۲۹ درصد از عرصه های جنگلی در چهارمحال و بختیاری دچار حریق شد

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، شهرام احمدی بعد از ظهر دوشنبه در ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: گاهی به دنبال جذب اعتبارات هستیم اما غافل هستیم چه سرمایه‌هایی باعث از دست دادن درختان جنگل می‌شود و اگر به اندازه ارزش اقتصادی ۱۰ اصله بلوط اعتبار به این منبع ارزشمند اختصاص پیدا کند، اقدام […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، شهرام احمدی بعد از ظهر دوشنبه در ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: گاهی به دنبال جذب اعتبارات هستیم اما غافل هستیم چه سرمایه‌هایی باعث از دست دادن درختان جنگل می‌شود و اگر به اندازه ارزش اقتصادی ۱۰ اصله بلوط اعتبار به این منبع ارزشمند اختصاص پیدا کند، اقدام مهمی صورت گرفته است.

وی گفت: عدم مدیریت پسماندهایی که در طبیعت رها می‌شوند، بسیاری اوقات موجب آتش‌سوزی می‌شود، البته دهیاران و شهرداران نیز مشکلاتی در تعیین محل پسماند دفن پسماند دارند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری ادامه داد: رقابت در بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی نیز می‌تواند زمینه را برای تخلفات زیست‌محیطی ایجاد کند که بیشتر در اثر سهل انگاری‌ها صورت می‌گیرد و موجب آسیب به تنوع زیستی و حیات وحش می‌شوند.

وی گفت: وقتی عرصه‌های طبیعی از بین بروند موجب ایجاد گرد و غبار می‌شوند و آلودگی هوا بر سلامتی انسان تأثیر خواهد گذاشت و همچنین به هم خوردن پایداری خاک و وقوع سیلاب‌های مهیب، از بین رفتن گردشگری منطقه و تحمیل هزینه‌های بالا برای احیا از عواقب این امر است.

۲۹ درصد از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان دچار حریق شد

مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سال گذشته ۲۹ درصد از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان در عرصه‌های جنگلی و ۷۱ درصد در عرصه‌های مرتعی دچار حریق شد.

وی تاکید کرد: تمامی پرسنل حفاظت محیط زیست استان به صورت شبانه‌روزی آماده اجرای طرح‌های مقابله با حریق احتمالی هستند و دو پاسگاه اطفای حریق در منطقه گندمان و منطقه حفاظت شده هلن آماده انجام اقدامات لازم در حریق‌های احتمالی است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تالاب گندمان در سال‌های گذشته ۴۰ شبانه روز در آتش سوخت اما اکنون به سمت احیا رفته و امسال هم اصلاً در این منطقه آتش سوزی صورت نگرفته است ولی احیا موجب بالا رفتن پوشش گیاهی منطقه می‌شود که این امر نیز احتمال آتش سوزی را بالا می‌برد.

وی گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان تنها یک خودروی اطفای حریق دارد که به طور امانت از مدیریت بحران استان دریافت کرده و در تجهیزات اطفای حریق ضعیف هستیم.

وی با بیان اینکه راه کارهای زیادی برای اطفای حریق انجام شده است، گفت: تجربه نشان می‌دهد مشارکت محلی و آموزش آنان بسیار مهم است و در بسیاری موارد زمانی که نیروهای دستگاه‌ها برای اطفای حریق به محل حادثه رسیدند که جوامع محلی آن را خاموش کرده بودند و باید بیشترین تلاش بر مشارکت مردمی باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: کمبود تجهیزات اطفای حریق، عدم رعایت حقابه های زیست محیطی در برخی اکوسیستم‌ها، کمبود بودجه به منظور تهیه لوازم و تجهیزات را برخی از مشکلات در بخش مقابله با آتش سوزی‌های مراتع برشمرد.