کاهش بارندگی در بام ایران/ تغییر نوع بارشها از برف به باران
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوبی غربی کشور است که در ارتفاعات زاگرس قرار دارد. این استان به واسط شرایط توپوگرافی یکی از پر بارش ترین مناطق کشور در گذشته بوده است. رودخانههای مهمی همچون کارون، زاینده رود و دز از این استان سرچشمه میگیرند و این […]
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوبی غربی کشور است که در ارتفاعات زاگرس قرار دارد. این استان به واسط شرایط توپوگرافی یکی از پر بارش ترین مناطق کشور در گذشته بوده است.
رودخانههای مهمی همچون کارون، زاینده رود و دز از این استان سرچشمه میگیرند و این استان تأمین کننده آب بسیاری از شهرها و روستاهای کشور است. حدود ۱۰ سالی است که بارشها در این استان کاهش یافته است و خشکسالی مشکلات بسیاری در این استان ایجاد کرده است.
بارندگیها همچنان در این استان با کاهش مواجه هستند و مشکلات خشکسالی و کم آبی در این استان ادامه دارد.
کمتر از پنج ماه دیگر تا پایان فصل زراعی سال جاری باقی مانده است و بارشها در این استان همچنان با کاهش مواجه است سرپرست هواشناسی چهارمحال و بختیاری در خصوص کاهش بارندگیها به خبرنگار سردبیر پرس گفت: کمتر از پنج ماه دیگر تا پایان فصل زراعی سال جاری باقی مانده است و بارشها در این استان همچنان با کاهش مواجه است.
مهران چراغ پور بیان کرد: میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین سال زراعی گذشته ۳۶ درصد کاهش بارندگی دارد.
وی عنوان کرد: میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین بلند مدت دوره مشابه هفت درصد کاهش بارندگی دارد.
سرپرست هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به سال زراعی کامل ۱۰ درصد کاهش بارندگی دارد.
وی تاکید کرد: میانگین وزنی بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری ۵۲۲ میلی متر گزارش شده است.
کوهرنگ پر بارش ترین منطقه چهارمحال و بختیاری گزارش شده است
سرپرست هواشناسی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کوهرنگ پر بارش ترین منطقه چهارمحال و بختیاری بوده است که میزان بارندگی آن در سال زراعی جاری یک هزار و ۱۵۴ میلی متر گزارش شده است.
وی بیان کرد: بروجن با ۲۲۲ میلی متر بارندگی در سال زراعی جاری کم بارش ترین منطقه چهارمحال بختیاری گزارش شده است.
وی تاکید کرد: فرخ شهر و شهرکرد نیز جزو مناطق کم بارش چهارمحال و بختیاری در سال زراعی جاری بوده است.
سرپرست هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: صرفه جویی در مصرف برای مقابله مشکلات کم آب در این استان ضروری است و این امر باید مورد توجه خانوادهها قرار گیرد.
کم آبی و خشکسالی در چهارمحال و بختیاری تداوم دارد
معاون توسعه و پشتیبانی اداره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار سردبیر پرس بیان کرد: کم آبی و خشکسالی در چهارمحال و بختیاری تداوم دارد.
مهرداد قطره بیان کرد: کم بارشی ها در این استان جبران نشده است و همچنان با کمبود بارندگی در این استان مواجه هستیم.
معاون توسعه و پشتیبانی اداره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: استفاده مناسب در زمینه مصرف آب در بخشهای صنعت، شرب و کشاورزی انجام شود تا مشکلات کم آبی در این استان حاد نشود.
کارشناس منابع آب نیز در زمینه کاهش بارندگیها در گفت و گو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری در گذشته به علت بارشها قابل توجه یکی از مهمترین تأمین کنندههای آب در منطقه جنوب غربی کشور بوده است.
علی محمودی بیان کرد: کاهش بارشها در ۱۰ الی ۱۱ سال گذشته موجب افت منابع آب زیر زمینی و کاهش آب رودخانهها شده است.
یکی از علتهای اصلی کاهش بارندگیها در این استان تغییر اقلیم است که موجب شده است بارندگی به صورت برف در زمستان این استان کاهش یابد وی بیان کرد: یکی از علتهای اصلی کاهش بارندگیها در این استان تغییر اقلیم است که موجب شده است بارندگی به صورت برف در زمستان این استان کاهش یابد.
این کارشناس منابع آب گفت: هم اکنون شاهد این هستیم که بیشتر بارشها در زمستان این استان به صورت باران است و توسط رودخانهها از دسترس خارج میشوند و جذب منابع زیرزمینی نمیشوند.
وی با بیان اینکه از دلایل اصلی تغییر اقلیم توسعه صنعت و افزایش گازهای گلخانههای و دخالتهای انسان در طبیعت است، بیان کرد: به عنوان مثال احداث سد و ایجاد دریاچه نمونهای از دخالتهای انسان در طبیعت است که به تغییر اقلیم مرتبط میشود.
واین پژوهشگر تاکید کرد: به دلیل افزایش میزان آب مورد تقاضا، بررسی اثرات تغییر اقلیم بر منابع آب ضروری به نظر میرسد واقدامات پیشگیرانهای که بتواند اثرات خشکسالی و بحران آب را کاهش دهد باید شناسایی و عملیاتی شوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰