اهدای خون؛ چرخه نیاز و ایثار

اهدای خون نه تنها نمایش فرهنگ ایثار و نوع دوستی است بلکه مزایای متعددی برای سلامت بدن نیز دارد. اهدای خون هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می‌کند. خون اهدا شده پس از انجام آزمایش‌های غربالگری و تأیید سلامتی […]

اهدای خون نه تنها نمایش فرهنگ ایثار و نوع دوستی است بلکه مزایای متعددی برای سلامت بدن نیز دارد.

اهدای خون هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می‌کند. خون اهدا شده پس از انجام آزمایش‌های غربالگری و تأیید سلامتی برای تهیه فرآورده‌های خون مورد استفاده قرار می‌گیرد یا از طریق بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق می‌شود.
در حال حاضر چهار مرکز اهدای خون در چهارمحال و بختیاری فعال است که این مراکز در شهرستان‌های شهرکرد، بن، بروجن و فارسان قرار دارند، بیش از ۱۰ هزار نفر در سال جاری تاکنون موفق به انجام این امر انسان دوستانه در استان شده‌اند.
بسیاری از اوقات می‌توان جان بیمارانی را که در آستانه مرگ قرار دارند، با اهدای خون نجات داد و دانستن این موضوع نیز حائز اهمیت است که اهدای خون نه تنها به نجات جان انسان‌ها کمک می‌کند بلکه فواید سلامتی خاصی نیز برای فرد اهدا کننده دارد.
به گفته حسین هاشمی مدیر مرکز انتقال خون هم اکنون ذخیره خون استان به ۶.۵ روز رسیده است، طول عمر فرآورده‌های خونی مثل پلاکت سه روز بوده که نیازمند آن است که اهدای خون به صورت مستمر انجام پذیرد، همچنین میانگین روزانه مقدار خون مورد نیازی که هر روز مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان درخواست دارند ۴۰و احد از تمام گروه‌های خون می‌باشد که در حال حاضر پایگاه انتقال خون در بعضی از گروه‌های خونی نظیر -A با کمبود مواجه است.