حذف گردنه «تاراز» نیازمند ۷۰۰ میلیارد اعتبار

سردبیر پرس – گروه استان‌ها: گردنه «تاراز» که در محور مواصلاتی «بازفت» – «خوزستان» است به دلیل شرایط صعب العبور بودن، در زمان‌های بارش مسدود است و باعث به وجود آمدن مشکلات فراوانی برای مردم این منطقه می‌شود. این گردنه که در ۱۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری در بخش «بازفت» قرار دارد محل […]

سردبیر پرس – گروه استان‌ها: گردنه «تاراز» که در محور مواصلاتی «بازفت» – «خوزستان» است به دلیل شرایط صعب العبور بودن، در زمان‌های بارش مسدود است و باعث به وجود آمدن مشکلات فراوانی برای مردم این منطقه می‌شود.
این گردنه که در ۱۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری در بخش «بازفت» قرار دارد محل اصلی کوچ عشایر بختیاری در بهار و پاییز است.
همچنین تصادفات متعدد در این مسیر رخ می‌دهد و جان تعداد زیادی از مردم در این منطقه را به خطر می‌اندازد.
مسیر جایگزین گردنه «تاراز» تابستان امسال کلنگ‌زنی شد که می‌توان آن را یکی از راه‌های توسعه استان در حوزه‌های مختلف به ویژه گردشگری عنوان کرد.

آغاز عملیات احداث تونل تاراز ۱
معاون مهندسی و راه اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با سردبیر پرس با بیان اینکه واریانت «تاراز» طول فعلی جاده «بازفت» – «مسجد سلیمان» را ۳۵ کیلومتر کاهش می‌دهد، اظهار کرد: برای مسیر «بازفت» به «خوزستان» سه رشته تونل احداث می‌شود.
حمید ربیعی با اشاره به تجهیز کارگاه احداث تونل «تاراز یک» توسط پیمانکار، ادامه داد: مدت قرارداد پیمانکار برای حفر و احداث تونل ۳۶ ماه است.
وی طول تونل تاراز یک را هزار و ۱۰۰ متر عنوان کرد و افزود: برای احداث این تونل بیش از ۱۷۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
معاون مهندسی و راه اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طول تونل دوم و سوم به ترتیب هزار و ۷۰۰ متر و ۹۰۰ است.

در صورت تأمین اعتبار پروژه تاراز تا سه سال آینده تکمیل می‌شود
ربیعی با بیان اینکه مناقصه تونل سوم از سمت «خوزستان» در حال برگزاری است، گفت: به دلیل اینکه امکان دسترسی به تمامی جبهه‌های کاری و تونل‌ها فراهم شده است این پروژه از لحاظ اجرایی قابلیت اتمام تا سه سال آینده را دارد.
وی به اعتبار مورد نیاز برای این پروژه اشاره کرد و ادامه داد: پروژه «تاراز» حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اتمام کار به شرایط اعتباری وابسته است.
بنابراین گزارش ضروری است دستگاه‌های اجرایی همچون اداره راه و شهرسازی، برنامه‌ریزی و بودجه و نمایندگان مجلس با پیگیری‌های مستمر خود اعتبار مورد نیاز این پروژه را تأمین کنند تا حوادث رانندگی کاهش یابد و با افزایش جذب گردشگر به منطقه موجب افزایش توسعه روستایی و کاهش محرومیت شود.