سرمازدگی باغات بام ایران!
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: ورود سامانههای بارشی به استان چهارمحال و بختیاری و فعال شدن این سامانههای بارشی زمینه را برای ورود تودههای هوای سرد به این استان فراهم کرد. دمای هوا در چهارمحال و بختیاری به علت ورود تودههای هوای سرد در برخی روزهای سال جاری افت شدید داشت و در بسیاری […]
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: ورود سامانههای بارشی به استان چهارمحال و بختیاری و فعال شدن این سامانههای بارشی زمینه را برای ورود تودههای هوای سرد به این استان فراهم کرد.
دمای هوا در چهارمحال و بختیاری به علت ورود تودههای هوای سرد در برخی روزهای سال جاری افت شدید داشت و در بسیاری از نقاط کاهش هفت الی هشت درجهای را ثبت کرد.
دمای هوا در نقاط مرتفع استان از جمله شهرکرد به منفی هفت درجه سانتیگراد رسید. افت دمای هوا موجب سرمازدگی شکوفههای باز شده درختان در شهرستانهای مختلف استان چهارمحال و بختیاری شد و بار دیگر باغداران را در ابتدای فصل کار دچار خسارت کرد.
سرمازدگی باغات در بیشتر نقاط استان از جمله شهرستان سامان گزارش شده است. شهرستان سامان قطب تولید محصولات باغی چهارمحال و بختیاری است.
۱۸۰۰ هکتار از باغات شهرستان سامان دچار خسارت شد
فرماندار شهرستان سامان در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس با اشاره به اینکه سرمازدگی خسارتهای قابل توجهی به باغات شهرستان سامان وارد کرده است، گفت: خسارتهای سرمازدگی در شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری در حال افزایش است.
کمال اکبریان بیان کرد: سرمازدگی به ۱۰ درصد از باغات این شهرستان خسارت وارد کرد.
فرماندار شهرستان سامان افزود: شهرستان سامان ۱۸ هزار هکتار باغ دارد که در سرمازدگیهای اخیر به یکهزار و ۸۰۰ هکتار از این باغات خسارت وارد شد.
سرما به بیش از ۵۲۰ هکتار از اراضی باغی شهرستان کیار خسارت وارد کرد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار نیز در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس بیان کرد: ۵۲۰ هکتار از اراضی باغی شهرستان کیار دچار خسارت شده است.
سعید داوودنیا بیان کرد: افت دمای هوا در این منطقه موجب یخ زدگی شکوفههای درختان شد و شکوفههای درختان میوه را از بین برد.
وی گفت: مجموع کل خسارتهای سرمازدگی در این منطقه در حال برآورد است.
۲۰ درصد باغات میوه شهرستان اردل دچار سرمازدگی شدند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردل نیز در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس عنوان کرد: ۲۰ درصد باغات میوه در این شهرستان دچار سرمازدگی شدند.
روحالله سعیدی بیان کرد: سرما شکوفههای درختان هلو، آلو و زردآلو را در این منطقه از بین برده است.
وی بیان کرد: میزان خسارتهای سرمازدگی در شهرستان اردل ۱۴ میلیارد ریال برآورد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن نیز در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس بیان کرد: سرمازدگی در بخش گندمان شهرستان بروجن به حدود ۶۰ هکتار از باغات زردآلو و ۸۰ هکتار از باغات بادام خسارت وارد کرده است.
حمدالله حسینی گفت: سرما ۳۰ درصد از باغات و ۴۰ هکتار از مزارع کلزا این منطقه را دچار خسارت کرده است.
خسارت ناشی از سرمازدگی اخیر در استان چهارمحال و بختیاری حدود ۸۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس با اشاره به سرمازدگی باغات این استان در مناطق مختلف، گفت: میزان خسارتهای سرمازدگی در این استان برآورد شده است.
مرتضی زمانپور بیان کرد: خسارت ناشی از سرمازدگی اخیر در این استان حدود ۸۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی تاکید کرد: حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد باغات استان چهارمحال و بختیاری در پی افت دمای هوا دچار خسارت شدند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تمهیدات لازم برای حمایت از باغداران در راستای جبران خسارتها اندیشیده شده است.
سرمازدگی هرساله در استان چهارمحال و بختیاری خسارتهای جبرانناپذیری به بخش باغات این استان وارد میکند و موجب میشود درآمد کشاورز کاهش قابل توجهی داشته باشد.
به گفته کارشناسان، بهترین روش مقابله با سرمازدگی باغات بهرهگیری از نهالهای مثمر اصلاح نژاد شده با ویژگی دیر گلده است.
بهرهگیری از نهالهای مثمر اصلاح نژاد شده دیگر گلده در چهارمحال و بختیاری ضروری است
یک کارشناس کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس بیان کرد: استان چهارمحال و بختیاری منطقهای سردسیر است و دمای هوا نیز در ماه فروردین افت و خیز دارد و هنوز دما ثابت نشده است.
مهرداد امینی بیان کرد: بهرهگیری از نهالهای دیگر گلده مهمترین راهکار برای مقابله با سرمازدگی در این استان است.
وی گفت: باغداران باید به سمت استفاده از نهالهای دیگر گلده بروند تا دچار خسارتهای سرمازدگی نشوند.
این کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: سال گذشته باغات بادام استان از سرما تأثیر گرفت و خسارتهای قابل توجهی به باغداران وارد شد.
وی با بیان اینکه انتخاب محل احداث باغ نیز بسیار برای جلوگیری از خسارتهای سرمازدگی نیز بسیار مهم است، عنوان کرد: باغاتی که در مناطقی که آفتابگیر هستند، احداث میشوند کمتر دچار خسارتهای سرمازدگی میشوند.
براساس گزارش مهر، حرکت در مسیر تولید نهالهای اصلاح نژاد شده دیر گلده و جایگزینی آنها با درختان قدیمی و کم بارده زمینهساز مقابله با سرمازدگی در این استان است و درآمد باغداران نیز افزایش مییابد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰