فرسایش سالانه خاک در چهارمحال و بختیاری ۱۷ تن در هکتار است

به گزارش سردبیر پرس، علی محمد محمدی ظهر شنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در خصوص اهمیت طرح‌های آبخیزداری، اظهار کرد: ۳۰ درصد از طرح‌های آبخیزداری چهارمحال و بختیاری طی سه سال گذشته اجرا شده است. وی با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار و ۳۰۰ طرح آبخیزداری […]

به گزارش سردبیر پرس، علی محمد محمدی ظهر شنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در خصوص اهمیت طرح‌های آبخیزداری، اظهار کرد: ۳۰ درصد از طرح‌های آبخیزداری چهارمحال و بختیاری طی سه سال گذشته اجرا شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار و ۳۰۰ طرح آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری ایجاد و احداث شده است، تصریح کرد: طی سه سال گذشته اعتباران خوبی از محل صندوق توسعه ملی تخصیص یافت.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اعتبارات صندوق توسعه ملی دیگر اختصاص داده نمی‌شود، گفت: محل جذب اعتبار برای اجرای طرح‌های آبخیزداری بخش محرومیت زدایی و سایر منابع است.
محمدی کاهش فرسایش خاک، کنترل سیلاب، کاهش تخریب و تقویت آبخوان را از جمله تأثیرات مثبت ایجاد طرح‌های آبخیزداری دانست و مطرح کرد: اثربخشی اقدامات آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری نسبت فایده به هزینه در سه حوزه، «قلنگان شهرکرد»، «کوهرنگ» و «دوراهان» ۵.۷ درصد بوده این درحالی است که این مهم در کشور ۴.۸ درصد است.
وی در خصوص شایعات مطرح شده در شبکه‌های اجتماعی در مورد محبوس کردن آب در سازه‌های آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در حوزه زاینده رود، گفت: ۶۰۰ سازه آبخیزداری در این حوزه ایجاد شده که ظرفیت آن‌ها بالغ بر دو میلیون متر مکعب است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ایجاد این سازه‌ها مانع از ورود رسوب‌ها به مخزن سد می‌شود، ادامه داد: در این سازه‌ها بیش از ۷۵۰ هزار متر مکعب رسوب و تنها یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب آب ذخیره می‌شود.
محمدی با اشاره به اینکه میانگین ورودی آب به سد زاینده رود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است، مطرح کرد: آب پشت سازه‌های آبخیزداری استان در مقابل ورودی آب به سد کمتر از ۰.۱ درصد مخزن است.
وی با بیان اینکه فرسایش خاک در کشور از میزان جهانی بالاتر است، گفت: فرسایش سالانه خاک در چهارمحال و بختیاری ۱۷ تن در هکتار است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای ۴۷ درصد از مساحت این استان مطالعات و پژوهش‌های آبخیزداری انجام شده است، گفت: از ابتدای امسال به منظور اجرای ۱۸ هزار متر مکعب عملیات آبخیز داری اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
محمدی عملیات‌های آبخیزداری را در ۱۰ حوضه عنوان کرد و افزود: مساحت این طرح‌ها بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار است.