر آدمها رو ارتقا دهد و به سوی جامعه اسلامی که قرآن کریم و اصول اسلام ترسیم کرده است، را بیان کند.
وی با اشاره به اینکه کار فرهنگی با معیار انقلاب اسلامی و تلفیق آن با عدالتخواهی و رسیدن به کمال است، اظهار کرد: برای آنکه کارهای فرهنگی با معیار انقلاب شکوفا شود باید انقلاب اسلامی و مسیر روشن آن را بر اساس قرآن کریم، رهنمودهای امام راحل (ره) و منویات مقام معظم رهبری هست را دنبال کنیم.
مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را بشناسیم نیازمند شناخت «اسلام انقلابی» با همان تعبیر امام خمینی (ره) و رهبر حکیم انقلاب هستیم، عنوان کرد: بی شک کار فرهنگی در نظام اسلامی بسیار روشن است که باید به سمت اعتلای جامعه با محوریت اسلام ناب باشد.
حجت الاسلام کریمی تصریح کرد: مسیر کار فرهنگی با ادبیات جریان انقلاب شکوهمند اسلامی کاملاً روشن میباشد که معیار آن احیا فرهنگ ناب اسلامی است.
آتش به اختیار به معنای کار فرهنگیِ خودجوش و تمیز است
وی مطرح کرد: وقتی رهبر حکیم انقلاب اسلامی یکی از کارهای مهم کشور را کارهای فرهنگی دانستند و با اشاره به منافذ و نفوذگاه های بسیار زیاد دشمن در عرصه فرهنگی، تأکید کردند «علاوه بر مجموعههای مسئول دولتی، مجموعههای عظیم مردمی و جوانان صاحب فکر و دارای ابتکار و همت نیز باید «آتش به اختیار»، منافذ فرهنگی را مسدود و در این عرصه اقدام کنند و کار را پیش ببرند».
مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تبیین مفهوم آتش به اختیار، ادامه داد: آتش به اختیار به معنای کار فرهنگیِ خودجوش و تمیز است فلذا کار فرهنگی با جریان انقلاب با مصادیق عام آن متفاوت است و در این راستا وظیفه مسئولان فرهنگی کشور بسیار سنگین است و در واقع در بسط و گسترش فرهنگ با معیار انقلاب که همان مؤلفه ای قرآن و کلام اهل بیت (ع) و فرامین امامان انقلاب هست باید حرکت کنند.
حجت الاسلام کریمی با بیان اینکه شاخصها به منزله معیارهایی هستند که به وسیله آن میتوان کمیت، کیفیت، تغییرات و یا ثبوت رفتار و عملکرد را اندازه گیری کرد، گفت: طی سالیان اخیر فعالیتهای زیادی برای تعریف شاخصهای فرهنگی صورت گرفته، ولی اکثریت این تحقیقات پراکنده بوده و همچنین تعریف جامع و مشخصی از آن ارائه نشده است.
وی افزود: تعریف شاخصهای فرهنگی کار آسانی نیست و این به دلیل ماهیت کیفی و مفهومی بودن فرهنگ است.
مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: کمیت فعالیتهای فرهنگی به تفکیک حوزهها و بر اساس روشهای متداول سنجش عملکرد نظیر تعداد، نسبت و درصد برآورد میشود که طبقه بندی فعالیتهای فرهنگی در این زمینه کارساز خواهد بود.
حجت الاسلام کریمی با بیان اینکه کیفیت فعالیتهای فرهنگی از دو بُعد «تکنیک» و «محتوا» قابل ارزیابی است، تصریح کرد: فعالیت فرهنگی از یک طرف باید بر ضوابط و قوانین خاص آن فعالیت استوار باشد و از طرف دیگر باید در راستای ارزشهای پذیرفته شده و اهداف فرهنگی جامعه باشد پس بنابراین شاخصه اصلی در همین دو مقوله لحاظ میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰